10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia a scârţâit cu Slovacia

România a scârţâit cu Slovacia

Reprezentativa României a remizat, miercuri seară, scor 1-1 (1-0), cu Slovacia, într-o partidă amicală disputată pe Arena Naţională, confruntare în care selecţionerul Victor Piţurcă a devenit lider în clasamentul meciurilor conduse de pe banca tehnică. Tricolorii au deschis scorul prin Bogdan Stancu în minutul 44, acesta reluând cu capul o centrare a lui Gabriel Torje. Oaspeţii au egalat în minutul 56 prin Sestak, care l-a învins pe Tătăruşanu cu o lovitură de cap de la aproximativ opt metri lateral dreapta.
De menţionat că, în minutul 22, Gabriel Torje a marcat cu capul din aproximativ doi metri, după o centrare a lui Lazăr, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.
Ciprian Marica nu a mai putut continua partida la doar cinci minute după ce a intrat pe teren, el fiind lovit cu cotul în bărbie de către Durica.
România: Tătăruşanu – Măţel (‘71, Nica), Găman (‘46, Goian), Chiricheş, Latovlevici – Lazăr (‘46, Pintilii), Hoban – Torje (‘62, Nicoliţă), Tănase (‘76, Marica), Maxim (‘46, Grozav) – Stancu. Antrenor: Victor Piţurcă.
Slovacia: Mucha – Pekarik, Cisovsky, Durica, Breznanik (‘62, Salata) – Kona (‘62, Pecovsky), Kucka – Sestak (‘78, Depetris), Hamsik (‘65, Stefanik), Weiss (‘70, Mak) – Jakubko (‘46, Nemec). Antrenor: Jan Kozak.
Au arbitrat: Neil Doyle – Wayne McDonnall, Ciaran Delaney (Irlanda).
Cartonaşe galbene: Lazăr ‘23, Nica ‘90+3 / Kona ‘35, Cisovsky ‘41, Durica ‘73.
În prelungirile partidei, mulţi dintre fanii de pe stadion a cerut demisia selecţionerului Victor Piţurcă şi au scandat „Piţi, Piţi, lasă-ne!“, nefiind uitaţi nici preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi conducătorul LPF, Dumitru Dragomir.
Selecţionerul Victor Piţurcă s-a aflat la cel de-al 84-lea meci la conducerea echipei naţionale, depăşindu-l pe Anghel Iordănescu (83 de partide).
Vlad Chiricheş a fost în premieră căpitanul primei reprezentative, în timp ce Constantin Nica a debutat la echipa naţională.
Meciul cu Slovacia a fost ultima partidă de verificare înaintea „dublei“ cu Ungaria şi Turcia de la începutul lunii septembrie.

Piţurcă: A fost un test util

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat la finalul amicalului cu Slovacia că în ciuda acestei remize a fost un test util înaintea dublei cu Ungaria şi Turcia din preliminariile Cupei Mondiale. „Chiar dacă nu am obţinut victoria, consider că a fost un test util înaintea dublei cu Ungaria şi Turcia. Am avut o primă repriză foarte bună, însă am ratat ocaziile de a majora scorul, iar în a doua nu am mai intrat atât de determinaţi în joc. Unii dintre jucători au intrat relaxaţi şi asta ne-a costat. Până la urmă, un egal este un egal. Nu trebuie să fim îngrijoraţi că am făcut egal. Acest joc a trecut, a fost o experienţă prin care eu am mai trecut“, a spus Piţurcă, precizând că Vlad Chiricheş a fost căpitanul echipei deoarece a fost cel mai valoros jucător din echipa care a intrat pe teren.
Selecţionerul a mai afirmat că regretă că a avut dreptate în cazul lui Iasmin Latovlevici, când a declarat că nu face foarte bine faza defensivă. „Nu ştiu cine va fi rezerva lui Raţ, cel mai în formă jucător la acel moment, pe acel post. Şi nu ştiu sigur dacă Raţ va fi titular. Nu, nu am fost nemulţumit de Latovlevici. Eu i-am spus ce înseamnă un meci la echipa de club şi altul la echipa naţională. Adversarul a fost mai puternic decât el în anumite momente, cum s-a întâmplat şi cu alţi jucători. Nu pot să-i reproşez şi să fiu atât de dur cu Latovlevici, dar asta este situaţia. Eu ţin la Latovlevici şi am încredere în el. Sigur că îmi pare rău că am avut dreptate. Îmi pare rău pentru el. Mi-aş fi dorit să facă perfect şi faza defensivă şi poate să o facă dacă lucrează, şi sper să elimine aceste greşeli“, a completat Piţurcă.
Referitor la scandările din finalul meciului, când fanii i-au cerut demisia, Piţurcă a precizat că datoria acestora este să îi susţină pe jucătorii echipei naţionale până în ultimul moment. „Jucătorii trebuie să fie motivaţi, indiferent ce se întâmplă în tribune. Asta ne este meseria, trecem şi peste aceste lucruri. Poliţele care se plătesc prin tribune de anumiţi oameni eu nu le înţeleg, dar ăştia sunt oamenii. Sincer, nu mă aşteptam la reacţia asta. Cred că acei suporteri nici nu ştiau că în ultimele minute ne apăram pentru că jucam în zece oameni. De fapt, ăsta cred că a şi fost motivul pentru care am reacţionat aşa. Suporterii au datoria să susţină echipa până în ultimul moment. Dacă pierdem (cu Ungaria – n.r.) trebuie să aplaude, pentru că jucătorii naţionalei vor face totul ca să câştige“, a subliniat Piţurcă.
Întrebat de rezultatele adversarelor, Ungaria şi Turcia, care au remizat şi ele în meciurile amicale cu Ghana, respectiv Cehia, Piţurcă a răspuns: „Nu contează ce au făcut Ungaria şi Turcia, contează ca toţi jucătorii noştri să fie apţi şi să joace la echipele de club şi vom da bătălia. Mă îngrijorează însă situaţia a doi-trei jucători cu probleme la echipele de club, Marica, Torje, care probabil va fi iar împrumutat la Granada“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS