13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCopii, poftiţi la sport, e gratis!

Copii, poftiţi la sport, e gratis!

http://www.youtube.com/watch?v=MyHz1pwoj9s

Baschetul şi dansul sunt sporturile care i-au atras imediat pe micuţii craioveni la Sala „Voinţa“. Cursurile sunt împărţite în patru perioade, la următoarele sporturi: baschet, fotbal, handbal, volei, dans şi karate.

Copiii din Craiova, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, îşi pot petrece o parte din vacanţă de participând la cursurile gratuite de iniţiere în diferite sporturi: baschet, fotbal, handbal, volei, dans şi karate.
Sub sloganul „Să ne jucăm în vacanţă“, acţiunea organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) în colaborare cu ISJ Dolj şi cluburile sportive din oraş se desfăşoară în perioada 1 iulie – 30 august, pe diferite baze sportive din oraş.
De luni, au început antrenamentele la două sporturi, baschet şi dans, în Sala „Matei Basarab“ (Voinţa) celelalte ramuri sportive având un număr mic de solicitări pentru acest interval, 1-14 iulie. Cei care au optat pentru alte ramuri sau nu au fost disponibili în prima perioadă vor fi repartizați ulterior în grupele ce se vor forma (seria a II-a: 15-28 iulie, seria a III-a: 29 iulie – 11 august, seria a IV-a: 12-25 august).
Ieri-dimineaţă, în Sala „Matei Basarab“ profesoara de baschet Carmen Popescu, de la CSS Craiova, îi iniţia pe copiii cu vârste între 6 şi 11 ani în tainele acestui sport.

Carla, singura fată
din grupa ei

Micuţii executau cu grijă mişcările sub privirile părinţilor sau bunicilor, care îi supravegheau din tribună. „Am ales să vin la baschet pentru că îmi place cel mai mult. Am fost la meciuri în Polivalentă, mi-a plăcut cum joacă echipa şi i-am spus tatălui meu că şi eu vreau să joc. Primele antrenamente au fost mai grele, dar îmi place. Doamna profesoara ne-a învăţat să facem driblinguri, să aruncăm la coş şi pase. Fac şi dansuri, dar aş vrea să continuu şi cu baschetul“, a spus Carla Giurea, singura fată din seria sa de 20 de cursanţi.
„Asta fac de o viaţă, lucrez cu copiii, îi fac să iubească sportul şi baschetul. Trebuie să ai răbdare, iubesc copiii şi meseria mea. Nu vor acumula mult în cele zece şedinţe, dar măcar îi atragem spre sport. Atâta timp cât avem o asemenea Polivalentă în oraş, echipă bună, fiecare copil şi-a ales un idol şi vrea să facă baschet. Într-una din grupe avem doar o fată, dar are potenţial“.
Într-o sală alăturată, profesoara de dans Alexandra Stan le arăta fetiţelor primii paşi. Când am ajuns, fetele făceau exerciţii de încălzire a articulaţiilor, apoi au început să repete paşii de cha-cha. Nu a lipsit voia bună şi micile stângăcii, lesne de înţeles, ţinând cont că cea mai mică participantă nu are nici cinci ani împliniţi.

Cum vă puteţi înscrie?

Mai sunt locuri disponibile. Părinţii care doresc să-şi înscrie copiii la unul dintre cele şase cursuri de iniţiere în sport o pot face fie prin completarea unei fişe la sediul DJST Dolj, strada Gheorghe Doja, nr. 2 sau prin e-mail: [email protected]. Mai multe informaţii legate de înscriere puteţi obţine la telefonul 0251.466128 (DJST).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS