15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGladiatorii lui Torcea au câştigat patru medalii

Gladiatorii lui Torcea au câştigat patru medalii

Andrei Alexandrescu, Alina Duţă, Mihăiţă Căldăraru au obţinut medalii de bronz la Campionatul Naţional de la Bistriţa. Alexandrescu a urcat pe podium la individual şi la perechi.

Patru dintre sportivii reprezentativi ai clubului CS Gladiator Gym Craiova au participat weekendul trecut la Campionatul Naţional de culturism, body-building clasic, bikini, fitness (seniori, senioare) şi perechi, de la Bistriţa. Trei dintre ei, Andrei Alexandrescu, Alina Duţă (bodyfitness) şi Mihăiţă Căldăraru (culturism clasic, 1,75m) au urcat pe podium, cucerind medalia de bronz. În ceea ce-l priveşte pe Andrei Alexandrescu, acesta a obţinut două medalii de bronz, la seniori individual (75 kg) şi la perechi. Al patrulea reprezentant al clubului craiovean, Alexandru Călin (categoria 70 kg, seniori), a fost foarte aproape să-şi agaţe şi el la gât medalia de bronz, clasându-se pe locul patru. Dacă Alexandrescu şi Duţă sunt obişnuiţi cu competiţiile, Călin şi Căldăraru sunt debutanţi.

Rezultate promiţătoare
pentru debutanţi

Cele patru medalii de bronz îl mulţumesc pe antrenorul sportivilor, legenda Costel Torcea, dar nu în totalitate. Multiplu campion naţional, acesta îşi pregăteşte elevii să fie cei mai buni. După cum a declarat pentru GdS, Torcea vrea ca sportivii să-şi creeze propriul drum, pentru că renumele său nu este suficient pentru ca arbitrii să îi declare câştigători pe craioveni: „Sunt mulţumit în proporţie de 70 la sută. De ce? Pentru că nu au respectat în totalitate programul de pregătire înainte de concurs. Ei au trăit cu impresia că, dacă sunt elevii mei, şi în spatele meu atârnă o performanţă atât de grea pot şi ei să iasă campioni doar urcându-se pe scenă. De data asta s-au convins că nu este suficient şi trebuie să se reprezinte pe ei, nu pe mine“. Antrenorul de la Gladiator, care în calitate de sportiv şi-a câştigat respectul întregii ţări, nu vrea să coboare ştacheta nici în ceea ce-i priveşte pe elevii săi. Indiferent de rezultat, vrea ca elevii săi să arate impecabil la concurs: „Fiecare antrenor îşi doreşte aurul, dar eu îmi doresc ca forma de concurs să fie impecabilă. Dacă vine alt competitor mult mai în formă nu am ce să le reproşez, dar forma de concurs să fie impecabilă, aşa cum s-au prezentat în anii trecuţi Firică, Prica, Chivu, chiar şi eu. Urmează un an greu de pregătire. Nici nu îşi dau seama ce-i aşteaptă“.
Torcea a vorbit despre ce l-a dezamăgit în mod special la Bistriţa: „Mici probleme apar în urma unor luni de dietă. Unii dintre ei sunt începători în ale competiţiilor şi au cam exagerat cu alimentaţia după ce au terminat cu concursul. Fiind puţin prins cu ceilalţi competitori – să fiu alături de ei -, au apărut nişte probleme care s-au rezolvat de la sine, nimic grav“.

Participarea la Mondiale, obiectivul lui Torcea din 2015

Chiar dacă se apropie de 50 de ani, deşi nu o arată, Costel Torcea (48 de ani) speră să revină în scurt timp în circuit, după ce în primăvară a suferit o accidentare destul de gravă. Campionul craiovean are ca obiectiv pe termen lung participarea la Campionatul Mondial de Masters din 2015, care va fi în România. „Cu o săptămână înainte de Campionatul Naţional şi Campionatul Balcanic a intervenit o problemă gravă de sănătate, care m-a scos din circuit pentru cel puţin şase luni. Pregătirea la capacitate maximă cred că o voi relua la începutul anului viitor. Chiar am fost anunţat de preşedintele Federaţiei Române de Culturism că în 2015 Campionatul Mondial de masters va fi în România şi i-am promis că, dacă refacerea după accidentare va fi spre bine, următorul obiectiv este anul 2015. Mă apropii de 50 ani. E normal ca în perioada în care am lipsit să ia alţii medalii, dar nu trebuie să şi-o ia în cap“.

Lui Firică i s-a făcut dor de concursuri

Campionul campionilor în 2007 şi 2008, Cristi Firică, vine la fel ca şi antrenorul Torcea după o accidentare. Revenirea acestora în competiţie este aşteptată deopotrivă de colegii de club şi de adversari, care le recunosc valoarea. Până va concura din nou, Firică îl ajută pe antrenorul său în pregătirea celorlalţi sportivi: „Graţie domnului antrenor Torcea, am avut plăcuta ocazie de a gusta din această meserie, din postura de antrenor secund. Deplasarea la Campionatul Naţional mi-a deschis din nou apetitul pentru antrenament şi pregătirea pentru concurs. Ceea ce am văzut m-a ambiţionat foarte mult. Cred că aş fi avut şi eu şanse dacă aş fi avut un minimum de timp pe care să-l acord pregătirii. Referitor la rezultatele de la concurs, domnului Torcea îi stă în fire să aspire numai la aur, întrucât majoritatea sportivilor l-au obişnuit numai cu aur. Din punctul meu de vedere, mai ales Mihăiţă şi Călin, fiind la prima participare, au obţinut rezultat bun. Acest lucru nu a făcut decât să-i motiveze. În ceea ce mă priveşte, am stat deja patru ani pe tuşă, am avut două tentative de a mă reapuca, dar din cauza reaccidentărilor a fost nevoie să iau o pauză“.
Costel Torcea îi doreşte elevului său să revină cât mai repede în competiţii: „Firică sper să-şi revină psihic. Se pare că este pe drumul cel bun. Nu trebuie să uite că este sportivul meu, dincolo de antrenor secund, şi, dacă nu respectă în totalitate ceea ce-i cer, va intra în gaşcă cu ceilalţi şi poate pleca“.
Deşi a adus îmbunătăţiri vizibile sălii de antrenament din Valea Roşie, Costel Torcea duce lipsă de juniori care să-şi dorească să facă performanţă: „S-au făcut eforturi foarte mari pentru a pune la punct sala din Valea Roşie. Lipsesc juniorii cu desăvârşire, spre dezamăgirea mea. Stăm prost. Lipsesc fetele la body-fitness, deşi avem o profesoară foarte bună, Alina Duţă, pe Corina Dunavăţu la aerobic, posibilităţi de a face performanţă există. Dar tinerii nu vin! Important e să găsim oameni care să stea alături de noi, cum este cazul lui Popa Petre. Fără ajutorul lui nu cred că ne-am fi putut desfăşura pregătirea cum trebuie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS