29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtleţii campioni se întâlnesc în centrul Craiovei

Atleţii campioni se întâlnesc în centrul Craiovei

Atleţii de marcă ai judeţului Dolj, din diferite generaţii, vor fi prezenţi mâine în centrul Craiovei la Ziua Atletismului, eveniment la care, sub sloganul „Hai la atletism!“, elevii şi locuitorii oraşului sunt chemaţi să facă sport.
Acţiunea organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj se va desfăşura în faţa Primăriei Craiova, pe strada A.I. Cuza, între orele 9.00 şi 13.00, şi cuprinde un concurs de ştafetă între şcoli (4×50 m), la care echipe de patru elevi se vor întrece pe categorii de vârstă (clasele I-IV şi V-VIII), demonstraţii şi lecţii de atletism, precum şi concursuri de alergare şi sărituri. În acest scop, vor fi amenajate spaţii pentru alergare de viteză, pe distanţa de 50 de metri, o zonă rezervată săriturii în lungime de pe loc, un sector unde se va învăţa startul de jos, un sector demonstrativ de alergare peste garduri şi unul cu garduri pliabile, de dimensiuni reduse, pentru cei care doresc să încerce acest tip de alergare. Sportivii campioni vor sta de vorbă cu participanţii despre beneficiile acestui sport şi vor participa la sesiuni de autografe şi fotografii.
„Am invitat sportive de marcă precum Cristieana Cojocaru, Niculina Lazarciuc, Petra Iacob, Claudia Ştef, Mihaela Neacşu, Cristina Pomacu, cu toate multiple medaliate, iar unele dintre ele participante chiar la Jocurile Olimpice. Chem toţi craiovenii să vină echipaţi pentru că oricine vrea poate face mişcare. Vom continua acest gen de acţiuni în primăvară, pentru că avem campioni care trebuie cunoscuţi mai bine de craioveni. Avem ceva emoţii cu vremea, sper să nu plouă“, a spus Alina Ionescu, directorul DJST Dolj. Partenerii DJST în acest proiect sunt Primăria Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, CSM Craiova, CS Universitatea Craiova, LPS „Petrache Trişcu“, CS Olimpic Sport Craiova şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS