17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii sunt gata să se revanşeze faţă de Fiorentina

Pandurii sunt gata să se revanşeze faţă de Fiorentina

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, întâlneşte astăzi, de la ora 20.00 (Pro TV, Digi Sport 1, Dolce Sport 1), pe „Cluj Arena“, formaţia italiană AC Fiorentina, partida contând pentru etapa a 4-a din grupa E a Ligii Europa. Gruparea olteană nu traversează o perioadă prea bună pe plan intern, deşi s-a calificat fără emoţii în sferturile Cupei României, în campionat „şchioapătă“, fiind învinsă, ce-i drept, şi cu ajutorul arbitrului Istvan Kovacs, de moldovenii de la FC Vaslui, chiar în propriul fief, cu 2-1. Eşecul a venit şi pe fondul unor absenţe importante din lot, cauzate de probleme medicale, din atac lipsind Matulevicius, Diego şi Paulinho. De partea cealaltă, Fiorentinei îi merge excelent în campionat, tocmai a învins-o pe AC Milan cu 2-0 în deplasare şi este o echipă pe „val“ în Italia.
Antrenorul gorjenilor, Cristi Pustai, le-a transmis elevilor săi că trebuie să uite de „rateul“ cu FC Vaslui şi să se mobilizeze pentru jocul cu Fiorentina şi să încerce să se revanşeze pentru meciul din tur, când au fost depăşiţi de italieni cu 3-0 (Joaquin ’26, Ryder Matos ’35, Cuadrado ’69), deşi prestaţia nu a fost tocmai rea. „Nu cred că ultimul rezultat din campionat pică rău la moralul nostru
înaintea meciului cu Fiorentina, pentru că este cu totul altceva să evoluezi în grupele Ligii Europa. Să joci cu Fiorentina nu cred că se mai gândeşte cineva că sâmbătă am pierdut cu Vasluiul. În plus, mai este şi acea automotivaţie a jucătorului, să joace cât mai bine împotriva unei asemenea echipe“, a spus strategul pandurilor, pentru Gorj Domino.
De aceeaşi părere este şi preşedintele CA al grupării Pandurii, Marin Condescu: „Sperăm că tot ce a fost rău s-a întâmplat sâmbătă, cu Vasluiul. Vine meciul cu Fiorentina și ne propunem să reuşim ce nu am reuşit în ultimul meci din campionat“.

Jucătorii aşteaptă primele „europene“

Şi în rândul jucătorilor se regăseşte cu uşurinţă optimismul, în ciuda faptului că nu şi-au primit primele pentru isprava din Liga Europa, pentru că pe plan intern sunt la zi cu plăţile. „Salariile sunt la zi, primele din campionat – la zi, şi urmează primele de Europa League. Noi aşteptăm, ştim care a fost înţelegerea cu domn’ preşedinte şi aşteptăm, nu forţăm nimic. Ne-a dat o parte din bani şi noi aşteptăm tot acum. Suntem profesionişti şi chiar dacă nu am luat banii, trebuie să jucăm. Unii, ca să plece la o echipă mai mare, alţii ca să ajungă la o echipă cu mai mulţi bani, iar dacă noi nu jucăm, cine o să ne vadă?“, a declarat mijlocaşul Eric de Oliverira, conform sursei citate.
„Campionatul e principala dorinţă a noastră. Mai avem şi returul, din păcate ştim că punctele pe care le-am pierdut acasă deja ne distanţează, dar trebuie să rămânem încrezători. Cel puţin un loc de Liga Europa ar fi frumos. Ne batem la titlu, vizăm iar locul doi, dar ştim că ne batem cu echipe puternice. Orice adversar am avea şi în Cupă, trebuie să jucăm. Ar fi bine să avem parte de o tragere la sorţi favorabilă, dar oricine o să vină, noi trebuie să fim pregătiţi“, a completat Eric.
Partida Pandurii – Fiorentina va fi arbitrată de o brigadă din Grecia, compusă din Tasos Sidiropoulos (centru), Christos Akrivos, Damianos Efthimiadis (asistenţi), Stavros Tritsonis, Ilias Spathas (asistenţi suplimentari) şi Gagas Dimitrios (rezervă).
În celălalt meci al grupei E, Dnepr Dnepropetrovsk va întâlni, tot de la ora 20.00, pe Paços de Ferreira. După trei etape, clasamentul grupei E arată astfel: 1. Fiorentina 9 puncte (golaveraj 8-1), 2. Dnepr Dnepropetrovsk 6 (4-2), 3. Pandurii Târgu Jiu 1 (1-5), 4. Paços de Ferreira 1 (1-6).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS