17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStatutul AJF Dolj, votat fără probleme

Statutul AJF Dolj, votat fără probleme

Amfiteatrul Facultăţii de Mecanică din Craiova a găzduit sâmbătă Adunarea Generală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Dolj, şedinţă în cadrul căreia s-au dezbătut mai multe probleme organizatorice şi s-a votat noul statut. Dezbaterea a fost condusă de preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, „vicele“ Ion Oprescu, preşedintele Comisiei de Arbitri, Marian Ezaru, trezorierul Corvin Cazacu şi preşedintele Comisiei de Disciplină, avocatul Leo Nica. Pe ordinea de zi s-au aflat nouă puncte importante, cum ar fi: 1. raportul Biroului Executiv privind activitatea de la ultima şedinţă AG; 2. prezentarea bilanţului contabil pe anul precedent şi aprobarea prin vot a acestuia; 3. prezentarea şi aprobarea prin vot a raportului Comisiei de cenzori; 4. prezentarea şi aprobarea planului anual de activitate şi bugetului anual de venituri şi cheltuieli; 5. examinarea propunerilor de modificare a statutului AJF Dolj; 6. admiterea, suspendarea şi/sau excluderea membrilor AJF Dolj, după caz; 7. prezentarea şi aprobarea sistemului competiţional 2013/2014; 8. punerea în discuţie şi aprobarea cererilor primite de AJF Dolj din partea unor membri pentru înscrierea în Liga a IV-a şi a V-a; 9. prezentarea şi aprobarea noii sigle a AJF Dolj.

AG a fost statutară

Membrii afiliaţi ai AJF Dolj au fost de acord cu aproape toate propunerile conducătorilor forului fotbalistic, cu o mică excepţie la punctul 7. Cei prezenţi în sală au adus mici completări în privinţa variantelor împărţirii geografice a Ligii a IV-a, a V-a şi a VI-a, şi au cerut analizarea datelor de începere a competiţiilor. Conducerea AJF Dolj a ţinut seama de dorinţele oamenilor de fotbal din judeţ şi i-a invitat la sediul forului în zilele viitoare, urmând să se căute „formula“ perfectă defăşurării competiţiilor, inclusiv cele de juniori, în cele mai bune condiţii. Un lucru cert este că Liga a IV-a Dolj va debuta pe 24 august, înscrierile putându-se face până pe 10 august.
La Adunarea Generală de sâmbătă au participat 92 de membri asociaţi din 125, astfel că deciziile luate au fost statutare.
În privinţa solicitării FC Universitatea Craiova, de a evolua în Liga a IV-a, preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, a precizat: „Dacă FRF îi va respinge lui Adrian Mititelu cererea de înscriere în Liga a II-a, cererea către AJF Dolj de înscriere în Liga a IV-a va deveni inadmisibilă. Conform regulamentelor FRF, dacă cererea pentru Liga a II-a se va solda cu eşec, FC Universitatea Craiova nu va mai putea solicita decât înscrierea în Liga a VI-a, Elită în cazul nostru“.

Cântec şi voie bună

După şedinţa Adunării Generale a AJF Dolj, toţi cei prezenţi la Mecanică au fost invitaţi la restaurantul din incinta complexului sportiv „Popeci“, unde dezbaterile pe teme fotbalistice au fost însoţite de o friptură şi un şpriţ. Voia bună a fost asigurată de interpretul Ciri Maier şi bandul său, „Cântec pentru Oltenia“ şi „Oltenia, eterna Terra Nova“ făcând deliciul tuturor celor prezenţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS