24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAmariei: Un egal cât o victorie

Amariei: Un egal cât o victorie

SCM Craiova – HC Zalău 23 – 23

Sala Polivalentă
Spectatori: 2000
SCM Craiova: Nichita (11 intervenții), Munteanu (portari), Gogoriţă 5 goluri, Dincă 4, Cioaric 4, Han 3 (toate din 7m), Goran 3, A. Amariei 2, Apipie 2. Au mai jucat: Ianaşi, Pătuleanu şi Florica.
Antrenor: Carmen Amariei.
HC Zalău: An. Mureşan (2 intervenții), Ad. Mureşan (6 intervenții), Inculeţ (4 intervenții) (portari), Constantinescu 11 goluri (7 din 7m), Pintea 3, Varga 3, Bardac 2, Bădiţă 1, Pop 1, Trif 1, Ciuciulete 1.
Antrenor: Gheorghe Tadici

Handbalistele de la SCM Craiova au remizat cu HC Zalău în prima etapă a Ligii Naţionale

Fosta mare handbalistă Carmen Amariei a debutat cu dreptul în cariera de antrenoare. Echipa pe care o pregăteşte, SCM Craiova, a obţinut un egal, scor 23-23 (13-10), joi, în confruntarea de pe teren propriu, cu HC Zalău, contând pentru prima etapă din noul sezon al Ligii Naţionale.
Formaţia olteană a obţinut un punct în ultimul minut de joc, după ce Nicoleta Dincă, extrema de naţională, a marcat golul egalizator, spre dezamăgirea antrenorului oaspetelor, Gheorghe Tadici.
Duelul antrenorilor a fost interesant de urmărit, iar Carmen Amariei a surprins prin modul în care a tratat jocul în apărare şi prin faptul că le-a imprimat elevelor sale o atitudine îndrăzneaţă. Susţinută de 2.000 de spectatori, echipa craioveană a condus pe întreaga durată a primei reprize, chiar şi la trei goluri (8-5, min 17, 9-6, 10-7, 12-9), diferenţă cu care a intrat şi la pauză (scor 13-10). În partea a doua, lucrurile s-au schimbat. Zalăul a revenit în meci şi a preluat conducerea în urma reuşitei mezinei Constantinescu, cea mai bună jucătoare a meciului de altfel. Cu şase minute înainte de final, oaspetele s-au desprins chiar la două goluri, 22-20. Craiova a reuşit să egaleze la 22, apoi, cu două minute înainte de final Varga a adus formaţia ardeleană în avantaj. Încurajată de public, echipa craioveană a pornit atacul, iar Dincă a semnat ultima reuşită cu câteva secunde înainte de final.
Publicul, antrenoarea Amariei şi jucătoarele au privit acest prim egal ca o victorie.
„Am luptat până în ultima secundă şi s-a văzut pregătirea fizică făcută de doamna antrenoare Cristieana Cojocaru. Acest egal este mai mult decât o victorie pentru noi. Publicul a fost al optulea jucător, ne-a ajutat mult. Mulţumesc şi fetelor pentru dăruire. Aş vorbi şi despre arbitraj, deoarece sunt nemulţumită de faptul că oaspetele au primit zece lovituri de la 7 metri în condiţiile în care pivoţii lor aveau mâna de aruncare liberă. A mai fost şi o situaţie în care trebuia fluierat pasiv. Dar mi-am canalizat energia pe jocul echipei mele şi am încercat să trec peste“, a spus Carmen Amariei.
Gheorghe Tadici a pus semieşecul pe seama jocului slab făcut de echipa sa, remarcând o singură jucătoare, pe Constantinescu, sportivă originară din judeţul Olt. „Îmi pare rău că am pierdut în ultimele secunde, dar jucătoarele mele, mai ales cele experimentate, au făcut greşeli impardonabile. Noroc cu junioara Constantinescu. Craiovencele au fost bune pe fondul unei atitudini necorespunzătoare a echipei mele. Doar Constantinescu ne-a ţinut echipa în joc, cred că fără ea am fi pierdut. O altă jucătoare care a făcut diferenţa a fost portarul Nichita, cu câteva intervenţii senzaţionale. Îmi pare rău că spectatorii nu au asistat la un joc de nivel tehnic ridicat“, a spus Tadici, care este şi selecţionerul Naţionalei României. În etapa a doua SCM Craiova va juca în deplasare, în compania echipei Corona Braşov. Meciul este programat duminică, 15 septembrie.

Tadici, deranjat de un slogan

La conferinţa de presă de la finalul partidei, antrenorul Gheorghe Tadici şi-a manifestat nemulţumirea legată de un afiş de promovare a meciului, care avea ca slogan „Duelul Titanilor“ şi poze cu el şi Carmen Amariei. „Conducerea clubului din Craiova este incompetentă, dar probabil afişul a ajutat la promovarea meciului. Această fată (n.r. – Amariei), pentru care am toată stima, nu are ani de viaţă cât am eu ca antrenor. Are două luni de antrenorat şi o numesc titan. Eu nu mă pretind şi nu sunt, pentru că titanii au cam murit“, a răbufnit Tadici. Fosta sa elevă de la naţională, Carmen Amariei, a replicat, spunând: „Domnul profesor Tadici e un titan“. Fotografia la care făcea referire selecţionerul naţionalei României nu a fost concepută de către clubul SCM, ci de către cei de la Sala Polivalentă.
Directorul Aurelia Filip a motivat de ce a ales acea imagine care se regăsea pe invitaţii: „În săptămâna meciului, cei de la SCM Craiova au făcut nişte afişe care aveau pe fundal două jucătoare care au fost la Oltchim, Barbosa şi Tolnai. Mai era şi Gogoriţă, de la noi, în poză. Am considerat că nu se potriveşte cu meciul de debut al lui Carmen Amariei, nu era suficientă informaţie, şi am făcut ceva mai atractiv pentru ca oamenii să vină la sală. Este un marketing agresiv care a dat roade, pentru că a venit lume multă la sală. Noi am considerat că prin ceea ce au făcut, Amariei, ca jucătoare, şi domnul Tadici, ca antrenor, sunt doi titani. Nu am vrut să-l jignim şi i-am explicat asta. Consider că nu am greşit cu nimic“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS