24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, jos pălăria!

Pandurii, jos pălăria!

Formaţia olteană a câştigat pe terenul portughezilor de la Braga şi s-a calificat în grupele Ligii Europa, unde va întâlni echipele Dnepr Dnepropetrovsk, Fiorentina şi Pacos Fereira.

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, a uluit la chiar prima participare în Liga Europa, calificându-se în grupele competiţiei după ce a eliminat-o pe mult mai titrata Sporting Braga. Gorjenii au pătruns în „lumea bună“ după ce au învins joi seară, în manşa secundă a play-off-ului, cu 2-0, după prelungiri, chiar pe terenul lusitanilor. La finalul celor 90 de minute, trupa lui Cristi Pustai conducea cu 1-0, graţie golului marcat cu capul de craioveanul Alin Buleică (‘15), iar scorul general era 1-1, întrucât în tur, pe „Cluj Arena“, se impuseseră rivalii, cu 1-0. Lovitura decisivă a avut-o Ciucur, care a luat o acţiune pe cont propriu şi a înscris cu un şut din partea stângă, din colţul careului de 16 metri, declanşând fiesta şi în tribunele stadionului de la Braga, unde au luat loc aproximativ 100 de suporteri olteni, dar şi la Târgu Jiu, unde fanii au petrecut pe străzi.
Braga: Eduardo – Baiano, Nuno Andre, Aderlan Santos, Joaozinho – Ruben Micael, Mauro, Luiz Carlos – Alan (‘65, Salvador Agra), Edinho (‘65, Pardo), Yazalde (‘81, Eder). Antrenor: Jesualdo Ferreira.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Erico, Paraskevas, Momcilovici – Anton, Breeveld – Buleică (‘120, Mamele), Eric (‘70, C. Cristea), Nicoară (‘84, Ciucur) – Matulevicius. Antrenor: Cristian Pustai.
Celelalte două reprezentante ale României în Liga Europa, Astra Giurgiu şi Petrolul Ploieşti, au părăsit competiţia cu capul sus. Astra a fost eliminată după ce a terminat la egalitate, scor 1-1, la Piatra Neamţ, cu formaţia israeliană Maccabi Haifa, în manşa secundă a play-off-ului, iar în tur a pierdut cu 2-0. La rândul său, Petrolul Ploieşti a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-0), echipa galeză Swansea, în manşa secundă a play-off-ului Ligii Europa, dar a ratat calificarea în grupe, deoarece gruparea britanică s-a impus cu 5-1 în prima întâlnire.

Pustai: Ne-am depăşit condiţia

Antrenorul pandurilor, Cristian Pustai, a declarat că elevii săi au crezut foarte mult în şansa lor şi asta a făcut diferenţa în meciul cu Sporting Braga. „Este o mare performanţă. Am crezut în şansa noastră şi am reuşit să obţinem această victorie. Nu ne-am propus să marcăm în primele minute şi apoi în prelungiri. Noroc că a apărut Buleică, la finalizare din bandă. Ciucur a intrat foarte bine în joc, fotbaliştii de bandă au pus cele mai mari probleme. Mă bucur că jucătorii au înţeles că acel «dacă» poate deveni realitate dacă munceşti. Ne-am depăşit condiţia, dar urmează o perioadă foarte grea“, a spus Pustai, la Digi Sport.
Mijlocaşul craiovean Alin Buleică a fost foarte fericit că a pus şi el umărul la marea performanţă realizată. „Sunt foarte fericit, nu mai am glas. Am ajuns unde nu se gândea nimeni la începutul aventurii europene. A fost greu pentru că am întâlnit o echipă foarte bună. Am dovedit că dacă ne ajutăm între noi putem obţine victorii mari. Am făcut un joc bun, am avut dorinţă. Sperăm să facem o figură frumoasă şi în grupe“, a precizat Buleică.

Adversari
de „calibru“ în grupe

Pandurii vor avea parte de adversari dificili în faza grupelor, sorţii scoţându-le în cale echipele Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina), AC Fiorentina (Italia) şi Pacos Fereira (Portugalia). Cu toate acestea, gorjenii nu dezarmează şi cred că pot face o figură frumoasă şi în grupa E. „E o grupă grea, în care sunt două echipe de tradiţie în ţara lor, Fiorentina şi
Dnepr, şi revelaţia Pacos Ferreira din Portugalia. Mă bucur că vom întâlni echipe puternice, pentru că aşa putem să demonstrăm valoarea noastră. Încă nu am vorbit despre un obiectiv, dar e clar că dacă am intrat în Liga Europa am vrea şi noi să prindem fazele superioare. Ştim cât de greu e, dar eu zic că putem. De vreme ce am eliminat pe Hapoel şi pe Braga, de ce nu şi pe cei din grupa noastră?“, a declarat Eric de Oliverira, la Sport.ro.

Liga Europa

Iată „tabloul“ complet al grupelor Ligii Europa:
Grupa A: Valencia, Swansea, Kuban Krasnodar, St. Gallen;
Grupa B: PSV Eindhoven, Dinamo Zagreb, Cernomoreţ, Ludogorets;
Grupa C: Standard Liege, Salzburg, Elfsborg, Esbjerg;
Grupa D: Rubin Kazan, Wigan, Maribor, Zulte Waregem;
Grupa E: Fiorentina, Dnipr, Pacos Ferreira, Pandurii;
Grupa F: Bordeaux, APOEL Nicosia, Eintracht Frankfurt, Maccabi Tel-Aviv;
Grupa G: Dinamo Kiev, Genk, Rapid Viena, Thun;
Grupa H: Sevilla, Freiburg, Estoril, Slovan Liberec;
Grupa I: Lyon, Betis Sevilla, Vitoria Guimaraes, Rijeka;
Grupa J: Lazio, Trabzonspor, Legia, Apollon Limasol;
Grupa K: Tottenham, Anji, Şerif Tiraspol, Tromso;
Grupa L: AZ Alkmaar, PAOK Salonic, Maccabi Haifa, Şaktior Karagandi.
Meciurile se dispută în perioada 19 septembrie – 12 decembrie.

 

Programul complet al meciurilor din grupa E a Ligii Europa este umătorul:

Etapa 1, 19 septembrie: Fiorentina – Pacos Ferreira, Pandurii Târgu Jiu – Dnepr;

Etapa 2, 3 octombrie: Dnepr – Fiorentina, Pacos Ferreira – Pandurii Târgu Jiu;

Etapa 3, 24 octombrie: Pacos Ferreira – Dnepr, Fiorentina – Pandurii Târgu Jiu;

Etapa 4, 7 noiembrie: Dnepr – Pacos Ferreira, Pandurii Târgu Jiu – Fiorentina;

Etapa 5, 28 noiembrie: Pacos Ferreira – Fiorentina, Dnepr – Pandurii Târgu Jiu;

Etapa 6, 12 decembrie: Fiorentina – Dnepr, Pandurii Târgu Jiu – Pacos Ferreira.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS