27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportClaudiu Ştefan, în ascensiune

Claudiu Ştefan, în ascensiune

Numele Claudiu Ştefan nu spune prea multe în prezent, dar cu siguranţă că în viitorul apropiat va fi auzit tot mai des, fiind unul dintre juniorii talentaţi, cu mari perspective. Mijlocaşul craiovean are 17 ani, a fost format de Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ şi este un obişnuit al echipei naţionale la categoria sa de vârstă. La începutul lui 2013 a decis că este momentul să treacă la următorul nivel, a semnat cu CSM Vâlcea şi a debutat în Liga a II-a în mandatul lui Alexandru Pelici.
„În iarnă, m-am dus în probe la CSM Vâlcea, am arătat ce pot şi m-au luat cu ei în cantonament la Snagov, apoi, când ne-am întors, am semnat un contract pe un an şi jumătate. La început am jucat la juniori, dar mă antrenam cu echipa mare şi domnul antrenor Laurenţiu Tudor mă urmărea cu mare atenţie, la fel şi patronul Cătălin Rufă şi restul conducerii. Nu a trecut mult timp şi a venit Alexandru Pelici antrenor şi toţi vorbeau în vestiar că îşi va aduce jucătorii dânsului de la Sibiu şi că noi vom lustrui banca, dar nu a fost deloc aşa. Este un antrenor foarte corect, apropiat de noi, jucătorii, iar pentru mine a jucat un rol foarte important. Am fost în lotul de 18 aproape la toate meciurile şi pe finalul campionatului chiar am debutat în Liga a II-a, am jucat pe final contra Damilei, în penultima etapă, şi vreo 35 de minute cu Luceafărul Oradea, în ultima rundă. Mi-a dat multă încredere faptul că am debutat, iar acum sunt decis să lupt pentru un loc de titular, pentru că de mine depinde totul. Am nimerit la echipa potrivită cred eu, pentru că aici se pune mare accent pe tineri şi dacă te pregăteşti bine primeşti şansa să arăţi de ce eşti în stare. Cea mai bună dovadă e Laurenţiu Brănescu, care acum joacă la Juventus Torino“, a declarat Claudiu Ştefan, pentru GdS.

„Aproape tot stadionul ne-a certat că nu am dat meciul Damilei“

Referitor la problemele de la Râmnicu Vâlcea, Claudiu Ştefan a afirmat că îl înţelege pe finanţatorul CSM-ului, Cătălin Rufă, pentru că vrea să mute echipa la Reşiţa. „Domnul Rufă se gândeşte la ce este mai bine pentru echipă şi îl înţeleg de ce vrea să facă asta. Acum aproape tot oraşul este cu Damila Măciuca şi eu zic că sigur vor primi acceptul să joace pe stadionul «Municipal», dar nu e treaba mea, nu comentez pe tema asta. Oricum, am rămas cu o amintire neplăcută după meciul cu Damila, în care am şi debutat. Aproape tot stadionul ne-a certat că nu am dat meciul Damilei, doar un mic grup de suporteri ne-a susţinut, în condiţiile în care jucam pe teren propriu. Au zis că din cauza noastră nu au promovat în Liga I. Păi dacă aveau valoare de Liga I trebuia să ne bată. Noi ne-am făcut doar datoria, nu puteam să ne dăm la o parte. Eu nu-i consider suporteri pe acei oameni care ar fi vrut să pierdem. Poate că ar fi mai bine să ne mutăm la Reşiţa“, a spus mijlocaşul craiovean, care nu a prea avut vacanţă de la terminarea campionatului: „Am fost prins cu şcoala, abia vineri am terminat şi acum aştept telefonul domnului Pelici pentru reunire. Vacanţa mea a fost destul de scurtă“.
Claudiu Ştefan se bucură de faptul că oraşul Craiova revine în fotbal şi le urează succes şi foştilor săi colegi de la „GP“ Craiova, care vor juca în Liga I pentru Viitorul Constanţa. „Nu regret absolut deloc că am plecat la CSM Vâlcea, chiar dacă acum s-au făcut două echipe la Craiova şi ar putea evolua ambele în Liga a II-a. Mă bucur mult că vom avea din nou fotbal. Poate că într-o bună zi o să-mi îndeplinesc visul şi voi îmbrăca şi eu tricoul Universităţii, dar sincer acum îmi doresc enorm să joc cât mai bine la Vâlcea şi să prind un contract în afara ţării cât mai curând“, a spus Claudiu Ştefan. „Am văzut în ziarul dumneavoastră că Şcoala de Fotbal «Gică Popescu» a făcut parteneriat cu Viitorul Constanţa şi că vor merge şase jucători acolo. Unii dintre ei mi-au fost colegi câţiva ani şi le urez baftă. Sunt convins că o să ne întâlnim în curând în Liga I, e doar o chestiune de timp până să se întâmple asta“, a completat Claudiu Ştefan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS