12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor un start perfect

Pandurii vor un start perfect

După ce s-a „încălzit“ cu Levadia Tallinn, în Liga Europa, formaţia olteană Pandurii Târgu Jiu debutează sâmbătă, de la ora 19.00 (Digi Sport), pe teren propriu, în noua ediţie de campionat a Ligii I, adversară fiindu-i FC Braşov. Antrenorul oltenilor, Cristi Pustai, este convins că nu-i va aştepta o partidă uşoară pe elevii săi, dar mizează pe dorinţa lor de a reuşi să se menţină la nivelul ridicat de anul trecut.
„Începe o nouă ediţie de campionat, în care sperăm să pornim cu bine, la fel ca anul trecut, pentru că s-au obţinut rezultate bune, de care o să ne aducem aminte cu drag. Sper ca în acest campionat să menţinem sus ştacheta. Obiectivul este participarea într-o cupă europeană, deci clasarea noastră să fie undeva între locurile 1-5. FC Braşov este o echipă destul de imprevizibilă, în această perioadă nu s-a vorbit foarte mult despre adversară, dar noi ştim că trebuie să avem foarte mare grijă la acest joc, pentru că aţi văzut că în retur am pierdut exact punctele care la un moment dat păreau atât de uşor de obţinut. Nu i-am văzut pe braşoveni la nici o partidă în perioada aceasta de pregătire, nu s-a transmis nici un joc de-al lor din cantonamentul din Slovenia, unde ştiu că au pierdut tot, dar nu sunt atât de relevante partidele amicale. Aşa este la orice început de campionat, prima şi a doua etapă sunt puţin mai neanalizate din acest sens, dar după se schimbă lucrurile. Nici ei nu cred că au foarte multe date despre noi, că nici meciurile noastre nu au fost transmise. Avem o echipă în care apar destul de mulţi jucători noi şi e importat să începem cu victorie“, a spus Cristi Pustai într-o conferinţă de presă.

„Strategia se face
din mers“

Tehnicianul pandurilor şi-a făcut planul de luptă pentru viitorul campionat şi speră ca elevii săi să nu resimtă prea curând oboseala, ţinând cont de participarea în Liga Europa şi Cupa României. „Avem două jocuri aici, la Târgu Jiu, pe care ar fi bine să le câştigăm. Deocamdată, suntem angrenaţi pe două fronturi, urmează şi Cupa României, unde, de asemenea, cred că în acest an avem şanse să ajungem destul de sus, fiind în prima urnă. Am stabilit noi, în Regulamentul de Ordine Interioară (ROI), modul de premiere şi din Cupă, şi din campionat, dar e un obiectiv ce ar putea fi atins. Practic, în cinci meciuri ai putea să asiguri prezenţa în Europa şi atunci nu trebuie neglijată Cupa României. Lotul este bun, echilibrat valoric, dar numeric nu este atât de bine structurat, pentru că nu suntem 24 cum ar trebui, suntem doar 20, dar perioada de transferuri continuă. Urmând să avem jocuri din trei în trei zile, la un moment dat, prin etapa a patra sau a cincea, o să simţim oboseala. Am împărţit turul în trei etape de şase jocuri. Mă gândesc că se va juca măcar o etapă şi din retur şi îmi doresc ca la fiecare grup de şase jocuri să obţinem peste zece puncte. Strategia se face din mers. Nu pot să împart lotul şi să zic: ăştia joacă în campionat şi restul în Liga Europa sau Cupa României“, a spus Cristi Pustai.

Nicoară, bucuros
de revenire

Mijlocaşul Viorel Nicoară, care joi a semnat un contract pe trei sezoane cu Pandurii, în returul campionatului trecut evoluând la Târgu Jiu sub formă de împrumut de la CFR Cluj, s-a declarat foarte bucuros că a revenit sub comanda lui Cristi Pustai, fiind nerăbdător să joace şi în Liga Europa. „Mă bucur că am venit definitiv la Târgu Jiu şi sper să joc cel puţin la fel de bine cum am făcut-o în returul campionatului trecut. Am fost primit bine aici de toată lumea şi a contat foarte mult pentru mine. În turul doi, probabil, o să joc şi Liga Europa. Nu cred că nu ne vom califica în faza următoare, suntem mai valoroşi şi o să pregătim bine meciul. Nu mai contează ce a fost în trecut cu Braşovul, care ne-a făcut zile negre, e alt campionat şi trebuie să pregătim fiecare meci în parte şi să câştigăm. Avem un lot bun, cu jucători de valoare, şi sper să fie bine şi în campionat. În ceea ce mă priveşte, trebuie să muncesc şi să-mi câştig locul de titular“, a declarat mijlocaşul oltenilor.
„Viorel Nicoară este un jucător pe care l-am avut şi pe care ni l-am dorit în continuare, pentru că a avut o evoluţie bună aici, la Târgu Jiu, în returul campionatului trecut. Ar putea fi titular cu Braşovul, pentru că este un jucător pe care îl cunoaştem, care este acomodat cu colectivul. Singurul impediment este că el nu a făcut pregătirea cu noi“, a punctat Cristi Pustai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS