11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOvidiu Stângă: Vin ca să promovăm!

Ovidiu Stângă: Vin ca să promovăm!

Antrenorul craiovean a declarat, pentru GdS, că este gata să revină la Craiova şi să o readucă
pe Universitatea în Liga I

Absenţa Universităţii Craiova din peisajul fotbalului românesc nu putea să nu fie resimţită şi de Ovidiu Stângă (foto), antrenorul care a reuşit să mai redreseze „corabia“ în 2005-2006, acesta fiind gata să revină în Bănie şi să pună osul la treabă. Aflat acasă, în Olanda, Ovidiu Stângă a fost amabil şi a acceptat să vorbească pentru GdS despre planul său de redresare a Ştiinţei, din postura pe care o va ocupa, mai exact cea de antrenor principal.
GdS: Salut Ovidiu! Te-am apelat pentru că se tot vorbeşte despre o revenire a ta la Universitatea şi am dori să ştim din ce postură vrei să ajuţi Craiova.
O.S.: Te salut şi vreau să spun că este adevărat că sunt aproape de o revenire. Am vorbit cu Adrian (Mititelu – n.r.) şi ne-am înţeles în linii mari ce avem de făcut fiecare. Dacă vin, eu vin numai ca antrenor principal, nicidecum director sportiv sau altceva, aşa cum se vorbeşte.
GdS: Ce echipă tehnică vei avea?
O.S.: Nu m-am decis asupra secunzilor şi nu cred că asta este important chiar acum. În privinţa staff-ului administrativ, nu este treaba mea. Întâi să formăm echipa, apoi vom vedea. Recunosc că în momentul de faţă caut un preparator fizic, pentru că echipa are nevoie de cineva priceput, care să-i pună pe picioare pe băieţi când vom începe.
GdS: Când te apuci de treabă, propriu-zis?
O.S.: Asta nu depinde numai de mine. Când este Adrian gata cu bugetul, când lucrurile sunt clare… De fapt, eu împreună cu mai multe persoane lucrăm deja pentru noua echipă. Căutăm jucători valoroşi, care să se plieze cu jocul pe care ne dorim noi să-l implementăm şi, bineînţeles, să se încadreze şi în buget, să nu fie prea scumpi.
GdS: Care ar fi bugetul pentru viitorul sezon? Vreţi şi jucători de afară? Vă veţi axa mai mult pe juniori?
O.S.: Nu ştiu exact bugetul, asta numai Adrian ştie. El decide. Noi ne facem acum nişte calcule de pe teren, apoi analizăm cu toţii şi luăm decizii. Nu se pune problema să ne axăm numai pe tineri, ci pe jucători valoroşi. Şi români, şi străini. Aici îi includem şi pe cei cu experienţă, pentru că avem nevoie de rezultate imediate.

Se vrea „sânge proaspăt“

GdS: Se urmăreşte promovarea încă din primul sezon? Sau se doreşte crearea unei echipe competitive pentru primul an, abia apoi să se încerce revenirea pe prima scenă?
O.S.: Vrem să creăm un lot puternic şi să revenim imediat în Liga I. Eu vin ca să promovăm, nu să fac echipe de viitor. Ăsta este obiectivul nostru şi de aceea suntem foarte atenţi la paşii pe care îi avem de făcut.
GdS: Este posibil să revedem la echipă fotbaliştii din „vechea gardă“, gen Dorel Stoica sau fraţii Costea?
O.S.: E mai greu, pentru că majoritatea se află sub contract cu unele echipe. Depinde de situaţia fiecăruia şi, bineînţeles, dacă merită.
GdS: Nici pe Andrei Ionescu nu l-aţi repatria?
O.S.: Nu, nici pe el.
GdS: Când vei reveni la Craiova pentru a pune la punct toate aceste detalii?
O.S.: Nu ştiu exact, de Adrian depinde totul. Acum sunt în Olanda, am grijă de copii, de familie… Probabil că voi veni după ce se va termina campionatul, deci peste două-trei săptămâni. Până atunci, trebuie să fim atenţi fiecare la ce avem de făcut pe termen scurt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS