20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCehia, prea tare pentru românce

Cehia, prea tare pentru românce

Naţionala feminină de volei a României şi-a redus considerabil şansele de calificare la Europene, după ce a fost învinsă, la Craiova,
de selecţionata Cehiei (scor 3-0), în meciul tur din barajul de calificare.

Chiar dacă aveau avantajul terenului propriu şi susţinerea a aproape 2.000 de craioveni, componentele echipei feminine de volei a României au pierdut sâmbătă, în Polivalentă, meciul-tur cu Cehia, contând pentru barajul de calificare la Campionatul European. Oaspetele, mult mai determinate, s-au impus cu 3-0 (25-17, 25-19, 27-25) şi au luat o opţiune importantă în ceea ce priveşte şansele de calificare la turneul final. Returul se va disputa sâmbătă, la Brno (Cehia).
Partida a fost la discreţia echipei Cehiei. În primele două seturi, româncele, conduse de pe margine de Marian Constantin, au făcut numeroase greşeli, ceea ce le-a permis adversarelor să câştige fără emoţii. În setul trei, tricolorele şi-au mai revenit, s-au luptat de la egal la egal cu adversarele în multe momente şi au fost aproape să câştige măcar un set.
Totuşi, diferenţa de valoare s-a văzut cu ochiul liber, iar în tabăra României mai sunt multe de pus la punct pentru a putea spera la accederea la un turneu final în campaniile viitoare.

Selecţionerul
e realist

Selecţionerul Marian Constantin a punctat după meci că ştia valoarea adversarelor, dar datoria sa era să-şi încurajeze elevele: „Este o înfrângere aşteptată, dar nu puteam să le spun fetelor ce meci greu ne va aştepta. Cehia este o echipă valoroasă, are jucătoare cu experienţă, unele evoluează în Rusia şi Italia. Este o echipă foarte combativă“. Antrenorul a pus rezultatul şi pe seama absenţelor din lot, unele motivate, altele nu, şi crede că altul ar fi fost scorul dacă echipa ar fi jucat la fel ca în setul trei: „Dacă vorbim de şanse de calificare, pot spune că nu intrăm în vacanţă. Este nevoie de multă muncă şi dacă vom juca cum am făcut-o în setul trei avem şi noi speranţe. Ne-au lipsit unele jucătoare, care au absentat din motive mai mult sau mai puţin plauzibile“.

Craioveanca Rogojinaru a mulţumit publicului

Craioveanca Denisa Rogojinaru, una dintre puţinele remarcate din lotul României, a mulţumit publicului din Polivalentă pentru încurajări: „Ştiam că publicul craiovean este iubitor de sport şi ne-a primit cu căldură. Vreau să le mulţumesc. Cred că în setul trei ne-am arătat adevărata valoare, am scăpat de acele mingi bâjbâite din seturile unu şi doi. Mai avem şanse să ne calificăm, dar nu va fi uşor“.
Au evoluat pentru România: Trombiţaş (2 puncte) – Mureşan (8p), Sobo (7p), Nneka (5p), Nedelcu, Rogojinaru (11p) şi Manu – libero. Au mai jucat: Nemţanu (2p), Salaoru (6p) şi Miclea-Grigoruţă. Rezerve neutilizate: Trică şi Calotă.
Au evoluat pentru Cehia: Muhlsteinova (3 puncte) – Havlickova (15p), Plchotova (7p), Monzoni (6p), Kossanyiova (11p), Havelkova (12p) şi Bednarova – libero. Au mai jucat: Dostalova şi Rossi. Rezerve neutilizate: Vincourova, Pastulova şi Vanzurova.
Învingătoarea dintre România şi Cehia va avea ca adversare în grupa de la Europene Polonia, Serbia şi Bulgaria.
Ediţia a 28-a a Campionatului European va avea loc între 6 şi 14 septembrie, la Zurich, Halle/Westphalen, Dresda, Schwerin şi Berlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS