5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFetele lui Amariei au misiune dificilă la Brăila

Fetele lui Amariei au misiune dificilă la Brăila

Handbalistele de la SCM Craiova întâlnesc astăzi (de la ora 19.00), în deplasare, un adversar puternic, Dunărea Brăila. Cu toate acestea, pentru că situaţia din clasament nu le permite să meargă la egal sau să piardă, obiectivul declarat este câştigarea celor trei puncte puse în joc.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova joacă astăzi, de la ora 19.00 (în direct la DigiSport2), în deplasare, cu HC Dunărea Brăila, în cadrul etapei a cincea din Liga Naţională. Chiar dacă pe teren a câştigat două puncte, în urma remizelor cu Zalău şi Deva, oltencele au rămas fără aceste puncte „la masa verde“, pe motiv că jucătoarea Anca Amariei a evoluat în partida cu HC Zalău fără să fie legitimată cum trebuie.
Etapa trecută, elevele lui Carmen Amariei şi Gabriel Bârcină au fost foarte aproape de primul succes stagional, dar au pierdut, inexplicabil, meciul de acasă cu „U“ Jolidon Cluj, după ce conduseseră chiar şi la cinci goluri diferenţă. După partidă, antrenoarea Carmen Amariei punea eşecul din acea partidă, dar şi din cea cu Deva pe seama căderii psihice a jucătoarelor, care le face să nu mai marcheze în ultima parte a meciurilor.
Antrenoarea a preferat să nu-şi atace jucătoarele şi spera ca timpul de câteva zile până la meciul cu Brăila să le ajute pe handbaliste să treacă peste perioada mai puţin fastă, să înveţe din greşeli şi să nu le mai repete. Mai mult, Amariei a apreciat jocul echipei sale pe anumite porţiuni ale partidei cu Cluj.
Fără nici un punct în clasament, SCM Craiova a plecat spre Brăila cu un obiectiv clar, să câştige meciul, chiar dacă adversara are trei victorii în acest campionat şi o singură înfrângere. „Brăila este o echipă puternică, luptă pentru podium, dar noi vrem să câştigăm jocul“, spunea Carmen Amariei la conferinţa de presă.

Brăila, fără Horjea

Din formaţia moldoveană, antrenată de Cristian Preda, va lipsi astăzi o jucătoare importantă, coordonatoarea de joc Alina Horjea, suspendată o etapă pentru cartonaşul roşu primit în ultimele secunde ale meciului trecut, de la Braşov. Chiar dacă Horjea marca destul de mult, HC Brăila mai are destule handbaliste, cum ar fi experimentata Ramona Farcău şi tânăra Gabriela Perianu, care pot semăna pericol la poarta olteană, apărată de Ionica Munteanu şi Mirela Nichita.
Programul etapei a 5-a (mâine): Universitatea Neptun Constanţa – ASC Corona 2010 Braşov, HCM Râmnicu Vâlcea – HC Zalău, CSM Ploieşti – HCM Roman, HCM Râmnicu Vâlcea – HC Zalău. Tot astăzi se mai dispută partida Universitatea Jolidon Cluj – CSM Cetate Devatrans, iar meciul HCM Baia Mare – CSM Bucureşti s-a disputat miercuri şi s-a încheiat cu scorul de 32-25 pentru formaţia băimăreană, lidera campionatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS