13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCeahlăul, pietricică tare pentru Pandurii

Ceahlăul, pietricică tare pentru Pandurii

Gorjenii nu au reuşit să menţină linia ascendentă de la începutul campionatului, suferind prima înfrângere din Liga I la Piatra Neamţ.

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, a pierdut surprinzător duminică seară, scor 0-1, în deplasare, în faţa mult mai modestei Ceahlăul Piatra Neamţ, într-un meci din etapa a IV-a a Ligii I. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Stana, în minutul 18, cu un şut de la 25 de metri. De menţionat că, în minutul 32, mijlocaşul oltenilor, Nicoară, a ratat un penalti dictat de arbitrul Sebastian Colţescu pentru un presupus henţ în careu comis de Stana.
Ceahlăul Piatra Neamţ: Jovici – Dumitraş, Cânu, Marc, Cazan – Stana, Achim – Constantinescu (‘90, Rusu), Golubovici, Chitoşcă (’84, Onciu) – Jula (‘72, Ichim). Antrenor: Vasile Miriuţă.
Pandurii Târgu Jiu: Lazar – Unguraşan, Mamele, Rada (‘83, Brata), Momcilovici – Nistor, Anton – Ciucur, Eric, Nicoară (‘70, Buleică) – Matulevicius (‘64, Adrovici). Antrenor: Cristian Pustai.
Cartonaşe galbene: Marc ‘77, Cazan ‘87 / Anton ‘44, Momcilovici ‘48, Eric ‘90.
Au arbitrat: S. Colţescu – V. Marinescu, Al. Vodă; E. Voicu.
Observatori: C. Ştefan, R. Pascu.
Pentru Pandurii urmează un joc foarte dificil în Liga I, căci o va întâlni, în etapa a 5-a, la Târgu Jiu, pe Astra Giurgiu, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 19.00 (Digi Sport).

Pustai: Se vede că avem un lot subţire

Antrenorul grupării gorjene, Cristi Pustai, a pus înfrângerea suferită în Moldova pe seama oboselii, recunoscând că lotul nu este atât de numeros încât să facă faţă pe toate „fronturile“. „Pot să spun că am jucat slab, se vede că avem un lot subţire, care nu poate face faţă pe atâtea planuri. Sperăm să ne adunăm până la meciul cu Astra, deoarece avem mulţi jucători accidentaţi şi obosiţi, iar ce vine de pe bancă nu se ridică la nivelul celor din teren. Eu zic că trebuie să fim realişti, să fim cu picioarele pe pământ, e greu să o ducem în ritmul ăsta. Am jucat multe meciuri din trei în trei zile. Deplasările le facem cu autocarul, drumurile sunt grele, orice deplasare înseamnă cel puţin cinci ore“, a precizat Pustai, conform Mediafax.
Şi jucătorii vorbesc aceeaşi limbă cu antrenorul lor. „Oboseala nu s-a acumulat neapărat din cauza deplasării la Tel Aviv. Suntem mereu pe drumuri, cu autocarul. Ne este greu, suntem aceiaşi jucători“, a spus Dan Nistor, la Dolce Sport. „Nu am reuşit nimic. Nu căutăm vinovaţi pentru că echipa pierde, echipa câştigă. Trebuie să ţinem capul sus şi să ne gândim la campionat. Nu putem să mai greşim aşa“, a declarat Eric.
Spusele lui Pustai şi Dan Nistor au fost contrazise de preşedinele Eugen Pârvulescu: „Suntem destul de bine acoperiţi, putem lupta pe trei fronturi. Dacă am mai reuşi două achiziţii ar fi ideal“.
De partea cealaltă, antrenorul Ceahlăului, Vasile Miriuţă, s-a bucurat intens pentru cele trei puncte obţinute, apreciindu-şi totodată adversarii. „Am avut un meci foarte greu, împotriva unei echipe foarte bune, vicecampioana României. Băieţii au demonstrat că ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă din România. Am meritat victoria. Nu cred că vom avea probleme cu vreo echipă la noi acasă. Arbitrajul a fost unul corect şi sper ca în continuare să avem rezultate la fel de bune“, a spus Miriuţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS