15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn derbi oltean echilibrat

Un derbi oltean echilibrat

Etapa a cincea din Liga Naţională de baschet masculin programează derbiul oltean dintre Energia Rovinari şi SCM-U Craiova. Partida se va juca sâmbătă, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, şi se anunţă echilibrată. Craiovenii sunt pe primul loc în clasament, cu trei victorii şi o înfrângere, iar gorjenii ocupă locul 11, cu două victorii şi tot atâtea eşecuri. Ambele echipe au făcut săptămâna aceasta o deplasare obositoare cu autocarul. Energia a jucat luni la Timişoara, cu Timba, şi s-a impus cu scorul de 87-70. Echipa din Bănie a evoluat duminică seară în campionat, acasă, cu Oradea, apoi a plecat cu autocarul în Macedonia, aproximativ 500 de kilometri. După jocul de marţi, din Liga Balcanică, în care au fost învinşi de SCM-U cu scorul de 73-60, alb-albaştrii au mai pierdut o noapte pe drum.
Florin Nini, tehnicianul Energiei, a spus că pentru el importantă este victoria, nefiind atât de interesat de lupta pentru supremaţia în regiunea Oltenia. „Din punctul de vedere al antrenorului, nu ştiu dacă ar trebui să tratez deosebit acest meci, dar probabil e un meci şi cu altă încărcătură, un meci al orgoliilor. Dacă e să facem o paralelă între investițiile făcute de Craiova și cele făcute de noi, cred că ei ne sunt puţin superiori, dar dacă e să mă bazez pe relaţiile de joc pe care noi le avem și pe jocul pe care-l practicăm, eu aş spune că noi suntem puţin mai avansaţi din acest punct de vedere. Craiova îşi bazează mult jocul pe finalizări de unu la unu, de doi la doi, noi ne bazăm mai mult pe un joc legat cât mai colectiv. Nu ştiu dacă trebuie să existe o miză sau o presiune suplimentară decât cea a rezultatului pentru că suntem la începutul campionatului şi trebuie să gestionăm fiecare meci”, a declarat tehnicianul Energiei, citat de sportingorj.ro.
De partea cealaltă, Marius Toma, managerul SCM-U Craiova, crede că partida de la Târgu Jiu va fi dificilă: „Energia are o echipă bună şi foarte imprevizibilă, care ne poate pune oricând probleme“. Revenind asupra meciului de marţi, de la Kumanovo, Toma a punctat că „echipa a fost stoarsă de vlagă“. „Nu vom mai accepta asemenea programări, cu riscul de a deranja transmisiuni TV şi contracte de publicitate. Nu mai putem să facem asemenea greşeli, provocate doar de program“, a mai spus Toma, conform Totalbaschet.
Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova joacă sâmbătă acasă (ora 12.00) cu CSM Satu Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS