10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Apa Craiova, la un pas de salvare

CS Apa Craiova, la un pas de salvare

CS Apa Craiova a obţinut un succes pe cât de clar, pe atât de important, vineri seară, în deplasare, contra formaţiei Flacăra Făget, într-o dispută din cadrul etapei a 24-a din Liga a III-a, seria 4. Elevii lui Ionel Luţă şi Florin Dumitru s-au impus cu 3-0 în Banat, graţie reuşitelor semnate de Mădălin Poenaru, care a executat perfect o lovitură liberă din apropierea careului de 16 metri, lateral stânga (‘12), şi Renato Bălan (‘19, ‘64), la ambele din acţiuni pasând decisiv Alex Copilescu. În urma acestui rezultat, craiovenii au urcat un loc în clasament, ocupând acum poziţia a zecea, cu 21 de puncte, şi sunt la o „distanţă“ de doar două puncte faţă de Flacăra Făget, ocupanta locului opt, care asigură continuitatea în eşalonul trei fotbalistic.
Flacăra Făget: Rădulescu – Marcu, Ciobai, Secotă (‘46, Negotei), Briciu – Semenea, Steroni, Giurasevici, Luca – Buzdugan, Feraru.
CS Apa Craiova: Surdu – Orban, Chiriţă, Dreşcă, Firoiu – Copilescu, Ed. Dina, Buşică (‘81, Flori), Poenaru (‘70, Stoichiţoiu) – Răduţ (‘85, Carauleanu), Bălan (‘87, C. Panade).
Cartonaşe galbene: Luca ‘72 / Poenaru ‘67.
Au arbitrat: M. Omuţ – R. Lacatoş, R. Pascu.
Observatori: Petru Sparios, Traian Marcu.
În acest joc a debutat şi atacantul Cătălin Alexandru Panade, la CS Apa Craiova regăsindu-se şi fratele său geamăn, Ştefan Adrian Panade, care este al treilea portar al echipei. Ambii au împlinit ieri 18 ani.

„Am făcut un joc extraordinar“

Antrenorul formaţiei din Bănie, Ionel Luţă, s-a declarat foarte mulţumit de evoluţia elevilor săi, dar îi atenţionează că meciul cu Jiul Rovinari, din ultima etapă, va fi decisiv. „Am făcut un joc bun, am început în forţă, am dominat şi am reuşit să marcăm repede primul gol. Apoi, ei au ieşit la joc, ne-au creat şi mai multe spaţii şi ne-am desprins pe tabelă. Golul trei a venit într-un moment potrivit, pentru că apoi ne-a permis să închidem jocul. Această victorie ne-a mărit foarte mult şansele de a ne salva de la retrogradare, dar mai avem de jucat un meci foarte important. În etapa viitoare vom sta, apoi, în ultima rundă jucăm la Jiul Rovinari şi nu avem voie să ratăm victoria, dacă vrem să rămânem în Liga a III-a. E bine că avem destul timp la dispoziţie să pregătim meciul acesta. Sper să ne ajute şi rezultatele celorlalte contracandidate“, a declarat Ionel Luţă, pentru GdS.
La rândul lor, conducătorii de la CS Apa Craiova sunt optimişti cu privire la rămânerea echipei în al treilea eşalon al ţării. „Am făcut un joc extraordinar cu Făgetul şi cele trei puncte ne ajută enorm. Ne-am făcut nişte calcule şi în mod normal avem toate şansele să ne salvăm, dar pentru asta ne trebuie un succes la Rovinari, în ultima etapă. Eu am încredere în echipă, pentru că joacă din ce în ce mai bine şi asta se vede în ultimele rezultate obţinute“, a declarat preşedintele CS Apa, Dorel Grigorie, pentru GdS.
„Mulţi nu ne-au dat nici o şansă să ne salvăm, dar iată că lucrurile nu stau chiar aşa. Echipa joacă, este eficientă, ne-au ajutat şi rezultatele contracandidatelor, iar acum, zic eu, suntem salvaţi în proporţie de 70 la sută“, a punctat directorul sportiv al grupării din Bănie, Ion Mihai, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS