10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, încântători

Pandurii, încântători

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, echipa estonă Levadia Tallinn, în manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Europa, şi s-a calificat în turul trei preliminar al competiţiei. În tur, cele două echipe au remizat, scor 0-0. În disputa spectaculoasă de la Târgu Jiu au marcat Matulevicius (‘7), Erico (‘35, ‘57) şi Breeveld (‘39), iar omul meciului a fost Eric de Oliveira.
Pandurii: Stanca – Unguruşan (‘60, Brata), Paraskevas, Erico, Momcilovic – Buleică, P. Anton, Breeveld, D. Nistor – Eric (‘73, Ciucur), Matulevicius (‘55, Lemnaru). Antrenor Cristian Pustai.
Levadia: Smishko – Podholjuzin, Jahhimovits, Volchkov, Pikk – Kaljumae (‘46, Rattel), Dmitrijev, Antonov – Subbotin, Hunt (‘82, Jakovlev), Raudsepp (‘75, Pebre). Antrenor Marko Kristal.
În turul trei preliminar al Ligii Europa, gruparea olteană va întâlni echipa israeliană Hapoel Tel-Aviv, care a remizat joi cu gruparea bulgară Beroe Stara Zagora, scor 2-2. În prima manşă, Hapoel s-a impus cu scorul de 4-1. Gorjenii vor juca prima manşă a turului trei preliminar pe 1 august, pe teren „propriu“, pe Cluj Arena, şi returul pe 8 august, în deplasare.

„Ne batem cu Steaua pentru locul I“

Evoluţiile din ultimul timp le-au dat mare încredere oficialilor de la Târgu Jiu, aceştia afirmând cu tărie că Pandurii va lupta pentru titlul de campioană anul acesta. „Mă bucur că Pustai a știut să-i mobilizeze și am reușit să ne calificăm. Înainte de Hapoel avem un meci cu Petrolul, sper să fie un meci spectaculos. Cu Hapoel sper să fim bine primiți la Cluj! Mai aducem jucători, dar dacă știm exact ce ne trebuie, ca să nu ne dăm apoi cu pumnii în cap. Vrem locul I, ne batem cu Steaua. În orice caz, ne dorim să terminăm în primele cinci locuri din campionat“, a declarat președintele CA al gorjenilor, Marin Condescu, la Digi Sport.
„Am reușit să ne facem meciul ușor pentru că am marcat repede. Altfel, poate am fi avut și azi un meci greu. Când dai gol, echipa joacă mai dezinvolt. Nu vreau să fac comparaţii între cele două echipe. Noi am făcut un meci bun. Echipele care joacă în Europa chiar arată bine. Sperăm să facem paşi cât mai departe. Dacă ajungem cu Steaua în Ligă şi cu două echipe în grupe ar fi ceva fantastic“, a spus antrenorul Cristi Pustai.

Jucătorii au prins „aripi“

Nu numai conducerea gorjenilor a început să viseze frumos, şi jucătorii sunt convinşi că anul acesta Pandurii poate da lovitura.
„Am muncit din primul până în ultimul minut. S-a văzut dăruirea noastră în acest meci. Acolo ei au jucat bine și noi n-am putut să marcăm, dar ne-am demonstrat valoarea pe propriul teren. E meritul nostru. Va fi greu în turul următor, cu Hapoel. Cred că, indiferent unde jucăm, ori la Târgu Jiu, ori la Cluj, oamenii ne vor susține pentru că noi reprezentăm România. Sunt fericit că am dat trei pase de gol. Nu contează cine dă gol, contează să câştigăm. Am reuşit să joc bine şi de acum încolo sperăm să ajungem cât mai sus. E clar că o să ne batem la campionat. Nu o să fie ușor pentru nimeni. Dacă o să fim campioni, o să fie un vis împlinit pentru fiecare dintre noi. Rămânem însă cu picioarele pe pământ și trebuie să muncim. Cu siguranță, vom surprinde multe persoane din România cu jocul nostru“, a spus Eric de Oliveira.
„A fost un meci frumos și sper să facem un meci bun și mai departe, împotriva lui Hapoel. Sper să câștigăm cât mai multe puncte pentru România și să redevenim ce am fost odată. Pentru noi e un dezavantaj că jucăm la Cluj, dacă e să ne gândim la suporterii noștri. Sperăm că ei vor veni și în Ardeal în număr cât mai mare, chiar dacă deplasarea este una lungă. Mă bucur că toate echipele românești au câștigat astăzi (joi – n.r.). Mă simt foarte bine aici, e o familie frumoasă, ne simțim foarte bine și vă spun că Pandurii va fi o echipă mai bună în acest an decât a fost anul trecut“, a spus mijlocașul Dan Nistor.

Astra şi Petrolul, învingătoare

Celelalte două reprezentante ale României în Liga Europa, Astra Giurgiu şi Petrolul Ploieşti, s-au calificat şi ele în turul trei preliminar. Astra a învins, în deplasare, cu 2-1 (Budescu ‘39, ‘69 / Gikiewicz ‘55), echipa cipriotă Omonia Nicosia, în manşa secundă a turului doi preliminar al competiţiei. În tur, cele două echipe au remizat, scor 1-1. În turul trei preliminar al Ligii Europa, Astra Giurgiu va întâlni formaţia slovacă AS Trencin. Giurgiuvenii vor juca primul meci pe 1 august, în deplasare, şi returul pe 8 august, pe teren propriu.
La rândul său, Petrolul a învins clar, 4-0 (Gregersen ‘5-autogol, Younes ‘11, ‘63, Grozav ‘77), în deplasare, echipa Vikingur Gota din Insulele Feroe, în manşa secundă, şi s-a calificat în turul trei preliminar cu scorul general de 7-0, în tur înregistrându-se 3-0.
„Lupii galbeni“ vor întâlni în turul trei formaţia olandeză Vitesse Arnhem. Petrolul va juca prima manşă pe 1 august, pe teren propriu, şi returul pe 8 august, în Olanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS