14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCiotlăuş pleacă la Jakarta

Ciotlăuş pleacă la Jakarta

Tânărul baschetbalist de la SCM-U Craiova participă cu naţionala României de baschet 3×3 la Campionatul Mondial din Indonezia.

După ce că erau destule probleme de efectiv, cauzate de accidentări sau suspendări, banca de rezerve a echipei masculine de baschet va fi şi mai „scurtă“ la meciul următor, returul din Cupă, de joi, de la Cluj, cu „U“ Mobitelco.
De data aceasta este un motiv de bucurie. Unul dintre tinerii jucători din formaţia pregătită de Andelko Mandic, Marius Ciotlăuş (17 ani, extremă, 1,94 m), va pleca în Indonezia cu naţionala României, pentru a participa la Campionatul Mondial de baschet 3×3 rezervat juniorilor U18. Competiţia va avea loc în perioada 26-29 septembrie, chiar în capitala Indoneziei, Jakarta, iar naţionala României a fost desemnată cap de serie de FIBA, datorită rezultatelor obţinute de tricolori în turneele de baschet 3×3 organizate de Sport Arena Streetball şi Federaţia Română de Baschet pe parcursului acestui an, contabilizate în „FIBA 3×3 World Ranking“.
Marius Ciotlăuş, originar din Cluj-Napoca, este un junior talentat, căpitanul naţionalei U16 a României. Jucătorul sosit iarna trecută în Bănie are în palmares două titluri de campion naţional la juniori cu echipa „U“ Mobitelco Cluj. În această vară, împreună cu Ştefan Neagoe, Ciotlăuş a făcut parte din echipa „Chill“, care a obţinut un loc doi şi un loc trei la „Sport Arena Streetball“. Pe lângă cei doi, din echipa României pentru Mondiale mai fac parte Dimitris Rasty şi Vlad Georgescu.

Merge şi Irina Gavrilă

Şi selecţionata feminină a României va participa la competiţia mondială de la Jakarta, fiind cap de serie numărul cinci. În echipă este şi o craioveancă, Irina Gavrilă, care în sezoanele trecute a făcut parte din echipa SCM-CSS Craiova, dar în această vară s-a transferat la altă prim-divizionară, „U“ Cluj. Irina este jucătoare de bază a naţionalei U20 a României.
Din echipa tricoloră mai fac parte Alexandra Chiţanu, Izabella Lovasz, coechipiera craiovencei Irina Gavrilă în echipa „Queens“, care s-a impus în primul turneu naţional al acestui sezon, şi Kelemen Kincso.

Şi fetele, şi băieţii joacă joi în Cupă

Ambele echipe de baschet craiovene vor avea meci joi, în Cupa României. Formaţia masculină va disputa returul cu „U“ Mobitelco Cluj, de la ora 17.30. În partida tur, disputată săptămâna trecută în Bănie, scorul a fost 82 – 78 pentru elevii lui Mandic. Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova îşi va face debutul oficial în noul sezon, tot joi pe teren propriu, în compania formaţiei din Sfântu Gheorghe. Partida se va desfăşura în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, de la ora 18.00. Lotul pregătit de Daniel Vasile este în proporţii mari alcătuit din junioare din Craiova, alături de două-trei jucătoare experimentate care au făcut parte din echipă şi în sezoanele trecute.
Revenind la echipa masculină, trebuie spus că managerul Marius Toma a participat ieri şi va participa şi astăzi la Sofia la o şedinţă a echipelor care vor lua parte în Liga Balcanică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS