5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMandic a demisionat spre binele echipei

Mandic a demisionat spre binele echipei

Antrenorul sârb al echipei SCM-U Craiova şi-a anunţat ieri demisia. A spus că nu i-a cerut nimeni acest lucru, nu a acuzat jucătorii, dar a simţit că nu mai poate ajuta echipa pe care în sezonul trecut a dus-o pe locul cinci în Liga Naţională.

Evoluţia echipei în teren şi mai puţin rezultatele l-au determinat pe antrenorul echipei masculine de baschet SCM-U Craiova, Andelko Mandic, să îşi dea demisia.
Anunţul a fost făcut ieri în cadrul unei conferinţe de presă, la care alături de tehnicianul sârb s-a mai aflat managerul secţiei de baschet, Marius Toma.
Toma a declarat că nu este de acord cu decizia lui Mandic, antrenor pe care acum doi ani şi jumătate l-a adus la echipă, la scurt timp după ce Andelko îşi încheiase cariera de jucător la CSM Oradea, acolo unde fusese căpitan de echipă ani buni.
„Sunt puţin tulburat pentru că decizia pe care Mandic a luat-o, deşi nu m-a luat prin surprindere, nu sunt de acord cu ea. A dovedit că este un om de caracter, dar este încăpăţânat şi nu înţelege că nu el este vinovat pentru această situaţie şi că, dacă pleacă, tot ce am construit în această perioadă se poate dărâma. Pentru mine, Andelko Mandic a fost o investiţie sufletească şi încerc de o zi să-l fac să se răzgândească“, a spus Toma.

Nu a acceptat
să plece jucători, nici penalităţi financiare

Tehnicianul sârb în vârstă de 37 de ani a fost un gentleman şi nu a vrut să acuze pe nimeni. A luat toată vina asupra sa. „Nu am fost presat de nimeni. Este decizia mea şi, chiar dacă băteam pe Cluj la un punct diferenţă, tot acelaşi lucru îl făceam. Nu a fost o decizie luată la cald, mi-am asumat responsabilitatea şi consider că nu pot să-i mai ajut pe băieţi. Am avut un lot bun, dar nu o echipă bună. Am vrut să construiesc ceva la Craiova şi sper că fără mine lucrurile vor merge mai bine“, a spus antrenorul sârb.
Acesta a adăugat că s-a discutat despre schimbarea jucătorilor şi penalităţi financiare, dar el nu a fost de acord.

Toma: Jucătorii stau pe o gheaţă foarte subţire

Marius Toma nu s-a ferit să pună punctul pe „i“ în ceea ce priveşte situaţia din lot: „În vară am adus la echipă jucători cu nume, dar acum sunt într-o situaţie în care trebuie să dea din coate pentru a fi în prim-plan. Însă, s-a creat o anumită stare de lucru bazată pe egoism şi autosuficienţă. Vreau să spun că din acest moment toţi jucătorii stau pe o gheaţă foarte subţire şi, dacă va fi cazul, vom face şi referate pentru penalităţi financiare. I-am spus lui Mandic că suntem dispuşi să facem anumite schimbări în lot ca să rămână el, dar a refuzat. Ce-i pot reproşa lui este faptul că a avut o relaţie mult prea corectă şi apropiată cu jucătorii şi acest lucru s-a întors împotriva lui. Jucătorii trebuie să înţeleagă că cea mai importantă este echipa. Ei sunt nişte figuri care evoluează acum în tricoul Craiovei. Unii nu se pot obişnui cu o rotaţie mai lungă şi uneori parcă am avea şapte tenori în echipă, care fiecare vrea să fie la Scala din Milano şi le este greu să stea pe bancă. Chestiunea aceasta îi macină, îi supără. În meciurile în care aveam avantaj pe tabelă, am stat lângă Mandic şi am ascultat indicaţiile pe care le dădea. Erau corecte, dar jucătorii în teren au fost cei care nu s-au mai apărat. Aceste lucruri nu le-am făcut cunoscute publicului pentru a-i proteja, dar se pare că li s-a urcat la cap că sunt deja vedetele oraşului. Această cocoloşire s-a întors împotriva noastră“.
Întrebat dacă are vreun regret, Mandic a tăcut preţ de câteva secunde, apoi a spus că preferă să nu răspundă la această întrebare. Tehnicianul sârb a încheiat spunând că va pleca acasă la familie.
Interimatul va fi asigurat de secundul lui Mandic, Milan Nisic. Alb-albaştrii vor disputa următorul meci sâmbătă, în deplasare, cu CSU Atlassib Sibiu. Mandic lasă echipa pe locul nouă în clasament, cu trei victorii şi tot atâtea înfrângeri şi un total de nouă puncte. În Liga Balcanică, oltenii au două victorii şi un eşec, ocupând locul trei. Cu Mandic antrenor, în sezonul trecut SCM-U Craiova a obţinut cel mai bun rezultat din istoria clubului, locul patru la finalul sezonului regulat, apoi locul cinci după play-off.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS