8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEne şi Achim au obiective îndrăzneţe la Europene

Ene şi Achim au obiective îndrăzneţe la Europene

Două dintre atletele de perspectivă de la CS Universitatea Craiova – LPS „Petrache Trişcu“, Roxana Ene şi Luminiţa Achim, vor participa zilele următoare la Campionatul European rezervat juniorilor 1. Competiţia este găzduită de localitatea italiană Rieti, un orăşel aflat la 800 de metri altitudine.

Luminiţa aleargă 1.500 de metri, iar Roxana
la ştafetă

Roxana Ene, care a reuşit săptămâna trecută o performanţă remarcabilă, cucerind patru medalii de aur la Campionatul Balcanic din Turcia, va concura în Italia în echipa de ştafetă 4×400 metri, iar Luminiţa Achim va lua startul în proba de 1.500 de metri.
Competiţia va fi destul de dificilă, dar cele două craiovence nu vor să fie doar turiste, ci împreună cu antrenorii lor, Eugenia Ene, respectiv Adrian Tudor, şi-au propus obiective măreţe.
Roxana Ene face parte dintr-o echipă de ştafetă destul de puternică, având şanse mari să urce pe podium. „Îmi doresc ca împreună cu colegele mele din echipa de ştafetă 4×400 de metri să obţinem o medalie“, a spus Roxana, pentru GdS, înainte de plecare.
Luminiţa Achim va lua startul în serii la 1.500 de metri şi vrea să se califice în finală. „Primul obiectiv este calificarea în finală, acum nici nu pot spune prea multe despre şansele pe care le are deoarece nu ştiu ce fete vor mai face parte din serie şi ce performanţe au fiecare. Diseară (aseară – n.r.) se distribuie competitoarele pe serii. Luminiţa traversează o perioadă bună şi este capabilă să prindă finala“, a spus ieri profesorul Adrian Tudor, care a însoţit-o pe sportiva sa în Italia. La ultimul concurs la care a participat, la Bucureşti, Achim a încheiat cursa de 1.500 de metri cu timpul 4:22,23, iar recordul său personal în această probă datează de anul trecut, de la Barcelona, 4:18,25.
Luminiţa va alerga în serii mâine, iar Roxana Ene are cursa la 4×400 m sâmbătă dimineaţă. Tot la 1.500 de metri mai aleargă altă româncă foarte bună, Maria Florea. Obiectivul României la Europenele de la Rieti este obţinerea a două medalii şi trei-patru prezenţe în finale.

Achim a luat 9,28
la bacalaureat

Pe lângă faptul că sunt nişte sportive obişnuite să urce pe podium la mai toate concursurile unde iau startul, Luminiţa Achim şi Roxana Ene sunt foarte bune şi la învăţătură. Roxana a trecut acum în clasa a XII-a, dar an de an a avut printre cele mai mari medii din şcoală. Luminiţa Achim a promovat recent cu brio examenul de bacalaureat, obţinând nota finală 9,28. Luminiţa, care este pasionată de citit, mărturisea pentru GdS, în urmă cu ceva timp, că vrea să urmeze două facultăţi, Educaţie Fizică şi Sport şi Farmacie. Nici în perioada când a avut de învăţat pentru bacalaureat Luminiţa nu a fost scutită de porţia zilnică de antrenament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS