17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCarmen Amariei, în locul lui Bogdan Burcea

Carmen Amariei, în locul lui Bogdan Burcea

Handbalistele de la SCM Craiova vor fi antrenate sezonul viitor de Carmen Amariei, fosta lor colegă în sezonul recent încheiat. Interesant este că fosta mare jucătoare îl va înlocui pe Bogdan Burcea, care semnase de curând un nou contract cu SCM, pe doi ani.

Schimbare surpriză la cârma echipei feminine de handbal SCM Craiova! Antrenorul Bogdan Burcea va fi înlocuit de Carmen Amariei, nimeni alta decât jucătoarea pe care o adusese în iarnă, dar care a prins doar câteva meciuri la formaţia olteană, pentru că s-a accidentat la umăr.
Zvonurile că fosta mare jucătoare ar putea reveni la SCM, dar ca antrenoare, au fost alimentate de prezenţa acesteia la Sala Polivalentă din Bănie, pe 18 mai, la meciul de retragere al portarului Ildiko Barbu, în compania Oltchimului. În aceeaşi zi, se vorbea şi despre revenirea pe banca tehnică a echipei de handbal a Victorinei Bora.
Asta în condiţiile în care antrenorul Bogdan Burcea tocmai ajunsese la o înţelegere cu oficialii clubului oltean pentru prelungirea contractului pe următoarele două sezoane. Mai mult, s-a semnat şi contractul, a fost înregistrat la club, dar nu şi la federaţie, pentru că lui Burcea şi „secundului“ său le expiră actuala înţelegere la sfârşitul lunii viitoare.
Unul dintre argumentele care se vehiculau pentru schimbarea lui Burcea cu Amariei era legat de faptul că prietenul sportivei, fotbalistul Dorel Stoica, va reveni la Universitatea Craiova şi cei doi şi-ar putea desfăşura activitatea în acelaşi oraş.
Ieri, în jurul prânzului, directorul clubului SCM Craiova a confirmat, poate fără să vrea, pentru GdS, faptul că Amariei va veni să antreneze echipa SCM. Când l-am întrebat dacă se poartă discuţii cu fosta jucătoare, Bogdan Bălan a replicat: „Vom da un comunicat de presă zilele viitoare şi vom anunţa“. Directorul clubului nu a recunoscut nici că se negociase cu Burcea şi „secundul“ Albici, din motive necunoscute.
Interesant este ce ar avea să-i reproşeze unui tehnician cu care bătuse palma să antreneze echipa în următorii doi ani. În cazul în care considera că Bogdan Burcea nu este potrivit pentru SCM, şi avea în sprijinul său şi poziţia echipei la finalul sezonului trecut, locul 10 în clasament din 11 echipe, putea să renunţe la el de atunci, nu să îl lase să continue proiectul. Tăcerea lui Bogdan Bălan, ca şi lipsa argumentelor pentru această schimbare de pe banca tehnică lasă loc la interpretări. Mai precis, se spune că nu ar fi luat el decizia înlocuirii lui Burcea cu Amariei, ci persoane cu funcţii mai mari în aparatul administrativ.
Pus în faţa faptului împlinit, antrenorul Bogdan Burcea s-a limitat să spună doar câteva cuvinte: „Dragoste cu sila nu se poate. Nu pot lupta împotriva vântului. Am fost înştiinţat că nu mai fac parte din planurile clubului. Nu am ce să-i reproşez directorului, cu care ştiu ce am discutat. Este greu de înţeles această decizie, îi urez succes lui Carmen Amariei şi le mulţumesc fetelor din echipă pentru aceşti ani frumoşi“.
Tehnicianul, care se ocupă de lotul B al României, a spus că purtase discuţii cu câteva jucătoare de la Oltchim să vină la Craiova, dar crede că transferul unei jucătoare importante de la campioana României este greu de realizat din motive financiare.
În încercarea de a afla mai multe amănunte, am contactat-o pe Carmen Amariei, dar până la închiderea ediţiei aceasta nu a răspuns la telefon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS