5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVicecampionii debutează în campionat la Zalău

Vicecampionii debutează în campionat la Zalău

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova au parte de un derbi chiar în runda inaugurală a Diviziei A1. Vicecampioni naţionali sezonul trecut,
jucătorii olteni vor întâlni astăzi (de ora 19.00), în deplasare, puternica formaţie Remat Zalău.

Cea mai performantă echipă de la SCM-U Craiova în sezonul trecut, cea de volei masculin, vicecampioană naţională, debutează astăzi în sezonul competiţional 2013-2014. După o pauză de câteva luni, jucătorii antrenaţi de Dan Pascu şi Claudiu Mitru dispută astăzi primul meci oficial, în etapa inaugurală a campionatului. Oltenii au parte de un adversar tare, multipla campioană Remat Zalău, partida urmând să se dispute cu începere de la ora 19.00 (în direct la DigiSport) pe terenul echipei din judeţul Sălaj.
Va fi un duel interesant, între două formaţii puternice, care au ca obiectiv clasarea pe podiumul campionatului. Craiova, prin vocea antrenorului Dan Pascu, şi-a propus ca obiectiv în campionat clasarea pe unul dintre primele patru locuri. „Va fi un campionat puternic, pentru că şi echipele din prima jumătate a campionatului s-au întărit. Zalăul este o echipă redutabilă şi cu pretenţii şi de aceea meciul din prima etapă nu va fi uşor. Despre noul sistem, tur – retur, apoi play-off, pot să spun doar că trebuie să fim foarte atenţi. Acest sistem ajută echipele de pe locurile 1 şi 2, care nu joacă în prima fază“, a spus Pascu. Tehnicianul are parte de un lot valoros, destul de omogen, cu jucători experimentaţi, iar în vară spunea că are dificultăţi în a alege jucătorii care să facă parte din formula de bază, deoarece toţi sunt la fel de buni.

Vânătoru: Să egalăm performanţa de anul trecut

Căpitanul echipei, Laurenţiu Vânătoru, spune că SCM-U merge la victorie la Zalău: „Ne pregătim de un campionat mult mai intens decât anul trecut. Ne aşteaptă meciuri grele, pentru că sunt sigur că celelalte echipe vor fi mult mai motivate în partidele cu noi. Cred că suntem pe un drum bun şi sper să egalăm performanţa de anul trecut. Meciul de la Zalău va fi unul cu presiune foarte mare, dar noi ne jucăm şansa. Cred că este posibil să ajungem în două finale, avem o echipă mai puternică. Sunt şi câteva echipe care s-au întărit în campionat, Zalăul, Dinamo, Baia Mare, iar Constanţa este la acelaşi nivel ca anul trecut, adică foarte puternică“.
Sosit în vară la echipă, sârbul Vladan Aleksic a spus că s-a acomodat repede: „Să fiţi siguri că vom juca cât de bine putem. În ceea ce priveşte oraşul, cred că este frumos şi mă simt bine aici“.

Pe 23 octombrie joacă cu olandezii

SCM-U Craiova va juca anul acesta în Cupa CEV, iar primul meci oficial va fi pe 23 octombrie, la ora 20.30, în Sala Polivalentă, cu echipa olandeză Orion Doetinchem. Returul este programat pe 30 octombrie.
„Programul echipei este intens, am intrat în linie dreaptă cu organizarea jocului din Cupa CEV. Olanda are o şcoală de volei foarte bună, va fi un meci greu, dar promit că vom face tot posibilul să câştigăm. Echipa Orion este dornică de competiţie şi vrea să joace cât mai bine, mai ales pentru că a avut şi nişte probleme financiare“, a completat antrenorul Dan Pascu.
Lotul echipei pentru sezonul 2013-2014: Vladimir Jovic, Emanuel Gurschi, Dragoş Toma, Laurenţiu Vânătoru, Nicu Ghionea, Bogdan Bratosin, Ionuţ Manda, Mihai Dumitrache, Laurenţiu Lică, Filip Todor, Teodor Milotin, Vladan Aleksic, Nemanja Stevanovic şi Florin Voinea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS