22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFinal de sezon pentru handbalistele de la SCM

Final de sezon pentru handbalistele de la SCM

Echipa feminină de handbal a pierdut ultimul meci oficial din acest sezon, scor 23-30, pe terenul formaţiei Corona Braşov, şi a încheiat campionatul pe locul 10. Obiectivul fixat, salvarea de la retrogradare, a fost îndeplinit.

Handbalistele de la SCM Craiova au disputat ieri ultima partidă oficială din acest sezon al Ligii Naţionale. Elevele lui Bogdan Burcea şi Grigore Albici au fost învinse, în deplasare, de Corona Braşov, cu scorul de 30-23 (16-12) într-un meci devans din ultima etapă a Ligii Naţionale. Oltencele au încheiat campionatul pe locul 10 (penultimul), acumulând 11 puncte, patru victorii, trei egaluri, 13 înfrângeri, şi vor juca şi în sezonul viitor în primul eşalon. Singura echipă care a retrogradat este Danubius Galaţi.

Apipie, principala marcatoare la Braşov

Revenind la partida de la Braşov, una fără o miză prea mare, oltencele au alternat momentele bune de joc cu cele mai puţin bune. Antrenorul Bogdan Burcea a mizat mult pe jucătoarele folosite mai puţin în acest sezon. În plus, a lipsit şi portarul Ildiko Barbu, care a avut uşoare probleme medicale. „De unele fete sunt mulţumit, de altele nu. A fost o ocazie bună pentru unele să prindă mai multe minute în teren“, a punctat Burcea pentru GdS. În disputa cu echipa de sub Tâmpa, pregătită de Mariana Tîrcă, pentru SCM au evoluat jucătoarele: Maria Vlăsceanu, Daniela Băbeanu (1 gol), Carmen Ilie (1), Mihaela Briscan (2), Ana Maria Apipie (9), Andreea Dincu (3), Alexandra Andrei Gogoriţă (3), Cristina Florica (1), Andreea Ianaşi, Simina Vezentan şi Andreea Pătuleanu.
Referitor la parcursul din acest sezon, Bogdan Burcea a spus că echipa pe care o va pregăti şi în următoarele două sezoane putea obţine o clasare mai bună: „Se putea şi mai bine, adică unu sau două locuri mai sus. Am îndeplinit obiectivul, evitarea retrogradării, şi, în plus, am ajutat tinere jucătoare să crească în joc, să-şi confirme valoarea. Felicit fetele! Cred că mi-au adus şi motive de bucurie, dar mi-au oferit şi momente mai puţin bune în acest sezon“.

Se antrenează pentru amicalul cu Oltchim

Chiar dacă au încheiat campionatul, handbalistele craiovene nu vor intra în vacanţă. De astăzi se vor antrena pentru că vineri, de la ora 17.30, la Polivalenta din Bănie vor întâlni campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, într-un amical de gală dedicat retragerii portarului Ildiko Barbu. Nici după acest meci, fetele nu vor pleca acasă, ci se vor pregăti până la sfârşitul lunii, când le expiră contractele la majoritatea dintre ele.
Dana Băbeanu, jucătoare care va reveni la Oltchim în sezonul viitor, va evolua duminică pentru actuala sa echipă, SCM.

Se schimbă sistemul competiţional

Pentru a da mai multă strălucire campionatului intern de handbal feminin, Federaţia Română de Handbal (FRH) a decis recent să schimbe sistemul competiţional.
Concret, Consiliul de Administraţie al FRH a aprobat ca Liga Naţională să se dispute, din toamnă, după un nou sistem, cu play-off şi play-out, aşa cum se desfăşoară majoritatea întrecerilor din străinătate. Din sezonul 2013-2014, campionatele se vor disputa cu 12 echipe la start, iar după un sezon regulat de 22 de etape (11 în tur şi 11 în retur), primele opt vor intra în play-off, iar ultimele patru vor juca pentru evitarea retrogradării. Deocamdată nu s-a decis cum se va desfăşura faza play-off, dar este posibil ca fiecare întâlnire să se dispute după sistemul „cel mai bun din trei meciuri“.
Totodată, s-a mai decis ca punctarea la handbal să o imite pe cea de la fotbal, adică: trei puncte pentru victorie (în loc de două), un punct pentru meci egal.
De asemenea, tragerea la sorţi pentru Cupa României va fi diferită: toate echipele vor fi în aceeaşi urnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS