22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOana Gavrilă a luat trofeul bulgarilor

Oana Gavrilă a luat trofeul bulgarilor

Jucătoarea craioveană de tenis, legitimată la CS Kofe, a câştigat, în Bulgaria, un turneu la categoria 16 ani, individual, iar la dublu a jucat finala

Oana Gavrilă, una dintre cele mai importante jucătoare de tenis de la clubul craiovean CS Kofe, a câştigat, la sfârşitul săptămânii trecute, un turneu în Bulgaria – „Dema Cup“, de categoria I, găzduit la Sofia. Craioveanca, favorita numărul 3, a concurat la categoria 16 ani şi nu a pierdut nici un set. Oana a învins, duminică, în finala competiţiei o sportivă din Grecia, Eleni Christofi, în două seturi, scor 6-3, 6-4. În semifinale, Oana Gavrilă eliminase o româncă, pe piteşteanca Ioana Mincă, cu 6-3, 6-3. În sferturi, olteanca trecuse de ucraineanca Dayana Yastremska, scor 6-2, 6-4, în turul al doilea de o reprezentantă a Greciei, Aliki Kapella, scor 6-1,7-5, iar în primul meci, în turul inaugural, sportiva de la CS Kofe a înfruntat o bulgăroaică, pe Mikaela Konstantinova, scor 6-1, 6-2.
Oana Gavrilă, care anul acesta şi-a mai trecut în palmares, printre altele, câştigarea turneelor internaţionale ETA (Ungaria) şi Talentum Cup, a participat la „Dema Cup“ de la Sofia şi în proba de dublu feminin, făcând echipă cu piteşteanca Ioana Mincă. Cele două românce au ajuns în finală şi au pierdut disputa pentru trofeu în faţa perechii Emilija Dancetovic/Hanna Kryvatulava (Serbia/Belarus) cu scorul de 7-6, 6-3.
Gavrilă şi Mincă au obţinut, în luna mai, titlul de campioane naţionale la dublu, la categoria 16 ani.
Teodor Valentin Vasile, antrenorul Oanei Gavrilă, a spus ieri, pentru GdS, că eleva sa, de obicei, atinge vârful de formă vara, şi de aceea se aşteaptă la rezultate bune de la turneele viitoare la care va participa, care nu sunt deloc puţine. Conform spuselor antrenorului de la CS Kofe, Oana are în program participări la următoarele turnee: Haskovo Cup – Haskovo (Bulgaria), Sport Panace Cup16&Under – Sliven (Bulgaria), Argeş Cup – Curtea de Argeş, Aegon Junior Open – Cluj-Napoca, AS Open – Skopje (Macedonia), Neotel Open – Skopje (Macedonia), As Open 2013 – Skopje (Macedonia) ITF grad 5 şi Neocom Open – Skopje (Macedonia) ITF grad 5.

Ioana Gună, pe patru
cu naţionala României

O altă jucătoare de tenis de la CS Kofe Craiova, Ioana Gună, care în luna mai a devenit dublă campioană naţională la U14, la simplu şi dublu, a participat recent la Campionatele Europene de vară din Italia, cu echipa României. Cele trei fete care au alcătuit selecţionata tricoloră, Ioana Gună, Andreea Amalia Roşca şi Georgia Andreea Crăciun, au fost învinse în confruntarea pentru locurile trei-patru de Rusia.
România a trecut în primul meci de Germania, scor 3-0, apoi a fost învinsă de Cehia, scor 1-2. La CE de la Loano au participat reprezentativele din Republica Cehia (locul 1), Spania (locul 2), Rusia (3), România (4), Italia (5), Marea Britanie (6), Belarus (7), Germania (8).
Revenind la Ioana Gună, sportiva craioveană se mândreşte cu faptul că luna trecută şi-a adjudecat trofeul la importantul turneu internaţional „Dr. Oetker“ Junior Trophy de la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti. Dintr-o competiţie cu peste 100 de copii cu vârste până în 14 ani, Ioana Gună s-a impus atât la individual, cât şi la dublu feminin. Unul dintre trofee, la individual, i-a fost înmânat de jucătoarea momentului în România, Simona Halep.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS