21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorina Pierdevară, cursă solitară prin ploaie

Florina Pierdevară, cursă solitară prin ploaie

Atleta de la CS Universitatea Craiova a fost singura care s-a încumetat să alerge în cursa de 1.500 m, în ciuda ploii torenţiale

Etapa a doua a Grand-Prix-ului de atletism, organizată weekendul trecut în Bucureşti, pe stadionul „Dinamo“ şi pe „Tineretului“ (aruncări), a adunat la start un număr destul de mare de participanţi, 308 atleţi, dar vremea rea, cu ploaie abundentă, a făcut ca mulţi concurenţi să abadoneze pe parcurs, temându-se de accidentări.
Au fost şi câteva situaţii în care în finală a luat startul un sportiv, doi sau trei.
În proba de 1.500 de metri feminin, craioveanca Florina Pierdevară a fost singura atletă care a luat startul în finală, după ce şapte fete, printre care şi colega sa de la CS Universitatea Craiova, Luminiţa Achim, s-au retras. Florina, sportivă antrenată de Mircea Alexandrescu, a încheiat cursa cu timpul 4:21,96.
Adrian Tudor, antrenorul Luminiţei Achim, sportivă care participase în seriile probei de 1.500 de metri, a explicat ieri de ce eleva sa nu a mai luat startul în finală: „A fost un concurs pregătitor înainte de competiţiile importante care vor urma. Luminiţa îşi realizase în serii baremul pentru CE de juniori din Italia (18-21 iulie – n.r.), practic şi l-a reconfirmat după ce îl realizase la Şcolare, şi am decis să nu mai alerge în finală. Am plecat pentru că a doua zi Luminiţa avea bacalaureatul“, a spus Adrian Tudor pentru GdS. Cu timpul înregistrat în serii la 1.500, 4:22.23, Luminiţa s-a clasat pe locul doi la junioare şi locul trei la tineret.
Prezent la competiţia din Capitală, antrenorul Mihai Chelariu a povestit că, de când este în atletism, nu s-a mai concurat în asemenea condiţii. Şi elevul său, sprinterul Dănuţ Ceici, a fost nevoit să renunţe la finala probei de 100 m. „Sâmbătă noaptea, a plouat, apoi duminică a plouat torenţial, fără pauză. Numai concurent să nu fi fost atunci. Cu toate astea, cei care s-au încumetat să ia startul au scos timpi cât de cât bun, pe o pistă care băltea. Exista şi riscul accidentărilor, dar opţiunea participării a aparţinut fiecăruia. Nu puteam amâna cu o zi concursul, că nu îşi mai permitea nimeni să mai stea o zi în plus în Bucureşti. Cine a avut de făcut bareme a alergat, alţii au renunţat.

Ştefana, record personal

Dănuţ Ceici (CSM Craiova) a alergat totuşi în finala probei de 200 de metri, o finală cu doi concurenţi, şi a ocupat locul doi, după Doru Teofilescu (Olimpia Bucureşti). CSM Craiova a avut şi un performer, vineri, pe Andrei Ştefana (cu dublă legitimare cu Steaua), acesta realizând record personal în proba de 3.000 m (8:18,98). Şi soţii Sorescu au urcat pe podium. Cosmin a ocupat locul întâi la aruncarea ciocanului, iar soţia sa, Ileana, s-a clasat a doua la aruncarea discului. Şi Marius Buşcă a urcat pe podium, încheind pe locul doi cursa de 5.000 m.

Fetele de la CSU, calificate la Europene

Revenind la CS Universitatea Craiova, pe lângă Luminiţa Achim, alte trei atlete au obţinut dreptul de participare la competiţii europene. Ionela Dincă (locul 2 la 10.0000 m, tineret) şi Adelina Tănasie (locul 3 la 800 m, tineret) s-au calificat la Campionatul European de tineret din Finlanda, programat luna viitoare. Acestora li se adaugă Ioana Doagă, eleva lui Dan Betini îndeplinind baremul de participare înaintea acestei competiţii.
Alţi sportivi craioveni care au urcat pe podium la Grand Prix-ul din Bucureşti (etapa a doua): Roxana Ene (CS Universitatea Craiova) – locul trei la 400 m şi Sorin Coandă (LPS „Petrache Trişcu“) – locul doi la 400 m garduri. Roxana Ene a participat şi în proba de 200 de metri, în serii, unde a ocupat locul doi, dar în finală nu a mai luat startul, tot din cauza vremii neprielnice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS