16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM, la ultimul meci acasă

SCM, la ultimul meci acasă

Echipa SCM Craiova dispută astăzi ultimul meci din acest sezon pe teren propriu, în Polivalentă. Ana Apipie şi colegele sale întâlnesc,
de la ora 18.00 (Digi Sport 2), pe Dunărea Brăila şi vor să se despartă de publicul craiovean cu o victorie.

Actualul sezon din Liga Naţională de handbal feminin se apropie cu paşi repezi de final.
Handbalistele de la SCM Craiova dispută astăzi ultimul meci pe teren propriu, iar următoarele două partide le vor juca în deplasare.
Elevele lui Bogdan Burcea şi Grigore Albici vor primi vizita formaţiei Dunărea Brăila, cu începere de la ora 18.00 (DigiSport 2 şi Digi24 Craiova), în Sala Polivalentă. Biletul costă 5 lei, iar copiii sub 14 ani au gratuitate.
Înaintea acestei dispute, SCM Craiova era pe penultimul loc al clasamentului, cu 11 puncte, în timp ce formaţia brăileană se află pe locul 5, cu 17 puncte acumulate.
Oltencele vin după un eşec categoric pe terenul vicecampioanei „U“ Mobitelco Cluj, scor 33-24 (12-15), şi vor să îşi ia la revedere de la proprii fani cu o victorie.
Mihaela Briscan şi colegele sale va trebui să transpire serios pentru victorie deoarece echipa din Brăila este una solidă, cu multe jucătoare la lotul naţional, şi care va face tot posibilul să se impună în Bănie pentru a urca pe locul trei al clasamentului, ţinând cont că au ca obiectiv declarat calificarea într-o cupă europeană.
Antrenorul Bogdan Burcea a spus ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că cele două combatante de astăzi au foarte multe lucruri în comun, dar că echipa pe care o pregăteşte are avantajul terenului propriu: „Jucăm cu Brăila, o echipă care dacă se impune aici va urca pe locul trei. Obiectivul nostru este să împiedicăm acest lucru. Pentru suporteri, pentru noi vrem să încheiem meciurile de pe teren propriu cu o victorie. Ne-am pregătit şi avem puterea să câştigăm. Valoric, Brăila este peste noi, dar avem foarte multe lucruri în comun ca şi echipe. La partida de mâine (ieri – n.r.) avem avantajul terenului propriu“.

Burcea: Am ratat mult la Cluj

Tehnicianul craiovean a vorbit şi despre evoluţia mai puţin bună din meciul de la Cluj, mai precis despre repriza a doua, când SCM a încasat 21 de goluri şi a marcat doar nouă. „Am făcut la Cluj o repriză a doua foarte slabă, a fost o cădere. Am avut foarte multe situaţii de unu la unu cu portarul advers pe care nu le-am fructificat“, a mai spus Burcea.
Prezent la conferinţă, Grigore Albici, antrenorul cu portarii la echipa craioveană, a vorbit şi el despre partida de la Cluj: „Am pierdut foarte mult în atac, prin acele ratări. Portarii noştri nu prea au avut ce face. Au fost momente mai slabe“.
În afară de disputa cu Dunărea Brăila, SCM Craiova va mai disputa două partide în acest sezon, în deplasare, pe 15 aprilie, la Braşov, cu Corona, şi pe 21 aprilie, la Zalău.

„Sezonul viitor dorim mai mult“

Întrebat despre viitorul echipei, Bogdan Burcea a spus că până nu se fixează un obiectiv şi un buget nu poate spune prea multe, dar consideră că are în lot jucătoare capabile să lupte pentru podium. „Aşteptăm să vedem care este planul pentru sezonul viitor. Recunosc că am purtat discuţii cu jucătoare din ţară şi nu numai, dar nu vom arunca cu bani, aşa cum nu am făcut-o nici până acum. Când se vor fixa clar obiectivul şi bugetul, ne apucăm de treabă“.

Declaraţii contradictorii legate de buget

Bogdan Bălan, directorul clubului SCM Craiova, a declarat că există forţa financiară ca echipa să facă performanţă sezonul viitor. Bălan nu a fost pe aceeaşi lungime de undă cu antrenorul Burcea, când a fost vorba despre bugetul echipei din acest sezon. „Cel puţin din ce ştiu de la alţii şi din ce s-a dat prin presă, suntem cea mai săracă echipă din campionat. Am avut mai puţine fonduri chiar şi decât Galaţiul, echipă aflată cu cinci puncte sub noi, care a avut ceva în jurul a 290.000 de euro“, a spus antrenorul Burcea, însă imediat a venit replica lui Bălan: „Echipa de handbal a avut buget puţin mai mare decât Galaţiul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS