16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Universitatea, victorie norocoasă la Motru

FC Universitatea, victorie norocoasă la Motru

Formația FC Universitatea Craiova a câştigat, scor 1-0, în deplasare, în faţa echipei Minerul Motru, într-un joc din cadrul etapei a treia din Liga a II-a, seria 2. Singurul gol al meciului a fost marcat de Neacşu, care a respins nefericit, în propria poartă, un şut al lui Milan Mitic (‘90+5).
Minerul Motru: D. Popescu – Traşcă, Dicu, David, Neacşu – Hanu (‘46, Chirea), V. Rada, Şoo, Unguru (‘85, Stoenac) – Răduca, Buciuman (‘55, Speroni). Antrenor: Ştefan Nanu.
FC Universitatea: Hotoboc – Mitic, Acka, Ciucă, Buşu – Mârzeanu, Săceanu, Cruceru – Goge (‘80, V. Gheorghe) , Cl. Bălan, Baird (‘70, Stoianof). Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Hanu, Rada, D. Popescu / Goge, Ciucă.
Au arbitrat: Fl. Miron – D. Lucaciu, M. Bălan; L. Ţiţii.
Observatori: M. Coraş, I. Spătaru.

A mai venit un atacant

Antrenorul craiovenilor, Nicolo Napoli, a apreciat dăruirea elevilor săi şi s-a declarat mulţumit de cele trei puncte contabilizate. „Am avut un meci foarte dificil, am întâlnit un adversar foarte bun, care s-a apărat bine şi ne-a pus probleme în atac. S-a jucat pe contre, dar noi am fost puţin mai norocoşi şi am câştigat. Îi felicit pe jucători pentru atitudinea pe care au avut-o pe teren. Le mulţumesc suporterilor pentru că au fost alături de noi. Avem nevoie de ei tot timpul, numai împreună suntem puternici şi putem câştiga campionatul“, a spus tehnicianul formaţiei FC Universitatea Craiova.
La rândul său, preşedintele alb-albaştrilor, Marcel Iancu, a recunoscut că echipa are probleme la finalizare şi a mărturisit că în lotul craiovean tocmai a sosit un atacant francez, cu origini italiene, Julien Vicent Ripoli. „A fost un meci foarte bun, cu ocazii de ambele părţi. Stăm bine în apărare şi la mijloc, dar, din păcate, în faţă, în atac, nu reuşim să finalizăm. Baird a ratat acum două-trei ocazii mari, Stoianof şi Claudiu Bălan se zbat mult, dar nu marchează. Sper să spargă gheaţa în curând. De câteva zile a venit şi Ripoli, un atacant născut în 1992, care ultima dată a jucat în Polonia, la Lechia Gdansk (liga 1, locul 5 în prezent – n.r.), dar a făcut junioratul la Genoa. Să sperăm că e mai eficient decât ceilalţi. Astăzi (ieri – n.r.) i-a venit şi cartea verde, deci poate juca şi cu Petrolul în Cupă dacă e pregătit fizic şi îl convinge pe Napoli“, a declarat Marcel Iancu pentru GdS.

Nanu: Trebuia să fie 0-0

Antrenorul formaţiei Minerul Motru, Ştefan Nanu, a afirmat că rezultatul corect ar fi fost 0-0 şi că nu are ce să le reproşeze elevilor săi pentru acest meci. „Eu aş vrea să felicit băieţii pentru jocul pe care l-au făcut din punct de vedere tactic. Am întâlnit una dintre echipele care îşi doresc să promoveze şi, sincer să fiu, le doresc să promoveze, pentru că reprezintă Oltenia şi este o echipă susţinută de foarte mulţi suporteri. Din punctul meu de vedere, rezultatul trebuia să fie 0-0, era bine şi pentru mine, pentru că am întâlnit un adversar de calibru peste noi, ca valoare şi ca lot. Asta este viaţa, am pierdut în ultimul moment, la o fază care nu anunţa nimic, o fază fixă. Şi noi, dacă fructificam ocazia lui Chirea (’80), dacă el trăgea pe spaţiul porţii, ar fi fost gol şi poate altul era deznodământul. Având în vedere că avem un lot de jucători de la divizia C pot spune că sunt mulţumit cum ne prezentăm şi am încredere că putem să ne menţinem în Liga a II-a. E greu fără bani în fotbal, dar noi vom lupta să rămânem în acest eşalon“, a declarat Ştefan Nanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS