14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul concurs fără Leo Mateiţă

Primul concurs fără Leo Mateiţă

La Craiova debutează astăzi Campionatul Naţional de scrimă, masculin, juniori. Competiţia se desfăşoară, ca de obicei, în sala de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“. Vor veni sportivi de la cluburi din toată ţara, dar unul dintre sportivii care s-a antrenat pentru acest concurs nu va mai ajunge. Este vorba despre craioveanul Leonard Mateiţă, spadasin care duminică şi-a pierdut viaţa în urma unui accident de motocicletă, care a avut loc în judeţul Mehedinţi. Leonard avea 19 ani, era legitimat la CS Universitatea Craiova, după ce absolvise Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ şi trebuia să facă parte din echipa CS Universitatea Craiova, care ar fi luptat cu şanse mari la cucerirea unui medalii. Fără el, colegii Ionuţ Trandafirescu şi David Pokker nu vor mai putea face o echipă şi vor concura doar la individual.
Antrenorul lui Leonard Mateiţă de la CS Universitatea a primit ca un trăsnet cumplita veste. „Nu îmi vine să cred! Abia îl transferasem acum, la 1 septembrie, la CS Universitatea şi trebuia să facă parte din echipă la acest campionat naţional. Terminase Liceul Sportiv «Petrache Trişcu», acum intrase la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport… Avea toată viaţa înainte. Ca spadasin promitea. Era un stângaci bun, înalt, medaliat cu echipa de la «Trişcu» şi în primii opt din ţară la individual“, a spus ieri, pentru GdS, antrenorul Dumitru Popescu. Leonard Mateiţă era multiplu medaliat cu echipa LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova.
Revenind la Campionatul Naţional, astăzi, de la ora 9.00, va fi competiţia individuală, iar mâine, de la aceeaşi oră, întrecerea pe echipe. Craiova va fi reprezentantă de sportivi de la LPS „Petrache Trişcu“ şi CS Universitatea. Aceştia au şanse mari să obţină medalii, aşa că, dacă iubiţi acest sport, puteţi merge să vedeţi confruntări interesante şi să-i susţineţi pe craioveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS