18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona, torturată de Bayern

Barcelona, torturată de Bayern

„Panzerele“ le-au administrat un usturător 4-0 catalanilor şi sunt cu un pas în finala Ligii Campionilor

Formaţia Bayern München a învins, marţi seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (1-0), pe FC Barcelona, într-un meci contând pentru prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. Golurile au fost marcate de Thomas Muller (‘25, ‘82), Mario Gomez (‘49) şi Arjen Robben (‘73).
Bayern München: Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Martinez, Schweinsteiger – Robben, Müller (‘83, Pizarro), Ribéry (‘88, Shaqiri) – Gomez (‘71, Luiz Gustavo). Antrenor: Jupp Heynckes.
FC Barcelona: Valdes – Alves, Piqué, Bartra, Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – Sanchez, Messi, Pedro (‘83, Villa). Antrenor: Tito Vilanova.
Partida retur va avea loc la Barcelona, la 1 mai.

„Nici în cele mai frumoase vise…“

Victoria categorică obţinută în faţa Barcei l-a surprins până şi pe președintele grupării bavareze, Franz Beckenbauer, care a recunoscut că nici el și nimeni altcineva dintre apropiații clubului Bayern nu se gândea „nici în cele mai frumoase vise“ la un asemenea scor. „Nu ne-am imaginat acest rezultat nici în visele noastre cele mai frumoase. Heynckes e un magician. A gândit perfect partida, mai ales la mijlocul terenului“, a declarat Beckenbauer.
„Cred că Barcelona a demonstrat, de asemenea, că e o echipă bună. Bayern a jucat la un nivel foarte înalt. Am avut o disciplină defensivă foarte bună. Logic, acum avem mai multe opțiuni pentru finală. Dar trebuie să rămânem umili, să jucăm cele 90 de minute de pe «Camp Nou», și apoi vom vorbi“, a declarat tehnicianul bavarezilor, Jupp Heynckes.
Mijlocaşul formaţiei Bayern München, Franck Ribery, a declarat că rezultatul este meritat şi că echipa sa a jucat foarte bine şi în atac, şi în apărare. „Nu am făcut nici o concesie, suntem foarte fericiţi, este un rezultat meritat. Ştiam că avem atacanţi care pot marca. Am jucat bine şi în atac, şi în apărare. Ne place foarte mult să jucăm împreună şi toată lumea a alergat mult. Messi a pierdut în această seară, dar el rămâne un mare jucător. Bayern e un club uriaș, cu un public uriaș!“, a declarat Ribery. Acesta a fost completat de Javi Martinez: „Nu mi-am imaginat că putem câștiga cu 4-0. Am făcut o primă repriză mare, dar știam că meciul nu e terminat, că trebuie să luptăm pentru mai mult. Chiar dacă acum avem un avantaj mare, nu trebuie să ne relaxăm. Vom încerca să ne blocăm pe «Camp Nou». E aproape imposibil să-i iei mingea Barcelonei, dar vom încerca. Dacă vom ajunge în finală și o vom câștiga, atunci suntem cea mai bună echipă din lume“.

Catalanii, debusolaţi

Antrenorul secund al Barcelonei, Jordi Roura, a recunoscut supremaţia lui Bayern München din meciul din Germania. „Bayern trebuie felicitată. Este foarte puternică şi mai ales din punct de vedere fizic. În prima repriză nu am jucat chiar rău, dar în a doua ei au înscris repede şi apoi ne-au dominat. Ne-a lipsit prospeţimea pentru a juca de le egal la egal cu ei“, a spus tehnicianul catalanilor.
Fair-play a fost şi fundaşul Gerard Pique: „Au fost superiori. Nu ne rămâne decât să facem un joc frumos în retur, pentru suporterii noştri. Nu am nimic de spus despre arbitraj, nu caut nici o scuză. Este aproape imposibil să revenim. Ei au fost mai rapizi, mai puternici, mai buni“.
Cel mai bun pasator din Liga Campionilor a avut parte de o seară de coșmar pe „Fussball Arena“. „Ne-au fost superiori. Nu îmi este rușine să o recunosc. E cel mai greu rezultat de când sunt aici. Practic, este imposibil să recuperăm. Dar o să încercăm. Doar din mândrie, că avem destulă. Ei, din punct de vedere fizic, sunt mult mai puternici. Au profitat de această diferență și au marcat. Primele două goluri ale lor au venit din cornere. Am atacat, am avut ocazii clare de gol, dar ei au știut să profite de ocazii și să marcheze. Ne-au închis bine liniile de atac. Despre decizile lui Kassai nu comentez. Acestea sunt deciziile pe care le-a luat și nimic mai mult. Singurul lucru care a mai rămas este să felicit Bayern“, a spus Xavi.
Foarte optimist în privinţa returului s-a arătat Lionel Messi, care a fost foarte şters în prima confruntare cu „panzerele“. „Ne gândim să revenim și, dacă nu putem, ne gândim la sezonul următor. Ei au fost mai buni decât noi, mult mai puternici. Ne-au bătut la toate capitolele, au fost superiori. Returul este foarte complicat, pentru ca Bayern este o echipă foarte puternică, dar o să încercăm. Suntem o echipă puternică, am mai demonstrat-o cu Milan“, spune Messi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS