8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMaric, Popescu şi Lupusavei vin la SCM-U Craiova

Maric, Popescu şi Lupusavei vin la SCM-U Craiova

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a făcut ieri trei achiziţii importante: sârbul Nemanja Maric, fostul căpitan al echipei CSM Oradea, Bogdan Popescu (BC Timişoara) şi Silviu Lupusavei (CSM Oradea)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova prinde contur. Cea mai iubită dintre formaţiile clubului municipalităţii craiovene, care a încheiat sezonul trecut pe locul cinci şi va juca, în premieră, în Liga Balcanică, a reuşit să transfere ieri trei jucători cu nume din campionatul intern. Doi dintre ei, Nemanja Maric (29 de ani, 1,95 m, fundaş) şi Silviu Lupusavei (32 de ani, 1,82 m, fundaş), vin de la CSM Oradea, echipă care în sezonul trecut a avut un parcurs de excepţie, încheind sezonul regulat pe locul doi, iar finalul de campionat le-a adus bihorenilor medalia de bronz. Maric a fost chiar căpitanul echipei din Oradea, după retragerea actualului antrenor al oltenilor, Andelko Mandic, din cariera de jucător. Lupusavei, jucător foarte bun la aruncările de la distanţă, revine în Bănie după câţiva ani. Cei doi jucători nu au mai intrat în vederile antrenorului Cristian Achim, care a decis să renunţe la majoritatea jucătorilor care alcătuiesc structura de bază.

Toma: Sunt jucători
cu o mare experienţă

O altă achiziţie importantă anunţată ieri de clubul SCM-U, prin intermediul unui comunicat de presă, este Bogdan Popescu (2,01 m, pivot). Jucătorul în vârstă de 35 de ani, care evoluează pe postul de pivot, vine de la Timişoara, echipă pentru care a evoluat în ultimele două sezoane. Conform Totalbaschet, Popescu a evoluat în 33 de meciuri în sezonul trecut, având medii de 8,2 puncte, 4,6 recuperări, 0,8 pase decisive, 0,8 intercepţii şi 0,8 posesii pierdute pentru 10,8 la eficienţă. Cu o zi în urmă, Travis Bureau anunţase pe Facebook că va rămâne în Bănie, spre bucuria fanilor olteni.
„Cei trei şi Travis Bureau sunt patru jucători importanţi pentru echipa noastră şi pentru sezonul foarte încărcat care ne aşteaptă. Alături de aceşti jucători cu CV-uri demne de luat în seamă, precum şi cu o experienţă foarte mare, ne dorim să realizăm obiectivele propuse pentru acest sezon, respectiv calificarea în play-off-ul campionatului intern, precum şi o clasare cât mai bună atât în Cupa României, cât şi Liga Balcanică“, a spus Marius Toma, managerul secţiei de baschet de la SCM-U Craiova.
Înainte ca Bureau, Popescu, Maric şi Lupusavei să îşi pună semnătura pe contracte, clubul oltean mai anunţase că a parafat înţelegeri cu alţi doi jucători, Reinar Hallik (şi-a prelungit contractul) şi Mirko Kovac (30 de ani, 1,99 m, ultima dată a evoluat la OKK Belgrad).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS