11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportChiar meritau o sală plină!

Chiar meritau o sală plină!

http://www.youtube.com/watch?v=a4lkkaxoKK8

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova, vicecampionii României, au învins, miercuri, pe teren propriu, vicecampioana Olandei, Orion Doetinchem, în primul meci din Cupa CEV. Din păcate, principalul eveniment sportiv găzduit săptămâna aceasta de Sala Polivaletă a adus în tribune câteva sute de spectatori.

În urmă cu ceva timp, Dan Pascu, managerul echipelor de volei de la SCM-U Craiova şi totodată antrenorul echipei masculine, vicecampioana României sezonul trecut, spunea cu părere de rău că, „nefiind un sport în care să ai contact direct cu adversarul, voleiul nu este atât de atractiv pentru spectatori ca alte sporturi de sală cum este baschetul sau handbalul“.
Acest lucru s-a aplicat şi miercuri seară, când voleibaliştii craioveni au debutat în cupele europene, mai precis în Cupa CEV, în compania formaţiei olandeze Orion Doetinchem, în Sala Polivalentă din Bănie. Meciul nu a fost transmis la televizor, biletul a costat şapte lei, copiii sub zece ani au avut gratuitate şi cu toate astea la meci au asistat aproximativ 700 de spectatori.
SCM-U Craiova şi-a adjudecat cele trei puncte puse în joc, câştigând cu 3-0 (25-17, 25-19, 25-20) meciul tur. Chiar dacă au arătat trac şi au pornit greu în fiecare set, oltenii au dominat meciul şi au luat o opţiune serioasă în ceea ce priveşte calificarea.
Returul se va disputa peste o săptămână, în oraşul Zwolle din Olanda, deoarece echipa din Doetinchem nu dispune de o sală omologată pentru cupele europene.

„Nu asta ne este valoarea“

Craiova are nevoie de două seturi pentru a merge în turul următor. În cazul în care gazdele vor câştiga cu 3-0 sau 3-1, va avea loc setul de aur, pentru stabilirea câştigătoarei.
Antrenorul Dan Pascu a recunoscut că jucătorii săi au avut trac la debutul în cupele europene şi a menţionat că Laurenţiu Vânătoru şi colegii săi vor avea de muncă în Olanda pentru a se califica. „A fost un meci dificil din toate punctele de vedere, pentru că suntem după mulţi ani în cupele europene. Nu aveam experienţa necesară, poate s-a simţit şi la băieţi pentru că am greşit în situaţii simple, uşoare, care nu erau pe fond de lipsă de experienţă, ci de presiune, emoţii de debut. Mai sunt câteva lucruri care trebuie puse la punct, deoarece avem potenţial mai mare. A trebuit să ne adaptăm tactic din mers. Olandezii au şi ei potenţial şi păstrează şanse de calificare. Se vor pregăti şi vor face tot posibilul să se califice. Asta ne pune în gardă şi ne face să fim mai atenţi la meciul viitor şi să câştigăm două seturi. Jucăm la ei acasă, au o galerie zgomotoasă şi vor juca mai cu ambiţie“, a spus Pascu.
Teodor Milotin crede că şansele de calificare sunt egale: „Suntem calificaţi 50 la sută. Calificarea se va juca la ei, unde ne aşteaptă un meci mult mai greu“. Căpitanul Laurenţiu Vânătoru spera ca în sală să fie mai multă lume: „Speram ca, fiind primul meci în cupele europene, să vină public în număr mult mai mare, dar, dacă ne calificăm în Olanda, îi aşteptăm în număr mult mai mare la partidele viitoare. A fost un meci pe care l-am început destul de greu în fiecare set, dar
ne-am revenit spre jumătate. Nu asta ne este valoarea şi sper să jucăm mai bine în Olanda şi să ne calificăm fără emoţii“.
Celălalt Laurenţiu din lotul alb-albastru, Lică, a ţinut să mulţumească inimoşilor suporteri pentru atmosfera frumoasă creată: „Mulţumim publicului şi aşteptăm să ne susţină întotdeauna cu căldură. Referitor la meci, s-a simţit trac în jocul nostru, dar nu este uşor în cupele europene. Diferenţa a fost destul de mare între noi şi echipa din Olanda. Nu îi vom subestima, pentru că joacă acasă şi au reperele bine formate“.
La conferinţa de presă, antrenorul principal al olandezilor, Bas Hellinga, a recunoscut superioritatea adversarului: „Am întâlnit o echipă mai bună azi. Când pierzi este normal să fii dezamăgit, dar încă avem şanse să ne calificăm mai departe“.
Pentru SCM-U Craiova au jucat: Laurenţiu Vânătoru, Laurenţiu Lică, Vladan Aleksic, Vladimir Jovic, Nemanja Stefanovic, Mihai Dumitraşcu şi Teodor Milotin.
Mâine, voleibaliştii craioveni vor juca pe teren propriu, cu CSM Bucureşti, în etapa a treia de campionat. Partida se va desfăşura în Polivalentă, de la ora 18.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS