17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea Craiova intră azi în funcţiune

CS Universitatea Craiova intră azi în funcţiune

După ce săptămânile trecute doar se vorbea despre apariţia echipei CS Universitatea Craiova, de astăzi se va trece şi la fapte, „copilul“ rezultat din parteneriatul dintre municipalitate, clubul sportiv condus de Pavel Badea şi firma SC Blue Lions Capital SA urmând să demareze pregătirile în vederea noului sezon competiţional din Liga a II-a. Cum stadionul „Ion Oblemenco“ şi cantonamentul din Lunca Jiului nu pot, momentan, să găzduiască trupa lui Erik Lincar, intrând în „cosmetizare“, noua echipă a oraşului se va reuni astăzi, la ora 12.00, departe de Craiova, mai exact la Bucureşti. Cartierul general va fi la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, însă până la primele mişcări în programul alb-albaştrilor figurează astăzi efectuarea vizitei medicale, care se va desfăşura tot în Capitală.
Pe 22 iulie este stabilit să înceapă un prim stagiu centralizat de pregătire, destinat acumulărilor fizice, care va avea loc în Serbia, probabil Donje Milanovac, locaţia urmând să se decidă în zilele următoare. Al doilea stagiu va avea loc în Austria şi va fi destinat jocurilor amicale, de asemenea locul desfăşurării nefiind parafat.

Lucian Pârvu, singurul craiovean din echipă?

În ceea ce priveşte lotul de jucători, o mare parte va fi cunoscută astăzi, la reunirea echipei. Fără voia oficialilor s-au dezvăluit însă o parte dintre componenţii CS Universitatea, fiind vorba despre portarul Cosmin Vâtcă (31 de ani, ultima dată la Oţelul Galaţi), fundaşul Ramses Gado (31 de ani, FC Bihor), mijlocaşii Florian Pârvu (22 de ani, fost căpitan la CSM Vâlcea) şi Enache Câju (29 de ani, ex-Bistriţa) şi extrema stângă Marius Onofraş (32 de ani, CSMS Iaşi). Sub semnul întrebării mai sunt trei jucători ai CSM Vâlcea, fundaşii Bogdan Vătăjelu (20 de ani) şi Octavian Vasile (22 de ani) şi atacantul Costin Stoica, şi trei juniori moldoveni de la Iaşi, Adrian Avrămia (de 21 de ani, mijlocaş), Andrei Herghelegiu (21 de ani, atacant) şi Narcis Bădic (22 de ani, mijlocaş stânga).
În lotul alb-albastru, în afara oltenilor veniţi de la CSM Vâlcea, Erik Lincar a încercat să coopteze şi câţiva craioveni, dar fără prea mult succes în cazul lui Cosmin Gângioveanu, care s-a înţeles cu FCM Târgu Mureş, Dan Gogoşoiu, care se află în cantonament cu Concordia Chiajna, şi cu Dragoş Firţulescu, care îşi doreşte să evolueze peste hotare. În schimb, s-a bătut palma cu Lucian Pârvu, acesta recunoscând ieri GdS că se va prezenta astăzi la reunirea echipei la Bucureşti. „Da, eu voi semna cu CS Universitatea. Am vorbit cu Pavel Badea iniţial, apoi cu Erik Lincar, şi am bătut palma. Mâine (astăzi – n.r.) mă prezint la echipă. Sunt liber de contract şi am tot aşteptat să văd ce se întâmplă cu CS Otopeni, pentru că am de recuperat foarte mulţi bani de acolo. Am mai tratat în perioada asta cu câteva echipe din Cipru, dar ofertele lor, ţinând cont şi de distanţă, nu erau convenabile. Aşa măcar voi fi acasă, iar faptul că voi juca la Universitatea mă mulţumeşte, pentru că la ultimul contract cu Ştiinţa nu am reuşit să mă impun, nu mi s-au acordat prea multe şanse. Din câte am înţeles, eu aş fi singurul craiovean din lot, dar o să vedem mâine (astăzi – n.r.), la reunire, dacă este sau nu aşa“, a declarat Lucian Pârvu, pentru GdS.

Lotul va fi prezentat oficial duminică

Contactat telefonic şi chestionat în legătură cu programul şi lotul CS Universitatea Craiova, ofiţerul de presă, Răzvan Cucui, a afirmat că în prezent nici un contract nu este parafat, dar că până la sfârşitul săptămânii lucrurile se vor schimba. „Au tot apărut nume de jucători în presă, dar unii cu care am tratat nu au mai ajuns la noi. De asta ne-am ferit să dăm nume. Nu s-au semnat contractele şi fotbaliştii se pot orienta către formaţiile din Liga I. Atât lotul, cât şi întreg programul de pregătire vor fi prezentate în viitoarea conferinţă de presă, pe care o vom susţine la Craiova şi nu la Bucureşti cum am văzut pe diferite publicaţii online. Intenţionăm să susţinem conferinţa tot la primărie“, a declarat Răzvan Cucui, pentru GdS.
Spusele ofiţerului de presă au fost întărite de un comunicat semnat de Pavel Badea, care sună în felul următor: „Prezentarea oficială a lotului de jucători va avea loc duminică, ora 12.30, la Craiova, într-o conferinţă de presă susţinută de directorul CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, antrenorul echipei, Erik Lincar, şi directorul sportiv Zeno Bundea. La conferinţa de presă vor mai participa şi doi dintre componenţii echipei de fotbal CS Universitatea Craiova. Reprezentanţii presei vor fi anunţaţi în timp util asupra locului de desfăşurare a conferinţei de presă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS