11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncepe spectacolul sub panou!

Începe spectacolul sub panou!

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova debutează sâmbătă (ora 19.00), în campionat, acasă, cu BC Mureş Târgu Mureş. Una dintre surprizele plăcute ale sezonului trecut, echipa craioveană vrea să păstreze 4.000 de spectatori în Polivalentă, cum altfel, decât cu rezultate bune şi un joc spectaculos.

În acest sfârşit de săptămână debutează un nou sezon din Liga Naţională de baschet. Băieţii de la SCM-U Craiova vor disputa primul meci în faţa propriilor spectatori, sâmbătă, de la ora 19.00, în compania vicecampioanei din sezonul trecut, BC Mureş Târgu Mureş.
Cea mai populară şi iubită echipă de la clubul craiovean şi-a propus ca obiectiv pentru acest sezon calificarea în play-off, în primă fază, apoi un parcurs cât mai bun. „Leii din Bănie“ au avut un parcurs peste aşteptări în campionatul trecut, fiind o ediţie care a redefinit baschetul craiovean.
Oltenii, aproape invincibili, mai ales pe teren propriu, au încheiat sezonul regulat pe locul patru. În play-off, Rade Dzambic şi colegii săi au avut parte de un adversar bun, Gaz Metan Mediaş, iar ardelenii au fost cei care s-au calificat în semifinale.
Acţiunile de promovare în şcolii, centre comerciale şi alte locuri publice au făcut ca baschetbaliştii să fie tot mai iubiţi, în special de copii, iar meciurile din Polivalentă au înregistrat record de prezenţă a spectatorilor.
În vară s-a întâmplat ceea ce visau fanii: managerul Marius Toma, sprijinit de autorităţi, a reuşit să păstreze antrenorul, pe Andelko Mandic, dar şi nucleul de jucători. În plus, au fost aduşi jucători cu experienţă în campionatul intern, Nemaja Maric (Oradea), Bogdan Popescu (Timişoara), Viorel Mocanu (Energia), Andrei Căpuşan (Timişoara) şi Sasha Topchov (Oradea), acestora alăturându-li-se estonianul Sten Sokk şi sârbul Mirko Kovac.
Oltenii au o problemă: nu au fost feriţi de accidentări în presezon, iar Ionuţ Drăguşin va sta departe de teren până la începutul anului viitor, fiind operat de rupere de ligamente, în timp ce Mirko Kovac abia a reînceput pregătirea după o intervenţie chirurgicală la un deget de la mână.
SCM-U a disputat deja două meciuri oficiale luna trecută, în Cupa României, cu „U“ Mobitelco Cluj. Elevii lui Mandic şi Nisic au câştigat prima partidă, dar au pierdut-o pe cea de la Cluj, ratând calificarea în faza următoare. Asta în condiţiile în care pe lângă Drăguşin şi Kovac au mai lipsit Dzambic şi Bureau, ambii suspendaţi.
Revenind la meciul inaugural de sâmbătă, cu BC Mureş, calculele hârtiei arată că nu există o favorită. Craiovenii, încurajaţi de 4.000 de oameni, vor fi greu de învins, dar şi BC Mureş este un adversar care va juca la victorie orice meci. Şi mureşenii au făcut un sezon excelent, jucând finala campionatului cu CSU Asesoft Ploieşti, echipă care, în cele din urmă, a devenit campioană naţională.
Despre acest prim meci din campionat, antrenorul SCM-U Andelko Mandic a vorbit săptămâna aceasta în cadrul unei conferinţe de presă. „Şansele de victorie sunt egale, cred că echipa care va sta mai bine în apărare va câştiga. Mureşul este o formaţie cu jucători experimentaţi, maturi. Şi motivaţia va conta, dar şi susţinerea spectatorilor“. La acest prim meci oficial va lipsi Rade Dzambic, care mai are de ispăşit o etapă din suspendarea primită sezonul trecut.
Intrarea la meciul SCM-U Craiova – BC Mureş costă 5 lei, iar cine vrea poate să-şi facă abonament pe tot sezonul, la meciurile tuturor echipelor de la SCM-U care joacă în Polivalentă, contra sumei de 200 de lei.
Etapa I a debutat zilele trecute, iar cealaltă formaţie olteană, Energia Rovinari, s-a impus pe terenul nou-promovatei Concordia Chiajna, cu scorul de 99-93.
Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova a jucat vineri seară, după închiderea ediţiei, la Sfântul Gheorghe în returul Cupei României, iar sâmbătă, va întâlni aceeaşi echipă, dar în prima etapă din campionat.

Lotul echipei craiovene

Bogdan Popescu, LeVar Seals, Travis Bureau, Ionuţ Drăguşin, Rade Dzambic, Nemanja Maric, Mirko Kovac, Sasha Topchov, Reinar Hallik, Sten Sokk, Viorel Mocanu, Mihai Gavrilă, Marius Ciotlăuş şi Andrei Damian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS