17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU Craiova continuă cadenţa

CSU Craiova continuă cadenţa

CS Universitatea Craiova s-a impus ieri-seară, scor 3-1, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în faţa echipei CSM Vâlcea, în derbiul etapei a 10-a din Liga a II-a, seria 2. Acesta este al şaselea succes consecutiv pentru gruparea din Bănie, sub comanda lui Ovidiu Stângă.
Alb-albaştrii au deschis scorul rapid, prin Răzvan Gorovei, care a şutat imparabil de la aproximativ 20 de metri, la colţul lung, după o pasă excelentă a lui Costin Curelea (‘6). Reuşita le-a dat aripi elevilor lui Ovidiu Stângă, Andrei Sin fiind la un pas să majoreze diferenţa de pe tabelă la doar patru minute, şutul său de la 18 metri trecând la o palmă distanţă de poarta lui Matache. Apoi i-a venit rândul lui Gorovei să-l încerce pe portarul oaspete cu un şut din afara careului, fază urmată de golul doi, izbutit de Pleşan, care a punctat cu capul după o centrare venită de pe partea stângă, de la Andrei Sin (‘16).
Contrar cursului jocului, oaspeţii au reuşit să reducă din diferenţă în minutul 26, Adrian Popa a pătruns pe dreapta şi a centrat în faţa porţii, iar Negruţ, din plonjon, a trimis cu capul sub transversală.
CS Universitatea Craiova a continuat să atace, forţând golul trei, dar nici Curelea  şi nici Ganea n-au găsit soluţia potrivită în faţa porţii. Tehnicianul craiovenilor s-a văzut nevoit să efectueze două schimbări după o jumătate de oră, ambele forţate de accidentări, Sin i-a lăsat locul lui Daniel Opriţa, iar Pleşan a fost înlocuit de Dragoş Dragalina, şi cu toate că jocul nu a pierdut din intensitate, nu s-a mai consemnat ceva notabil până la pauză.

Rusandu a privat gazdele de un penalti

Imediat după reluarea jocului, mai exact în minutul 49, Opriţa a centrat din dreapta careului, iar mingea l-a lovit clar în mână pe Briceag, însă arbitrul Lucian Rusandu a lăsat jocul să continue, spre disperarea celor de pe banca gazdelor. Asaltul la poarta lui Matache a continuat, iar după un şut „sănătos“ al lui Adrian Ionescu pe lângă poartă a urmat o greşeală gravă a lui Ionuţ Stoica, soldată cu gol. Fotbalistul vâlcean a vrut să-i paseze propriului portar, dar a lovit mingea insuficient de puternic, iar Costin Curelea, omul potrivit la locul potrivit, a urmărit balonul şi a trimis pe lângă Matache, ieşit în întâmpinare cu speranţa să salveze situaţia (‘52, 3-1).
Deşi Claudiu Niculescu le-a cerut jucătorilor săi să iasă mai mult la joc, forţa ofensivă a oaspeţilor nu a crescut, doar Sergiu Arnăutu trecându-şi în cont un şut pe lângă poartă în minutul 82. Mulţumiţi cu scorul de pe tabelă, nici craiovenii nu au mai fost atât de agresivi în atac, însă au mai irosit două bune oportunităţi până la final prin Curelea (‘73) şi Opriţa (‘90).
CS Universitatea Craiova: Brac – Cârjă, Izvoranu, Fl. Pătraşcu, Velcovici – Sin (‘34, Opriţa), Ad. Ionescu, Cr. Ganea, Pleşan (‘35, Dragalina) – Curelea, Gorovei (‘80, Dragu). Antrenor: Ovidiu Stângă.
CSM Vâlcea: Matache – Samson (‘31, Deaconescu), C. Pârvulescu, I. Stoica, Briceag – Cârstoiu (‘50, B. Geantă), Bărbulescu, Lircă – Ad. Popa (‘59, Cataramă), Arnăutu, Negruţ. Antrenor: Claudiu Niculescu.
Cartonaşe galbene: Gorovei, Sin, Cârjă / Bărbulescu.
Au arbitrat: Lucian Rusandu – Aurel Oniţă, Micloş Istvan Nagy.
În etapa viitoare, CS Universitatea Craiova se va deplasa la Piteşti, pentru disputa cu CS Mioveni, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 11.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS