10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNiţu şi Rufă au primit binecuvântarea CL

Niţu şi Rufă au primit binecuvântarea CL

Schimbarea acţionarului majoritar al clubului CSM Vâlcea a fost votată joi, cu unanimitate, de către consilierii locali, astfel că patronii Cătălin Rufă (CSM) şi Dan Niţu (Damila Măciuca) au făcut deja schimb de echipe. „Dan Niţu este un om de afaceri cu forţă financiară, care, într-adevăr, are ca obiectiv promovarea în Liga I cu echipa oraşului, ceea ce ne interesează şi ne mulţumeşte. Cătălin Rufă nu avea forţa financiară să atingă acest obiectiv şi, mai mult decât atât, avea interesul manifestat vădit să plece la Reşiţa. Eu nu am dorit să plece CSM-ul, pentru că este echipa oraşului. Prin urmare, s-a făcut această schimbare în acţionariat, să plece Damila, dar nu formaţia municipiului. Deocamdată nu putem suplimenta suma pentru CSM, ştiţi că avem şi echipa de handbal susţinută de la bugetul local. Ne-am bazat pe faptul că Dan Niţu are posibilităţi financiare mai mari decât Cătălin Rufă, iar dacă se va promova, ne vom alinia normelor impuse de federaţie“, a declarat primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Gigi Matei, conform liga2.ro.

Rufă, bucuros
de tranzacţie

În timpul şedinţei de la Primăria Râmnicu Vâlcea, juriştii celor doi oameni de afaceri au fost la FRF, pentru a legaliza tranzacţia, dar şi mutarea jucătorilor de la un club la celălalt. Cătălin Rufă a fost în Zăvoi şi a negociat cu fiecare jucător important în parte, toţi semnând contracte cu Damila, care va deveni în curând Metalul Reşiţa. Singurul care nu a vrut să audă de plecare a fost atacantul Victoraş Iacob.
„Suntem o echipă, plecăm toţi. Le-am făcut oferte chiar şi juniorilor din lot, de ei depinde dacă vor sau nu să vină. La Reşiţa merg toţi jucătorii importanţi, cu excepţia lui Iacob, care nu a dorit. Au fost trei ani frumoşi, plec cu inima strânsă, dar aşa e mai bine pentru toată lumea. Mi-am dorit maxim promovarea, dar atâta am putut realiza, am menţinut echipa în Liga a II-a, iar în ultimul sezon a fost o clasare onorabilă. Sper din suflet ca domnul Niţu să reuşească ceea ce nu am reuşit eu şi să promoveze. Vâlcea merită o echipă în Liga I. Rămân cu sufletul alături de CSM“, a spus Cătălin Rufă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS