16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLotul CS U Craiova, un mister

Lotul CS U Craiova, un mister

http://www.youtube.com/watch?v=rSDsBqyaYc8

Reprezentanţii CS Universitatea au venit din nou în faţa jurnaliştilor craioveni, dar nu au dezvăluit componenţa lotului sau staff-ul administrativ, prezentarea proiectului începând să semene din ce în ce mai mult cu o telenovelă fără sfârşit.

Sala Polivalentă din Craiova a găzduit ieri o conferinţă de presă organizată de CS Universitatea Craiova, la care au luat parte directorul executiv Pavel Badea, antrenorul Erik Lincar, directorul sportiv Zeno Bundea şi doi jucători, mijlocaşul Gabriel Velcovici şi fundaşul Zoran Ljubinkovic. Deşi toată lumea credea că se va termina cu secretomania din ultimul timp, lotul de jucători şi organigrama clubului au rămas necunoscute, momentul mult aşteptat prelungindu-se până la următoarea întâlnire sau următoarele întrevederi.
Directorul executiv al CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, a explicat cum s-a ajuns la crearea echipei şi ce se aşteaptă de la aceasta, dezvăluind că îndeplineşte toate cerinţele să poată evolua în fotbalul românesc. „Decizia demarării acestui proiect îi aparţine primarului municipiului Craiova, Olguţa Vasilescu. Cine este implicat în acest proiect? Primăria Craiova, prin Consiliul Local, comunitatea din Craiova, CS Universitatea, club care aparţine de Ministerul Educaţiei şi care este în directa subordonare a Departamentului General de Învăţământ Superior din cadrul ministerului mai sus-amintit. Este clubul-mamă, care a fost înfiinţat în 1948, în acest an facem 65 de ani de existenţă, şi care are în componenţă 15 secţii. Noi extindem parteneriatul, asocierea pe care o avem cu primăria de la handbal, baschet şi volei şi la fotbal. Astfel a apărut şi o societate comercială, care se numeşte Clubul Sportiv U Craiova şi pe care se va desfăşura activitatea sportivă, care va achita cheltuielile necesare desfăşurării activităţii, pentru că nici noi, şi nici primăria nu ne permitem să susţinem activitatea atât de costisitoare a unui club de fotbal. Obiectivul nostru este să facem performanţă, să intrăm în prima divizie. Echipa a fost înscrisă în Liga a II-a, iar acceptul îl vom primi, ca toţi ceilalţi, în urma analizei dosarului ce va avea loc la comisiile abilitate ale FRF. Data-limită este 5 august. Echipa are voie să joace cu denumirea de CS Universitatea. Imnul este cel pe care îl iubim cu toţii, al marelui poet Adrian Păunescu. În acest sens avem o înţelegere cu familia dânsului pentru a-l folosi exclusiv la meciurile echipei noastre. Consider că palmaresul este la cei care l-au făcut. Toate performanţele notabile ale echipei de fotbal au fost făcute sub titulatura de CS Universitatea Craiova. Asta este echipa craiovenilor!“, a completat Pavel Badea.

Buget
de 2.000.000 de euro

Conducătorul CS Universitatea a dezvăluit că bugetul pentru noul sezon a crescut şi că se doreşte crearea unui centru de copii şi juniori foarte puternic, care să alimenteze în viitor echipa cu fotbalişti valoroşi. „Vreau să vă anunţ că bugetul acestei echipe, care în primă instanţă a fost de 1.500.000 de euro, a crescut la 2.000.000 de euro şi aceşti bani vor fi daţi, nu sunt numai promisiune. Am intrat în acest proiect cu dragă inimă, cred în el şi vă rog să credeţi şi dumneavoastră. Am fost mandatat de către Consiliul de Administraţie să mă ocup cu preponderenţă de latura administrativă, organizatorică şi nu este un lucru uşor, pentru că pornim de la zero. De latura sportivă a clubului nostru se vor ocupa tehnicienii şi directorul sportiv. Tot în această perioadă, alături de noi este şi domnul Ioan Codoban, căruia îi mulţumim pentru efortul şi ajutorul pe care ni le-a dat în aceste momente. Obiectivul acestui club este de a reorganiza centrul de copii şi juniori de aşa manieră încât să avem într-un an, doi, trei cât mai mulţi jucători din acest oraş la echipa mare. Eu cred foarte mult în calităţile fizice native şi mentale ale copiilor din zona Craiovei“, a spus Pavel Badea, bucuros că a primit „girul“ Craiovei Maxima. „Domnul Corneliu Andrei Stroe ne-a transmis că este alături de noi în acest proiect şi că va face tot ce-i posibil ca CS Universitatea să redevină portdrapelul Olteniei. Dânsul va face parte din structura de conducere a clubului, având calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Din discuţiile şi întâlnirile pe care le-am avut în ultima perioadă, o proporţie covârşitoare de foste glorii ale Craiovei sunt alături de CS Universitatea. Organigrama clubului este definită, iar în următoarele zile o să fac o conferinţă de presă în care vă voi prezenta tot staff-ul administrativ“, a punctat Pavel Badea.

Lotul îl aflăm
altă dată

Antrenorul CS Universitatea Craiova, Erik Lincar, a „driblat“ greu, dar cu succes, întrebările legate de lot, dar a dezvăluit componenţa staff-ului tehnic. „Am venit să vă prezint componenţa staff-ului tehnic, pe cei doi jucători care cu siguranţă vor face parte din lotul echipei CS Universitatea şi pe directorul sportiv Zeno Bundea. Aş vrea să vă enumăr numele celor care mă vor ajuta în bunul mers al echipei: antrenor secund va fi Fane Nofitovici, antrenor cu portarii va fi Nedu Iulian, iar preparator fizic va fi Cornel Blejan. În lotul nostru, care este la Mogoşoaia, mai sunt 20-21 de fotbalişti cu care, zic eu, ne-am înţeles din multe puncte de vedere, dar pe care eu aş vrea să-i prezint oficial pe 16 august. Prezentarea echipei va avea loc aici, la Craiova. Unii poate îşi doresc jucători de Liga I, de cupele europene, dar noi, să nu uităm, că pornim un proiect la Liga a II-a. Jucătorii nu sunt la secret, dar nu mi se pare normal să-i dezvăluim acum. Sunt jucători care poate nu se vor integra şi atunci nu-i normal să enumăr şi să nu se regăsească la prezentarea din 16 august. Săptămâna viitoare vom avea două jocuri amicale, la Bucureşti, după care se va pleca în cantonamentul din Serbia. După cum ştiţi, noi suntem în cantonament la Mogoşoaia până pe 20 iulie, când vom pleca spre Severin, iar apoi, în ziua următoare, în Serbia, la Zlatibor. Pe 5 august ne vom reuni aici, la Craiova, şi vom continua perioada de pregătire până la începerea campionatului“, a declarat Erik Lincar.
În ajutorul antrenorului a sărit Pavel Badea: „Eu sunt într-o oarecare măsură vinovat în privinţa lotului. Nu mi se pare corect vizavi de cei 26 de jucători care sunt acum la Mogoşoaia să vin la dumneavoastră cu o listă doar de 15, care au semnat contracte cu noi. În momentul în care facem un anunţ legat de lotul CS Universitatea vreau ca el să fie complet, cu jucători care au semnat contractele, pentru a da ton de seriozitate. Nu este lipsă de transparenţă, ci doar o doză de profesionalism pe care vrem să o transmitem către fanii noştri. Ne-am reunit la Mogoşoaia pentru că acolo am avut condiţiile optime de desfăşurare a activităţii, pentru că în momentul de faţă şi stadionul «Ion Oblemenco», şi cantonamentul din Lunca Jiului sunt la pământ. Avem promisiunea comunităţii că se va implica în următoarea perioadă pentru a aduce şi cantonamentul, şi stadionul într-un stadiu în care să ne permită să avem confortul necesar pentru a ne desfăşura activitatea în Craiova. Peste două săptămâni, când se vor întoarce din cantonament, vom putea să le punem la dispoziţie jucătorilor şi staff-ului tehnic condiţiile necesare desfăşurării activităţii aici“.

Cu gândul
la promovare

Directorul Sportiv Zeno Bundea şi cei doi fotbalişti prezenţi la conferinţă, Gabriel Velcovici şi Zoran Ljubinkovic, au declarat la unison că îşi doresc să readucă oraşul Craiova în prim-planul fotbalului românesc.
„În momentul prezentării acestui proiect nu am ezitat deloc să iau parte. Ştiţi că am jucat pentru Craiova şi ca jucător punctul cel mai înalt îl atingi când evoluezi la echipa naţională. Eu am ajuns acolo din postura de fotbalist al Universităţii Craiova şi cu asta mă mândresc. Am renunţat la cariera de jucător doar pentru a fi alături de acest proiect, care este clădit pe o bază solidă. Noi, fiind ardeleni, suntem mai cumpătaţi. Sper să facem o simbioză perfectă între ardeleni şi olteni şi să ajungem exact unde ne dorim cu toţii“, a declarat Zeno Bundea.
„Mă bucur că am revenit acasă, că fac parte din acest proiect, pentru că sunt oltean. Cred în acest proiect, pentru că am stat de vorbă cu domnul Badea şi, văzând şi banca tehnică, sper să facem o treabă cât mai bună împreună. Îmi doresc ca la anul, în perioada aceasta, să ne bucurăm cu toţii de promovare“, a spus Gabriel Velcovici.
„Am venit aici pentru antrenor, pentru impresarul meu, unul foarte serios, şi pentru provocare. Am mai fost în situaţia asta în urmă cu trei ani (în Liga a II-a – n.r.), cu Petrolul Ploieşti, şi vreau să ajut. Avem condiţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii, staff-ul tehnic este foarte bun, avem jucători cu experienţă şi tineri talentaţi în lot şi nimănui nu-i este frică. În fiecare joc vrem să avem o evoluţie bună şi să câştigăm“, a afirmat Zoran Ljubinkovici.

Programul CS Universitatea:

17 iulie – joc amical: CS Universitatea Craiova – Fortuna Covaci; 19 iulie – joc amical; 20 iulie – plecare la Severin; 21 iulie – plecare în cantonamentul din Serbia; 24 iulie – joc amical; 2 august – plecare din cantonament; 5 august – reunire la Craiova; 8 august – joc amical; 11 august – joc amical; 13 august – joc amical; 16 august – prezentarea oficială a lotului; 17 august – joc amical; 24 august – joc amical; 31 august – primul joc oficial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS