14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUrmătoarea ţintă: CS Mioveni

Următoarea ţintă: CS Mioveni

http://www.youtube.com/watch?v=e57krQK0KwM

CS Universitatea Craiova a susţinut ieri, la stadionul „Ion Oblemenco“, o conferinţă de presă în care antrenorul Ovidiu Stângă şi fundaşul Silviu Izvoranu au prefaţat partida de sâmbătă, de la ora 11.00, de la Piteşti, cu CS Mioveni. Tehnicianul craiovean a admis că se aşteaptă la o partidă dificilă, dar spera ca elevii săi să fie la fel de concentraţi şi de eficienţi cum au fost în partida de miercuri, cu CSM Vâlcea.
„Venim după două meciuri grele, pe care am reuşit să le câştigăm, dar asta nu înseamnă că suntem deja învingători cu Mioveni. Îmi doresc să avem aceeaşi atitudine şi aceeaşi concentrare pentru jocul următor. Sâmbătă trebuie să fim foarte concentraţi şi să fim într-un efectiv numeric cât mai bun pentru a câştiga cele trei puncte puse în joc. E greu de zis dacă va veni a şaptea victorie consecutivă. Ţine numai şi numai de noi. Viorel Ferfelea este în continuare indisponibil pentru următoarea perioadă, iar după ultimul joc avem doi fotbalişti incerţi: Mihăiţă Pleşan şi Andrei Sin. În următoarele ore o să ştim dacă ei sunt apţi pentru a juca sâmbătă contra Mioveniului sau nu“, a spus Ovidiu Stângă. „Ţinem cont de faptul că din retur punctele obţinute în faţa contracandidatelor au dublă importanţă, dar sper să nu fie o presiune în plus pentru băieţi. Eu încerc să-i fac să joace fotbalul cu plăcere şi să nu ţină cont de aceste aspecte, deşi e greu de realizat. Este o serie echilibrată, nu pot să spun că X sau Y este mai puternică. Numai timpul şi rezultatele vor decide care vor fi primele şase echipe din clasament“, a completat tehnicianul craiovean.
Ovidiu Stângă nu a comentat pe tema arbitrajului, deşi a observat că echipa sa are cele mai multe cartonaşe primite: „Când am semnat contractul mi-am propus să nu comentez arbitrajul. Încerc să nu pun presiune pe arbitraj, să văd fotbalul ca un spectacol. Mă uit la meciurile foarte importante din Europa în care arbitrul e ultimul om de pe listă de care se discută. Încercăm să avem şi noi aceeaşi mentalitate“.

Izvoranu speră
să fi terminat
cu suspendările

Fundaşul Silviu Izvoranu, care miercuri a bifat primul meci fără cartonaş primit, a afirmat că speră să fi terminat cu suspendările şi să-şi ajute echipa să-şi atingă obiectivul. „Am avut o serie foarte bună de meciuri, pe care le-am câştigat, dar în continuare trebuie să fim foarte concentraţi şi uniţi, pentru a ne îndeplini obiectivele. Mai sunt multe meciuri, avem şi ceva probleme de lot, dar sperăm ca jucătorii accidentaţi să se refacă repede. Mă bucur enorm că am reuşit să câştigăm cu Vâlcea şi să facem un joc bun. În privinţa cartonaşelor roşii luate de mine, la fotbal mai sunt şi astfel de momente, dar sperăm să le eliminăm cât mai repede. Publicul craiovean este «fierbinte», dar şi foarte pretenţios. Dacă joci bine şi ai rezultate se comportă ok, dacă nu, atunci eşti criticat serios. Sper să fac meciuri bune în continuare şi să-mi ajut echipa să-şi atingă obiectivul“, a spus Izvoranu.

Badea: Ne dorim să transmitem seriozitate şi dorinţa de performanţă

Prezent la întâlnirea cu mass-media, preşedintele CSU, Pavel Badea, a vorbit şi despre meciul cu FC Universitatea, punctând că îşi doreşte să se dispute pe „Ion Oblemenco“, şi despre cum a reuşit să obţină acordul familiei lui Adrian Păunescu pentru „Cântec pentru Oltenia“.
„Aş fi vrut să vă fac două informări. Prima este legată de faptul că nu am vrea să jucăm meciul cu FCU pe «Ion Oblemenco», spun asta pentru că există discuţii pornite din partea «binevoitorilor». Nu este nimic adevărat din aceste informaţii tendenţioase, aşa cum le percepem noi, pentru că obiectivul nostru este de a juca toate meciurile cu spectatori pe «Ion Oblemenco» şi a le arăta craiovenilor că am reuşit să formăm un grup puternic, serios, care îşi doreşte să câştige toate meciurile pe teren. Este doar o speculaţie şi nu ar trebui luată în seamă“, a spus Badea. „Cea de-a doua informare vizează imnul scris de marele poet Adrian Păunescu. Încă de acum două luni ştiţi că am anunţat public că ne dorim să avem acceptul familiei pentru a putea să utilizăm imnul Universităţii Craiova. La momentul respectiv nu a fost posibil, au existat anumite motive de neînţelegere. Acordul scris l-am obţinut zilele trecute şi l-am făcut public exact în ziua în care se împlineau trei ani de la decesul marelui poet. Familia Păunescu a cerut timp pentru a înţelege exact ce dorim noi, să vadă care este proiectul nostru, cine stă în spatele lui şi care sunt obiectivele noastre. Le-am explicat, aşa cum încercăm să le explicăm şi craiovenilor, că motivul principal pentru care noi am pornit acest proiect a fost acela de a «rupe» monopolul pus pe fotbalul craiovean de o anumită familie. Este adevărat că o parte dintre locuitorii oraşului sunt încă reticenţi, însă sunt puţini. Mare parte dintre aceştia au această atitudine de adversitate din lipsă de informare şi, cred eu, dintr-o doză de frustrare, de răutate. Noi suntem deschişi către toţi cei care doresc să ne asculte. Până la urmă, vrem să le oferim craiovenilor o altă posibilitate de a vedea fotbalul şi activitatea fotbalistică din Craiova. Acest lucru l-am explicat şi familiei domnului Păunescu şi dânşii au acceptat şi au venit cu dragă inimă alături de proiectul nostru, şi le mulţumim pentru încrederea oferită. Ne dorim să transmitem seriozitate şi dorinţă de performanţă“, a punctat Pavel Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS