27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPorniţi spre Mondiale!

Porniţi spre Mondiale!

Naţionala României joacă astăzi, de la ora 21.45 (România TV), pe stadionul „Giorgios Karaiskakis“, contra Greciei, acesta fiind meciul tur din play-off-ul de calificare la Cupa Mondială din 2014.
Selecţionerul Victor Piţurcă a primit ieri o veste foarte bună, va putea începe partida de la Pireu cu Ciprian Tătăruşanu în poartă, acesta fiind recuperat de staff-ul medical, şi speră într-un rezultat pozitiv, care să-i permită să abordeze returul cu multă încredere. „Din fericire, lucrurile au luat-o pe o pantă bună, Tătăruşanu e apt pentru joc. Chiricheş va veni ori în această seară, dacă va primi acea mască ori în cursul zilei de mâine. Tătăruşanu a făcut tot antrenamentul normal. Deocamdată, mai sunt două-trei incertitudini pe anumite posturi, mă voi hotărî asupra primului unsprezece până în cursul zilei de mâine (astăzi – n.r.). E un meci dificil pentru ambele echipe. Aşa cum am mai spus, Grecia e echipa mai valoroasă şi mai experimentată şi are prima şansă, însă şi România îşi doreşte calificarea şi va face tot posibilul pentru a realiza acest lucru“, a spus Piţurcă, cerându-le elevilor săi să dea dovadă de profesionalism şi să încerce să marcheze.
„Pe echipa României o interesează să marcheze gol, goluri pentru a se califica. În funcţie de joc, de ceea ce se va întâmpla în teren, pot să fie momente dificile, dar noi când vom avea posibilitatea vom ataca. Dacă vom putea face asta tot timpul, va fi foarte bine. Le-am cerut jucătorilor calm, să se pregătească normal, să fie liniştiţi şi în momentul în care începe jocul să evolueze cu acea linişte care să creeze o atmosferă bună şi să joace astfel încât să le facă şi plăcere. Sunt două jocuri capitale pentru a ajunge la Mondial, însă nu vreau să se creeze presiune asupra jucătorilor, pentru că fotbalul este un joc. Sunt două meciuri care trebuie tratate cu mult profesionalism şi cred că băieţii au înţeles foarte bine în aceste zile ceea ce doresc. Îmi pare bine că sunt şi relaxaţi. Într-un joc de fotbal se poate întâmpla orice. Ei trebuie să fie pregătiţi şi sunt pregătiţi pentru joc, dar în limitele normalului. Dacă într-un meci ca acesta nu dai totul, atunci când?“, a mai spus Piţurcă.

Grecii nu se tem

Optimismul primează în tabăra Greciei, selecţionerul elen, Fernando Santos, declarând că a studiat bine echipa României şi jucătorii săi ştiu lucrurile pe care trebuie să le exploateze în dubla manşă din play-off-ul CM din 2014. „Nu cred că există o favorită în astfel de meciuri în care un mic detaliu poate schimba totul. Şi nu uitaţi că barajul are două manşe, una la noi şi una la Bucureşti. Vor fi două meciuri grele pentru ambele echipe. Bineînţeles că există o presiune psihologică, în ambele tabere. Am studiat bine adversarul, jucătorii noştri ştiu lucrurile pe care trebuie să le exploateze. România este o echipă puternică şi ne aşteaptă o confruntare dificilă. Nici noi, nici România nu vom juca la egal. Probabil România se va axa pe defensivă şi va încerca să ne surprindă pe contraatac. Şi noi vom încerca să-i surprindem, să câştigăm“, a spus Santos, care consideră că România „este tare ca şi grup“. „Va conta mai puţin cine joacă şi cine lipseşte. Cred că se va juca şi la aşteptare, ambele echipe vor încerca să marcheze primul gol şi, în primul rând, să nu primească. Cu tot respectul pentru România, am încredere nelimitată în jucătorii mei. Am încredere că noi ne vom califica. Arbitrul este portughez (Pedro Proenca – n.r.), dar se joacă Grecia – România, deci eu sunt grec“ a mai spus Santos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS