14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEtapă grea pentru oltenii din B

Etapă grea pentru oltenii din B

Formaţiile din Oltenia nu pot spune că au o misiune uşoară în runda a cincea din Liga a II-a, seria 2, programată sâmbătă, de la ora 11.00.
Lovită din plin de deciziile Comisiei de Disciplină, FC Universitatea Craiova va trebui să se detaşeze de şicanele FRF şi să încerce să obţină un rezultat pozitiv în deplasarea de la Oradea, unde FC Bihor a dovedit că este stăpână. „Nu sunt probleme de lot şi abordăm această partidă încrezători. Ştim că întâlnim o echipă bună, experimentată, dar noi am dovedit că formăm un lot puternic şi că suntem capabili să-i facem faţă oricărui adversar. Sper ca băieţii să se detaşeze de problemele apărute în ultima vreme, cu suspendările şi cu amenda aceea aberantă, să facă un meci bun şi să obţină un rezultat pe măsură“, a declarat preşedintele grupării alb-albastre, Marcel Iancu, pentru GdS.
De atuurile alb-albaştrilor sunt conştienţi şi orădenii. „Întâlnim echipa de pe locul trei, o echipă de tradiţie în fotbalul românesc. Va fi un joc disputat. Trebuie să ne materializăm avantajul terenului propriu“, a declarat antrenorul lui FC Bihor, Gheorghe Ghiţ, pentru fcbihor.ro.

CSU, obligată
să câştige

CS Universitatea va avea, de asemenea, o misiune dificilă în partida de sâmbătă, de la ora 13.00 (TVR 3), de pe „Ion Oblemenco“, cu Olimpia Satu Mare, iar oficialii, antrenorii şi jucătorii grupării alb-albastre sunt conştienţi că doar o victorie ar mulţumi publicul şi le-ar spăla din „păcate“. „Pentru mine, partida cu Satu Mare este un meci de debut şi vreau să cer ajutorul publicului. La nivel de lot sunt probleme din cauza suspendărilor lui Pleşan, Izvoranu şi Dragalina, dar asta nu înseamnă că meciul este pierdut. Cu legitimarea lui Curelea şi Ferfelea pot spune că echipa a crescut valoric. Prezenţa lor în teren va fi de bun augur. Ne aşteaptă o partidă grea, pentru că orice adversar care vine pe «Ion Oblemenco» se motivează, dar eu încerc să redau echipei spiritul oltenesc ca să încântăm spectatorii şi să vină rezultatele“, a punctat antrenorul Ovidiu Stângă.
Optimismul se regăseşte şi în tabăra adversă, antrenorul băimărenilor, Tiberiu Csik, vizând victoria. „Ne încurcă puţin această schimbare a băncii tehnice de la ei, pentru că vor avea o altă gândire tactică. Dar dacă noi ne facem jocul, putem obţine un rezultat bun“, a spus Csik, pentru Gazeta de Nord-Vest.

Vâlcea, Slatina
şi Motru vor victoria

Ocupanta locului doi din clasament, CSM Vâlcea, va primi vizita liderului Gloria Bistriţa, iar preşedintele oltenilor, Lucian Munteanu, le-a trasat lui Niculescu şi compania un singur obiectiv: victoria. „O victorie împotriva Gloriei Bistriţa valorează şase puncte, pentru că sigur ardelenii vor intra în play-off, acolo unde ne dorim şi noi să ajungem. Bistriţa este o echipă bună, cu jucători maturi, iar rezultatele din debutul sezonului confirmă acest lucru. Începutul de campionat a fost bun pentru noi, va trebui să ne securizăm poziţia actuală şi să creştem pe masură ce relaţiile de joc se consolidează“, a declarat Munteanu, pe site-ul oficial al echipei.
Acelaşi ţel şi l-au stabilit şi cei de la FC Olt Slatina pentru partida cu Metalul Reşiţa, de pe stadionul „1 Mai“. „Ne aşteaptă un meci destul de greu, întâlnim o echipă bună, care a «legat» două victorii, fosta CSM Vâlcea, un adversar solid şi omogen, dar sperăm să obţinem cele trei puncte. Trebuie să fim concentraţi pe tot parcursul meciului, astfel încât să obţinem victoria“, a declarat mijlocaşul Petrică Huţanu, pentru Gazeta Nouă.
În ceea ce-i priveşte pe „mineri“, antrenorul Ştefan Nanu îşi doreşte ca echipa sa să fie redutabilă pe teren propriu, implicit să câştige şi meciul de sâmbătă, de la ora 11.00, cu ASA Târgu Mureş. „ASA este o echipă solidă, cu stabilitate financiară, una dintre echipele care se bat la promovare, şi va veni cu gânduri mari la Motru. Noi suntem o echipă modestă, cu jucători din Liga a III-a, dar vom încerca să ţinem pasul cu granzii şi astfel să ne menţinem în Liga a II-a. Va fi un meci greu, dar eu zic că nu-l pierdem“, a spun Nanu, pentru GdS.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS