10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Bureau rămâne

Baschetbalistul american a anunţat pe Facebook că va evolua şi în sezonul viitor la SCM-U Craiova

Veşti bune pentru iubitorii echipei masculine de baschet SCM-U Craiova! Jucătorul american Travis Bureau le-a luat-o înainte reprezentanţilor clubului SCM şi a anunţat pe un site de socializare că va evolua şi în sezonul viitor în Bănie. „Voi reveni la Craiova pentru sezonul viitor. Este oficial“, a postat pe Facebook cel poreclit de fani „Mister Slam Dunk“.
Americanul în vârstă de 25 de ani semnase vara trecută primul său contract profesionist chiar cu SCM-U Craiova. Prin jocul său spectaculos, Travis s-a remarcat repede şi a intrat în inimile suporterilor craioveni, care au umplut până la refuz Polivalenta, meci de meci.
Jucătorul a evoluat în 30 de partide pentru SCM-U sezonul trecut, având medii de 14,3 puncte, 5,9 recuperări, 1,2 intercepţii, 0,6 capace, 1,6 posesii pierdute şi 13,9 la eficienţă. Americanul a avut 66 la sută procentaj la aruncările de 2 puncte, 24 la trei puncte şi 62 la sută la libere.
La „All Star Game-ul“ baschetului românesc, desfăşurat chiar la Craiova, Bureau a câştigat concursul de slam-dunk, după ce a înscris chiar şi peste o motocicletă. Baschetbalistul de peste Ocean nu va putea evolua în primul meci oficial din noul sezon, deoarece mai are de ispăşit o etapă din cele două de suspendare, primită în urma incidentelor de la finalul meciului doi cu Gaz Metan Mediaş, din turul întâi al play-off-ului.

Vine şi Bogdan Popescu?

Până acum au semnat cu echipa din Bănie, Reinar Hallik, estonianul prelungindu-şi contractul, şi sârbul Mirko Kovac. Cu restul jucătorilor se poartă negocieri. Ce se ştie sigur este că Darko Habus şi Nikola Djurasovic nu vor mai evolua în Polivalenta craioveană în sezonul viitor.
În ceea ce-l priveşte pe antrenorul Andelko Mandic, managerul Marius Toma a declarat săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, că „s-a bătut palma cu antrenorul sârb şi nu stă contractul într-o semnătură“. SCM-U Craiova a terminat campionatul trecut pe locul cinci şi va participa, în premieră, într-o competiţie europeană – Liga Balcanică.
Un site de specialitate, Totalbaschet.ro, a scris ieri că Bogdan Popescu (35 de ani), care şi-a încheiat contractul cu BC Timişoara, este aproape să semneze cu SCM-U Craiova. Doi jucători care au făcut parte din lotul SCM-U Craiova, Ionuţ Drăguşin şi Brice Kabengele, urma să se prezinte aseară la reunirea lotului naţional de seniori al României, la Oradea. În ceea ce-l priveşte pe Ionuţ Drăguşin sunt şanse foarte mari ca pivotul care măsoară 2,21 metri să joace şi din toamnă la SCM-U Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS