24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele se pregătesc să bată Cehia

Tricolorele se pregătesc să bată Cehia

Naţionala feminină de volei a României se pregăteşte, de aproape o săptămână, în Sala Polivalentă din Craiova. „Tricolorele“ se antrenează intens pentru a câştiga barajul de calificare la Campionatul European, urmând să întâlnească Cehia, în dublă manşă. Meciul tur va avea loc în Bănie, pe 1 iunie, iar returul pe 5 iunie, la Brno. „Ne aşteaptă o confruntare dificilă cu Cehia, ele sunt pe locul zece în lume, noi pe 21. Trebuie să ne impunem în meciul de la Craiova, din 1 iunie, apoi să încercăm acelaşi lucru şi în Cehia. Avem discuţii avansate pentru o serie de trei amicale cu Slovacia, dar nu ne punem încă de acord unde să le jucăm. Noi am vrea în România, pentru că tot avem aici primul meci cu Cehia, iar o deplasare ar fi obositoare. Slovacii vor la ei“, a spus ieri selecţionerul României, Marian Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă.
Craioveanca Denisa Rogojinaru, câştigătoare a eventului în acest sezon cu echipa din Bacău, vrea o sală plină pe 1 iunie, mai ales că intrarea va fi liberă, evenimentul fiind cuprins în cadrul Zilelor Craiovei: „Am jucat în Polivalentă şi în Cupă, acum sper să vină mulţi suporteri să ne susţină. Trebuie să batem Cehia la Craiova pentru a avea şanse mai mari să câştigăm barajul“.
Florentina Nedelcu, voleibalistă legitimată la echipa franceză Nancy, crede în calificarea României la Euro: „Acum doi ani ne-am calificat la CE, dar doar de noi va depinde dacă vom avea continuitate. Am ajuns târziu la Craiova, dar sunt condiţii bune la sală, avem şi o pistă de atletism“.
Şi Nneka Onyejekwe, proaspătă campioană cu VBC Volero Zurich, este optimistă: „Este greu, dar nu imposibil să batem Cehia. Avem obiectiv calificarea la Europene şi vrem să câştigăm ambele meciuri, indiferent de scor“.
Selecţionerul Constantin a vorbit şi despre singura reprezentantă a clubului SCM-U Craiova la lot, Ramona Postea, spunând că nu a convocat-o de complezenţă, ci pentru că are valoare: „Ramona Postea a fost convocată nu pentru că este din Craiova şi noi ne pregătim aici, ci pentru că acum ceva vreme, când am antrenat SCM-U Craiova, am văzut că are potenţial, altfel poate mai stătea patru-cinci ani pe aici fără să fie băgată în seamă. Acum, că e la naţională, poate îi mai cresc galoanele, poate îi mai măresc şi ei salariul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS