16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBucurie în miez de noapte

Bucurie în miez de noapte

Centrul municipiului Târgu Jiu a vibrat în miez de noapte de emoţia suporterilor care au jucat hora bucuriei în cinstea eroilor de la Braga. Imediat după încheierea meciului în care Pandurii a scris istorie, peste 150 de suporteri gorjeni au ieşit pe străzi pentru a sărbători calificarea echipei favorite. Fanii echipei au venit cu maşinile în Piaţa Prefecturii, au dansat şi s-au bucurat până spre ora 3.00 dimineaţa. Înainte de a ajunge în centrul municipiului, suporterii au făcut turul oraşului cu maşinile, după care s-au oprit cu steaguri şi fulare lângă clădirea palatului administrativ. Aici au fost aşteptaţi de câteva echipaje de jandarmi şi poliţişti trimise pentru a preveni apariţia incidentelor neplăcute. Târgujienii din Piaţa Prefecturii şi-au împărtăşit unii altora trăirile din timpul meciului şi au scandat împreună minute în şir „Hei, hei Pandurii!“, îndemnul de luptă adresat fotbaliştilor din oraşul lui Brâncuşi la fiecare meci jucat pe „Municipal“. Bucuria gorjenilor din nordul Olteniei a fost amplificată şi de tensiunea cu care s-a scurs fiecare minut din meciul care a adus o calificare istorică pentru echipa care în 2005 a promovat pe prima scenă a fotbalului românesc.

„Cinste lor, pandurilor!“

„Cinste lor, cinste lor, cinste lor, pandurilor!“, s-a auzit în miez de noapte în Piaţa Prefecturii, acolo unde suporterii echipei s-au adunat ultima dată la jumătatea lunii iunie 2005, când peste 6.000 de oameni au sărbătorit promovarea în prima divizie, după un meci disputat la Severin. Entuziasmul celor care au jucat hora bucuriei în centrul oraşului Târgu Jiu a fost nemărginit, iar speranţele pentru noi performanţe sunt la fel de mari.
„Oltenii, chiar dacă au o şansă mică, întotdeauna se vor ridica şi vor face o impresie bună, pentru că suntem puternici“, a spus un suporter, care a ţinut să fluture un steag în centrul oraşului Târgu Jiu.
„Şi dincolo de moarte, Pandurii e echipa mea de suflet. Pandurii e o echipă care joacă fotbal şi ştie ce vrea de la viaţă“, a declarat un alt fan al echipei de pe malul Jiului de Nord, suporter care nu a putut să mai stea acasă după ce a sperat 120 de minute la o minune, iar, uneori, fotbalul este darnic cu cei care i se dăruiesc până în ultimul minut.
Ciucur este considerat acum de iubitorii „pandurilor“ talismanul echipei, cel care a reuşit golurile vieţii la Tel Aviv şi Braga. Marea dezamăgire a târgujienilor este că nu-i vor vedea pe „panduri” în meciurile de acasă din grupele Europa League, stadionul Municipal „Tudor Vladimirescu“ nefiind omologat pentru nivelul la care se află acum competiţia.

Autorităţile laudă Pandurii

Autorităţile judeţene au numai cuvinte de laudă pentru performanţa echipei Pandurii şi spun că în sportul gorjean a fost scrisă o nouă pagină de istorie: „Apreciez faptul că FRF, la ora 1.00 fără câteva minute, după terminarea meciului, a transmis un comunicat de presă în care laudă performanţa Pandurilor, echipa, stafful tehnic şi conducerea. Acolo se mai spune că trebuie să fim mândri de această echipă, aşa cum am fost mândri în istorie de pandurii lui Tudor“, a declarat prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu.
La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, a trăit la intensitate maximă meciul de la Braga: „Într-adevăr, au făcut istorie pandurii. Am văzut meciul acasă, cu un prieten foarte bun. Am trăit la intensitate maximă fiecare moment al acestei partide. Sincer să fiu, am sperat în fiecare minut, în fiecare secundă la această calificare şi nu pentru că e vorba de orgoliul nostru oltenesc sau de mândria de a fi oltean, gorjean, ci uitându-mă clar la modul în care au abordat partidele atât în tur, cât şi în retur“, a spus Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS