13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDamila Măciuca se transformă în FC Râmnicu Vâlcea 2008

Damila Măciuca se transformă în FC Râmnicu Vâlcea 2008

Oficialii divizionarei secunde Damila Măciuca au demarat în această săptămână procedurile de schimbare a denumirii echipei, gruparea olteană urmând să evolueze din sezonul viitor, cel mai probabil, sub titulatura de FC Râmnicu Vâlcea 2008.
„Am decis să schimbăm denumirea, pentru că echipa nu mai are nimic în comun cu comuna Măciuca, de unde sunt patronii noştri. A fost frumos cât am evoluat acolo, am pornit-o de jos, prima dată echipa s-a numit FC Petrodam Măciuca, apoi a devenit Damila, dar acum trebuie să continuăm să evoluăm şi să ne aliniem şi noi nivelului Ligii a II-a şi chiar prima scenă, pentru că acolo vrem să ajungem. Damila rămâne doar pe tricouri, ca sponsor principal, urmând să fie cooptate şi alte firme. Avem sediul în Vâlcea, deci suntem echipa oraşului şi de aceea am decis să renunţăm la acest nume de Damila Măciuca. Noua denumire va fi FC Râmnicu Vâlcea 2008, pentru că în acel an a început totul pentru noi. Aceasta este prima noastră opţiune şi am demarat deja procedurile de schimbare a denumirii echipei, am depus actele la Registrul Comerţului, vom opera modificarea şi în CIS (Certificatul de Identitate Sportiv – n.r.) săptămânile viitoare, dar de toate acestea se ocupă juristul clubului nu eu. Ar mai fi FC Vâlcea 2007, dar aici mai sunt discuţii. Am înţeles că ar dura câteva săptămâni, aşa că nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe partea fotbalistică“, a declarat preşedintele alb-verzilor, Lucian Munteanu, pentru GdS.

Primăria menţine suspansul

În urmă cu aproape două săptămâni, Damila Măciuca a depus o cerere la Primăria Vâlcea în care a solicitat să evolueze, contra cost, pe stadionul „Municipal“, împărţind baza sportivă cu CSM Vâlcea, ai cărei oficiali se opun ideii de teamă că vor pierde din capitalul de imagine. Hotărârea urma să fie luată joi, în cadrul şedinţei Consiliului Local, dar s-a amânat pentru următoarea întrunire, lăsându-i pe conducătorii Damilei să „fiarbă“. „Am depus de aproape două săptămâni cererea şi trebuia să se dezbată în prima şedinţă a consiliului local, care a avut loc joi, dar încă nu am primit răspuns. Părea o chestiune simplă la prima vedere, dar iată că nu e. Probabil că se va decide în următoarea întrunire… Suntem optimişti, pentru că nu cerem nimic, vrem doar să jucăm fotbal, să beneficiem şi noi de stadionul municipiului în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea. Nu vrem să furăm suporterii lui CSM Vâlcea, fiecare echipă are susţinătorii ei, iar iubitorii fotbalului din oraş ar avea numai de câştigat, pentru că ar vedea meciuri de Liga a II-a în fiecare săptămână. Sper să fim bine înţeleşi şi să ne lase să jucăm şi noi pe «Municipal», a punctat Lucian Munteanu.
În privinţa lotului, preşedintele Damilei Măciuca a afirmat că este prea devreme să se pronunţe. „Pe 11 iulie avem reunirea, iar pe 12 vizita medicală, la Craiova, abia apoi putem să ne facem o idee asupra lotului. De plecat au plecat până acum doar jucătorii împrumutaţi, adică Albert Voinea, Sergiu Negruţ şi Nasser Menassel, iar momentan nu a venit nimeni, doar Matache şi-a prelungit contractul. Oricum, în funcţie de sosiri se va decide şi cine pleacă“, a punctat Lucian Munteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS