13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu speră să facă record personal la Hamburg

Marius Ionescu speră să facă record personal la Hamburg

Maratonistul craiovean Marius Ionescu va participa duminică la maratonul de la Hamburg (Germania) şi are ca obiectiv realizarea unui record personal. Aflat la a patra cursă de maraton din carieră, după cele de la Rotterdam (locul 13, 2:16,11), CM de la Daegu (locul 13, 2:15,32) şi Jocurile Olimpice de la Londra (locul 26, 2:16,28), elevul lui Cătălin Geapana are record personal 2 ore,15 minute, 32 de secunde, înregistrat la Mondialele de la Daegu, iar acum vrea să-l doboare pentru a obţine calificarea la Campionatul Mondial, programat în luna august la Moscova.
„Merg la Hamburg cu dorinţa să realizez un record personal. Lista de start e aglomerată, cu sportivi din întreaga lume. Cel mai probabil, africanii vor fi în top, un grup, iar eu voi face parte din al doilea grup, unde în acest grup vom fi mai mult noi, europenii“, a declarat sportivul craiovean, de 28 de ani. Maratonul din Germania se desfăşoară la nici o săptămână după atacul terorist care a avut loc la maratonul de la Boston, iar alergătorul legitimat la CSM Craiova a spus că viaţa merge înainte şi nu poţi trăi mereu cu teama unei asemenea tragedii: „Am fost şocat când am văzut imaginile şi parcă nu îmi venea să cred că se poate întâmpla aşa ceva la o competiţie sportivă. Eu sper că în Europa nu o să se întâmple aşa ceva. O mică frică este, tot timpul, te poţi uita peste umăr, ceva de genul, dar mergem înainte“. Marius Ionescu a început anul 2013 cu dreptul, cucerind medalia de aur la campionatul naţional de cros, atât la individual, cât şi la echipe, apoi titlul de campion balcanic la cros.
Tot duminică, în Europa, va mai avea loc un maraton, la Londra. Organizatorii intenţionează ca fiecare atlet care va trece linia de sosire să doneze într-un fond de susţinere a victimelor exploziilor de la Boston câte două lire sterline. Cu 35.500 de atleţi aşteptaţi, organizatorii se bazează pe o donaţie totală de 81.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS