14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii, invitaţi la derbi

Craiovenii, invitaţi la derbi

Etapa intermediară de astăzi, a 10-a din Liga a II-a, seria 2, se anunţă extrem de disputată, în care grupările oltene ţintesc victorii care să le confere o situaţie cât mai bună în clasament.
Capul de afiş al rundei îl reprezintă derbiul Olteniei, CS Universitatea Craiova – CSM Vâlcea, programat de la ora 17.00 (TVR 3), pe stadionul „Ion Oblemenco“, duel în care cele trei puncte puse în joc pot fi hotărâtoare în privinţa promovării. Conştient de importanţa jocului, antrenorul formaţiei alb-albastre, Ovidiu Stângă, a solicitat ajutorul publicului din Bănie, cerându-le totodată elevilor săi să fie concentraţi la maximum şi să lupte pentru fiecare minge. „La fotbal e o vorbă: victoriile aduc victorii, dar nu sunt garantate. Vâlcea este unul dintre adversarii valoroşi ai seriei. Vâlcea nu este Motru sau Satu Mare, ci o echipă care trage la promovare. Punctele acestea sunt foarte importante să le acumulăm, întrucât echipa din Vâlcea va intra în play-off. Trebuie să tratăm meciul cu seriozitate, trebuie să ne concentrăm pe fiecare post, fiecare jucător trebuie să înţeleagă că astfel de meciuri nu sunt importante doar pentru club, ci sunt benefice şi pentru dezvoltarea lor în perioada următoare“, a declarat Ovidiu Stângă, pentru csuc.ro. „Galeria are rolul ei pozitiv şi constructiv la fiecare meci, este alături de echipă şi le mulţumesc băieţilor. Important este ca întreg stadionul să fie alături de echipă. La meciul cu FC Olt, atunci când toţi strigau Ştiinţa, Ştiinţa, se simţea acea presiune pe adversar. Îmi doresc să fie cât mai mulţi suporteri la partida cu Vâlcea. Noi avem un proiect pe termen lung şi aşteptăm spectatorii să facă parte din el“, a completat Ovidiu Stângă.

FCU ţinteşte victoria la Reşiţa

Cealaltă formaţie a Craiovei, FC Universitatea, va evolua de la ora 14.00, în deplasare, cu Metalul Reşiţa, una dintre aspirantele la play-off. „Băieţii s-au pregătit bine în această perioadă şi sperăm să obţinem rezultate pozitive în confruntările cu Reşiţa şi Târgu Mureş. Este o săptămână dificilă, dar trebuie să ne mobilizăm şi să obţinem maximum posibil. În ceea ce priveşte jocul de mâine (astăzi – n.r.), întâlnim una dintre echipele puternice din serie, aţi văzut cum au jucat cu CSU pe «Oblemenco». Am studiat-o cu atenţie şi sper să câştigăm, mai ales că revin Ciucă şi Stoianof la echipă“, a declarat preşedintele alb-albaştrilor, Marcel Iancu, pentru GdS.
„Am demonstrat că ne mobilizăm bine în toate meciurile şi suntem capabili să câştigăm cu orice echipă. Sper să învingem mâine şi să revenim pe primul loc în clasament“, a declarat mijlocaşul craiovean Robert Căle, pentru GdS.
În tabăra adversă se regăseşte şi un craiovean, Claudiu Ştefan, junior crescut de Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, acesta declarând că speră să evolueze împotriva grupării FC Universitatea, echipă la care şi-ar dori să joace în viitor. „Nu ştiu dacă voi fi sau nu în lot la ora asta, dar dacă se va apela la mine voi încerca să profit de şansa oferită. Acum joc pentru Reşiţa şi sper să câştigăm. Sigur că mi-aş dori ca în viitor să evoluez pentru Universitatea, dar nu este cazul acum“, a declarat Claudiu Ştefan, pentru GdS.

Cruşoveanu: Trebuie
să câştigăm şi cu UTA

Victoria clară obţinută cu Minerul Motru le-a dat mare încredere jucătorilor echipei FC Olt Slatina, care îşi doresc să „lege“ astăzi al doilea succes consecutiv, urmând să întâlnească, de la ora 14.00, pe stadionul „1 Mai“, pe UTA Arad, echipă care a arătat o uşoară creştere de formă în ultimul timp.
„Am reuşit o victorie frumoasă contra Motrului, în care am şi marcat şi îi dedic reuşita soţiei mele, dar nu avem prea mult timp la dispoziţie să ne bucurăm şi să ne relaxăm, pentru că ne aşteaptă alt meci dificil, cu UTA. Întâlnim o echipă bună a campionatului, care nu se împacă deloc cu lotul din clasament şi care în ultimul timp a crescut valoric din punct de vedere al jocului. I-am studiat pe adversari, dar un meci nu seamănă cu altul şi trebuie să ne facem noi jocul, să controlăm partida şi să încercăm să marcăm cât mai repede ca să ne facem meciul mai uşor. Mizez pe o victorie a noastră, mai ales că jucăm pe teren propriu“, a spus fundaşul slătinenilor, Cosmin Cruşoveanu, pentru GdS.

„Minerii“, optimişti

„Lanterna roşie“ a seriei a 2-a, Minerul Motru, nu dezarmează şi crede că un succes în meciul de astăzi, de pe teren propriu, de la ora 14.00, cu FC Bihor Oradea ar putea relansa echipa. „Am început bine campionatul, dar uşor-uşor am coborât în clasament, iar acum suntem pe un loc care nu ne onorează. Ne aşteaptă un joc greu cu Bihorul, dar trebuie să ne mobilizăm şi să câştigăm, pentru că trei puncte pot însemna mult pentru noi, mai ales în play-out. Suntem pregătiţi, acum rămâne de văzut dacă reuşim să şi câştigăm. Sper să joc şi să marchez şi astfel să-mi ajut echipa să iasă din impas“, a declarat atacantul „minerilor“, Patrian Trifu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS