21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBayern Munchen a câştigat Supercupa Europei

Bayern Munchen a câştigat Supercupa Europei

Echipa germană Bayern Munchen, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, a învins, vineri seară, la Praga, cu scorul de 7-6 după loviturile de departajare, formaţia engleză Chelsea Londra, şi a câştigat pentru prima dată Supercupa Europei, informează Mediafax.

La finalul prelungirilor, scorul era 2-2, golurile fiind înscrise de Ribery ’47 şi Javi Martinez ‘120 +1 pentru Bayern, respectiv Torres ‘8 şi Hazard ’93 pentru Chelsea, câştigătoarea Ligii Europa în sezonul 2012/2013.

La loviturile de departajare, pentru Bayern au înscris Alaba, Kroos, Lahm, Ribery şi Shaqiri. Pentru Chelsea au înscris David Luiz, Oscar, Lampard, A. Cole iar Lukaku a ratat.

Bayern Munchen: Neuer – Rafinha (’56, Javi Martinez), Boateng, Dante, Alaba – T. Kroos – Robben (’96, Shaqiri), Lahm, T. Muller (’71, Gotze), Ribery – Mandzukici. Antrenor: Josep Guardiola.

Chelsea Londra: P. Cech – Ivanovici, Cahill, David Luiz, A. Cole – Ramires, Lampard – Schürrle (’87, Mikel), Oscar, Hazard (‘113, Terry) – Fernando Torres (’98, Lukaku). Antrenor: Jose Mourinho.

Cartonaşe galbene: Ribery ’23, Boateng ’84 / Cahill ’41, Ramires ’64, ’85, David Luiz ’66, Torres ’90, Lukaku ’99, A. Cole ‘118, Ivanovici ‘120.

Cartonaş roşu: Ramires ’85.

Au arbitrat: Jonas Eriksson – Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark, Stefan Johannesson Markus Strömbergsson; Stefan Wittberg (Suedia).

Bayern Munchen a mai jucat în 1975, 1976 şi 2001 în Supercupa Europei şi a pierdut meciurile respective. Chelsea a câştigat Supercupa Europei în 1998, iar în 2012 a jucat meciul contând pentru Supercupă, dar fost învinsă de Atletico Madrid.

Chelsea Londra şi Bayern au jucat în 2012 finala Ligii Campionilor, învingătoare fiind atunci Chelsea, tot la loviturile de departajare.

Tehnicienii Josep Guardiola şi Jose Mourinho au mai avut 11 confruntări, când erau antrenori ai echipelor FC Barcelona şi Real Madrid. Guardiola a obţinut atunci cinci victorii, iar Mourinho două.

Chelsea Londra este adversara Stelei în grupa E a Ligii Campionilor. Steaua va întâlni echipa londoneză la 1 octombrie, pe teren propriu, şi la 11 decembrie, în deplasare.

 

Guardiola: A fost un meci incredibil, am meritat victoria

 

Tehnicianul echipei Bayern Munchen, Josep Guardiola, a declarat că meciul cu Chelsea Londra a fost incredibil şi că bavarezii au meritat victoria, menţionând că îi dedică acest succes predecesorului său, Jupp Heynckes. „În primul rând îi mulţumesc lui Jupp Heynckes pentru că mi-a oferit oportunitatea de a fi aici în această seară. Am ajuns aici datorită muncii sale şi acest trofeu îi este dedicat lui. A fost un meci incredibil, cu prelungiri şi lovituri de departajare. A fost o finală incredibilă, indiferent de deznodământ. Am câştigat şi suntem fericiţi. A câştigat echipa mai bună. Am avut multe ocazii de a înscrie, pentru că am atacat bine. Chelsea este o adversară dificilă, deoarece are multă experienţă, cu jucători ca Petr Cech, Cole, Terry, Ramires şi Lampard în componenţă. Toţi au jucat numeroase finale şi sunt fotbalişti experimentaţi. Faptul că am putut să ne creăm atât de multe ocazii arată calitatea noastră şi faptul că am meritat victoria. Toţi jucătorii mei sunt buni. Toni Kroos este un fotbalist excepţional şi poate juca oriunde în lume. Lahm este cel mai inteligent jucător pe care l-am antrenat vreodată. Provocarea de a-l antrena mă face fericit să fiu aici. Lahm este la alt nivel“, a spus Guardiola, citat de uefa.com.

 

„Mou“ acuză arbitrajul

 

De partea ceaaltă, antrenorul lui Chelsea, Jose Mourinho, a acuzat arbitrajul, considerând că eliminarea lui Ramires din minutul 85 a fost injustă. „Cea mai bună echipă a pierdut. Nu întotdeauna se întâmplă ca echipa mai bună să obţină victoria, este ceva acceptabil până la urmă. Să joci 10 contra 11 este foarte dificil, am o experienţă foarte mare de a juca în zece oameni meciurile decisive, aşa că am putut reacţiona şi am găsit o oportunitate de a marca un gol. Pe final, toţi erau foarte obosiţi, dar experienţa mea de a juca în 10 oameni ne-a oferit o mână de ajutor. Când Hazard a înscris mai erau 17 minute de jucat, noi în inferioritate, asta înseamnă o eternitate în fotbal. Arbitrul a acordat cu entuziasm un minut suplimentar la fiecare repriză de prelungiri, noi credeam că situaţia nu este încheiată. Cred că am pierdut nemeritat, dar acesta este fotbalul, nu este nicio problemă. Nu poţi ucide o finală cu un al doilea cartonaş galben. Au fost multe infracţiuni de cartonaş galben pe care arbitrul nu le-a acordat. Nici măcar primul galben al lui Ramires nu a fost corect. În fotbalul englez, cu arbitri englezi, care lasă jocul să curgă, este o plăcere să antrenezi. Nu trebuia procedat aşa. Asta s-a întâmplat şi nu e nimic nou pentru mine. Am mai jucat şi cu Barcelona de câteva ori în inferioritate numerică. Sunt ghinionist, asta este“, a declarat Mourinho la conferinţa de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS