16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDrăguşin: Sunt şanse mari să rămân la Craiova

Drăguşin: Sunt şanse mari să rămân la Craiova

Veste bună pentru iubitorii baschetului din Bănie! Pivotul Ionuţ Drăguşin pare hotărât să rămână şi în sezonul viitor la SCM-U, unde se simte foarte bine. Cel mai înalt jucător din campionat intenţionează să-şi deschidă o academie în Bănie.

Baschetbalistul Ionuţ Drăguşin a declarat, în dese rânduri, că prin venirea la SCM-U Craiova şi-a relansat cariera. Jucătorul adus vara trecută în Bănie de către managerul Marius Toma le-a intrat repede în suflet suporterilor, care au umplut Sala Polivalentă până la refuz, meci de meci.
După ce echipa pregătită de Andelko Mandic a încheiat sezonul pe un senzaţional loc cinci, fanii îşi doresc măcar acelaşi parcurs şi la anul.

Nu au lipsit ofertele

O primă condiţie ar fi să se păstreze, pe cât posibil, jucătorii care le-au adus satisfacţii meci de meci, sârbii, americanii, dar şi românul Ionuţ Drăguşin. Acesta din urmă a dat o veste bună fanilor săi: sunt şanse foarte mari să continue la Craiova şi în sezonul viitor.
„Sunt şanse mari, chiar foarte mari, să rămân la Craiova. Aici toată lumea mă susţine şi mi-au oferit multe satisfacţii, iar eu trebuie să le răsplătesc încrederea investită în mine“, a spus ieri, pentru GdS, Drăguşin, care a venit câteva zile la Craiova pentru a participa la un concurs de streetball rezervat copiilor. Cel mai înalt jucător din campionatul intern, Ionuţ Drăguşin (2,21 metri), a recunoscut că ofertele nu au lipsit pentru el, dar că nu a pus banii pe primul loc: „Tentaţii, să le spunem aşa, au fost multe, şi pe sume consistente de bani. De peste tot, din ţară şi din străinătate. Dacă aş fi ales să plec, aş fi făcut-o doar în străinătate. Dacă mergeam la altă echipă din campionatul românesc, nu ştiu cum aş fi reacţionat când aş fi venit în Polivalentă la Craiova şi aş fi fost aplaudat sau huiduit. Aş fi întristat atâta lume dacă plecam…“.
Dorinţa baschetbalistului de a rămâne la Craiova se leagă şi de un proiect personal, tot legat de sport, şi anume înfiinţarea unei Academii de baschet. „Da, intenţionez să înfiinţez o academie cu numele meu, la Craiova. Să fac grupe de copii, să mă ocup personal de ei, bineînţeles în limita timpului disponibil, şi să le împărtăşesc din secretelele baschetului. Iubesc copiii şi cred că ne vom înţelege de minune“. Într-adevăr, Drăguşin a atras ca un magnet copiii, fie că era vorba de meciuri sau acţiuni de promovare. De altfel, jucătorul s-a implicat în campania de strângere de fonduri pentru micuţa Daria Negrea, de şase ani, care avea nevoie de o sumă consistentă de bani pentru efectuarea unei operații de extirpare a unui chist arahnoidian de fosă posterioară.

Îşi botează fiul,
apoi pleacă la lotul naţional

Jucătorul spune că echipa trebuie întărită pentru un nou parcurs bun în campionat: „Am spus şi anul trecut, o spun şi acum, la Craiova nu se va câştiga uşor. Este important să se păstreze nucleul de jucători din campionatul trecut, dar echipa trebuie întărită. S-a văzut sezonul trecut că atunci când s-au accidentat doi jucători a fost greu. Am avut şi ghinion, pentru că, spre exemplu, Mureşul, pe care noi l-am învins la Craiova, a învins în semifinale Mediaşul, cu 3-0 la general. Sper ca SCM-U să intre din nou în play-off şi să facă un sezon bun“.
Drăguşin mai are puţine zile de vacanţă, pentru că pe 25 iunie se va prezenta la convocarea selecţionerului lotului naţional al României, Marcel Ţenter. Până atunci, Ionuţ şi soţia sa, Adelina, îşi vor creştina fiul, Andrei Tiberiu, micuţul urmând să fie botezat la Bucureşti, pe 16 iunie.

SCM-U participă,
în premieră, în Liga Balcanică

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova vor participa în toamnă într-o cupă europeană, Liga Balcanică, fapt ce reprezintă o premieră pentru baschetul din Bănie. Oltenii au încheiat campionatul pe locul cinci şi au obţinut dreptul de participare în această competiţie internaţională, care va debuta în luna octombrie, cu faza grupelor, partidele urmând să se dispute la mijlocul săptămânii. SCM-U ar putea întâlni echipe din Serbia, Croaţia, Macedonia, Bosnia, Bulgaria, Israel şi Grecia.
„Suntem bucuroşi de această participare care încununează munca secţiei de baschet de la SCM-U din ultimii ani“, a spus Marius Toma, managerul secţiei de baschet de la SCM-U. În această perioadă, conducerea clubului poartă discuţii cu jucătorii pentru prelungirea contractelor, iar în ceea ce-l priveşte pe tehnicianul sârb Andelko Mandic, acesta a acceptat, în principiu, să continue la echipa pe care a antrenat-o în ultimele două sezoane. Pe lângă baschetbalişti, altă echipă din clubul SCM-U Craiova va evolua în Cupele Europene, cea de volei masculin, vicecampioană naţională, care se va înscrie, cel mai probabil, în Cupa Challenge.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS