27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au încălzit pentru Levadia

S-au încălzit pentru Levadia

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, a debutat cum nu se putea mai bine în noul sezon competiţional, obţinând o victorie, pe teren propriu, pe cât de concludentă, scor 3-1, pe atât de frumoasă, contra echipei FC Braşov. Evoluţia trupei lui Cristi Pustai le-a dat încredere oficialilor gorjeni, care aşteaptă un succes clar şi în jocul de joi, de la ora 20.00 (Digi Sport 1), cu Levadia Tallinn, din manşa a doua a turului doi preliminar al Ligii Europa.
„Ne bucurăm mult pentru această victorie, pentru că ne era teamă de jocul cu FC Braşov. Ne-am dorit să debutăm cu dreptul în noua ediţie de campionat şi este un rezultat bun pentru moralul jucătorilor noştri în perspectiva jocului retur de joi, cu Levadia Tallinn. E bine că am avut un joc oficial, pentru că începem să avem şi noi ritmul campionatului şi probabil ne va fi şi mai uşor în Liga Europa. Am controlat jocul în totalitate şi victoria a fost meritată. Mă aşteptam ca toţi jucătorii, nu numai Eric, să iasă în aplauze, pentru că au făcut o risipă mare de efort pe această căldură şi îi felicit pentru modul cum s-au prezentat la acest joc. Mă gândeam că vor veni 4-5.000 de spectatori, dar sunt convins că suporterii noştri s-au păstrat pentru partida de joi. Noi încercăm să câştigăm fiecare meci şi ne gândim la realizarea obiectivului, locul 1-5. Avem o echipă bună, dar să nu uităm că avem mulţi jucători noi şi încă suferim la omogenitate. Au venit mulţi, au plecat mulţi. Vreau să spun că o pierdere foarte importantă pentru noi este căpitanul echipei, Ousmane Viera, care a plecat liber de contract. Noi am demonstrat şi anul trecut că putem lupta pentru titlu, cel puţin cu Steaua ne-am bătut de la egal la egal, dar important este să avem continuitate în rezultate. Acum ne gândim doar la partida de joi, când debutăm pe teren propriu cu Levadia Tallinn şi sperăm să obţinem calificarea. După acest joc vom pregăti partida de la Ploieşti, din campionat. Am trimis cererea la UEFA şi meciul din turul trei, cu Hapoel, îl vom juca pe Cluj Arena. Ardealul ne-a purtat noroc şi sper să avem sprijinul suporterilor Universităţii, dar trebuie să trecem de Levadia Tallinn. Nu ne gândim decât la victorie“, a spus preşedintele pandurilor, Eugen Pârvulescu.
Conducerea olteană a anunţat pe site-ul oficial că abonaţii clubului Pandurii pentru sezonul 2013-2014 vor primi bilete gratuite pentru meciul cu Levadia Tallinn de pe stadionul „Municipal“ din Târgu Jiu. Biletele se pot ridica de la sediul clubului Pandurii Târgu Jiu, din strada Victoriei.

A ajuns şi primul trofeu la Târgu Jiu

Înainte de fluierul de start al partidei cu FC Braşov, Pandurii Târgu Jiu a primit din partea LPF cupa pentru titlul de vicecampioană a României în sezonul 2012-2013. Trofeul a fost înmânat de vicepreşedintele LPF, Alexandru Boc, care l-a felicitat pe preşedintele CA al grupării oltene, Marin Condescu, pentru rezultatele spectaculoase ale echipei din sezonul trecut. La împlinirea a 50 de ani de existenţă a clubului Pandurii Târgu Jiu, care au fost marcaţi de mai multe evenimente festive în ultimul an, gorjenii au adus şi primul trofeu din istoria clubului.
Cei doi jucători care au înscris la meciul cu FC Braşov, Matulevicius şi Paraskevas, au dedicat golurile înscrise în poarta braşovenilor colegului Cornel Predescu, care a suferit recent o operaţie şi va lipsi mai mult timp de pe teren. Cu toate că s-a pregătit foarte bine, Predescu s-a accidentat la ultimul meci amical cu Eto Gyor şi nu a mai putut fi alături de colegi la debutul în Liga Europa şi în noul sezon. Matulevicius şi Paraskevas au arătat la fiecare gol un tricou pe care era scris numărul lui Predescu, 20, şi numele colegului lor.
Echipa a doua a clubului Pandurii Târgu Jiu, care s-a reunit ieri-dimineaţă la stadionul „Municipal“, va efectua un cantonament de şase zile la Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS