17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarian Constantin: Sunt condiţii excelente în Bănie

Marian Constantin: Sunt condiţii excelente în Bănie

Naţionala feminină de volei a României se antrenează, de ieri, la Craiova, iar selecţionerul Marian Constantin s-a arătat mulţumit de condiţiile găsite. Meciul tur cu Cehia, din barajul pentru Euro, se va disputa în Polivalenta din Bănie, pe 1 iunie.

Naţionala feminină de volei a României a sosit miercuri seară la Craiova, pentru un cantonament de pregătire, iar ieri-dimineaţă componentele lotului condus de Marian Constantin şi Alexandru Rareş Puni au efectuat primul antrenament în Sala Polivalentă.
Lotul lărgit cuprinde 22 de jucătoare, dintre care două sunt craiovence, Ramona Postea (SCM-U) şi Denisa Rogojinaru (legitimată la Ştiinţa Bacău).
Perioada de pregătire se va finaliza cu „dubla“ cu Cehia, contând pentru barajul de calificare la Campionatul European. Partida tur va fi la Craiova, pe 1 iunie, iar returul la Brno, pe 8 iunie. Câştigătoarea va juca în grupa D a turneului final, găzduită de Schwerin (Germania), cu Serbia, Bulgaria şi Polonia, meciurile fiind programate începând cu 6 septembrie.

Luna iunie, cu mult volei internaţional în Polivalentă

Selecţionerul Marian Constantin, numit recent la cârma naţionalei, a spus ieri, pentru GdS, că este mulţumit de condiţiile de pregătire oferite de Polivalenta din Bănie şi a apreciat ospitalitatea personalului de la hotelul unde stă delegaţia. „Polivalenta este excelentă, are toate condiţiile. Am ajuns de puţin timp, dar ne simţim bine aici. Vom efectua câte două antrenamente pe zi şi încercăm să perfectăm trei amicale cu Slovacia. Vom sta o perioadă destul de lungă, timp în care fetele vor munci intens pentru că ne aşteaptă meciuri importante, «barajul» cu Cehia, apoi Liga Europeană“.
Pe lângă meciul cu Cehia, şi partidele României din grupa A a Ligii Europene se vor juca tot la Craiova, în perioada 27 iunie – 1 iulie. România va întâlni naţionalele Turciei, Bulgariei şi Ungariei. Liga se va desfăşura după sistem turneu, organizat în fiecare ţară. Bulgaria este direct calificată din postura de ţară organizatoare, alături de ea urmând să se califice câştigătoarele grupelor, plus echipa de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament. Turneul final din Bulgaria se va desfăşura între 11 şi 14 iulie.

Predomină jucătoarele tinere

Lotul lărgit al României care se va pregăti pentru cele două competiţii cuprinde 22 de jucătoare, dar în final vor rămâne doar 14. În prezent, lotul cuprinde jucătoarele: Ioana Baciu (universal, CS Dinamo Bucureşti), Ioana Nemţanu (extremă, CSU Medicina Târgu Mureş), Denisa Rogojinaru (extremă, Ştiinţa Bacău), Alexandra Sobo (centru, Ştiinţa Bacău), Adina Salaoru (extremă, CSU Medicina Târgu Mureş), Ramona Postea (ridicătoare, SCM-U Craiova), Daiana Mureşan (universal, Robur Sport Pescara), Sabina Miclea (ridicătoare, Ştiinţa Bacău), Alexandra Trică (libero, CSU Medicina Târgu Mureş), Nneka Onyejekwe (centru, VBC Volero Zurich), Diana Calotă (ridicătoare, CS 2004 Tomis Constanţa), Florentina Nedelcu (extremă, Nancy), Nicoleta Manu (libero, Valenciennes), Alina Ilie (centru, Mulhouse), Ioana Cărbuneanu (extremă, CS CS Dinamo Romprest Bucureşti), Ana Cristina Cazacu (extremă, CS 2004 Tomis Constanţa) şi Luminiţa Trombiţaş (ridicătoare, „U“ Cluj). Trombiţaş, fostul căpitan al naţionalei României, revine la reprezentativă la 41 de ani şi sub tricolor după patru ani, ultima dată evoluând în preliminariile Campionatului Mondial din Japonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS