16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportToma: Jucăm la victorie, nu ne interesează celelalte rezultate!

Toma: Jucăm la victorie, nu ne interesează celelalte rezultate!

http:http://www.youtube.com/watch?v=tqpf85DInh8

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova primeşte astăzi (ora 18.00) vizita liderului CSM Oradea, în ultima etapă a sezonului regulat.Rezultatul meciului poate influenţa direct situaţia în clasament a locurilor 1-2 şi 4-6, şi indirect poate modifica situaţia primelor şapte poziţii.

Astăzi, de la aceeaşi oră, 18.00, sunt programate partidele etapei a 30-a din Liga Naţională de baschet masculin, ultima din retur.
Înfruntarea din Sala Polivalentă din Craiova, dintre SCM-U Craiova şi liderul CSM Oradea, este cap de afiş deoarece poate influenţa configuraţia clasamentului în perspectiva play-off-ului.
Trebuie menţionat că nici o echipă din primele opt clasate (Oradea, Târgu Mureş, Ploieşti, Craiova, Mediaş, BC Timişoara, Cluj, CSM Bucureşti) nu va rata play-off-ul, dar va conta foarte mult locul pe care vor încheia sezonul regulat. Cum această ediţie de campionat a fost extrem de echilibrată, rezultatul meciului din Bănie va influenţa direct situaţia în clasament a locurilor 1-2 şi 4-6, şi indirect poate modifica situaţia primelor şapte poziţii.
Marius Toma, managerul echipei SCM-U Craiova, şi antrenorul Andelko Mandic au ţinut ieri să informeze suporterii că Ionuţ Drăguşin şi colegii săi vor aborda partida la victorie, chiar dacă acest lucru le-ar aduce un adversar puternic în primul tur din play-off, Gaz Metan Mediaş, echipă care i-a învins pe olteni săptămâna trecută, la o diferenţă usturătoare, de 35 de puncte. „Lucrurile trebuie să fie clare! Celelalte rezultate din ultima rundă nu trebuie să ne intereseze. Jucăm la victorie pentru că trebuie să apărăm cel mai de preţ lucru pe care îl avem în acest moment – publicul craiovean, cei aproape 4.000 de oameni care vin la meci. Nu ne gândim la calcule, jucăm, apoi vom vedea ce va fi în prima fază din play-off. O victorie cu Oradea ne duce în proporţie de 90 la sută în duel cu Mediaşul, care, după părerea mea, este cea mai puternică echipă a campionatului. Au dovedit acest lucru şi în Cupele Europene, trecând de prima fază a Cupei Challege, apoi puteau să ajungă şi în primele opt. Ne este greu. I-am simţit pe cei de la Mediaş acum trei zile, ştim ce putere au, a revenit şi Mitchell şi au primit o parte din restanţele salariale. Vin cu o dorinţă mare de a câştiga chiar campionatul. Nu avem nici o alternativă decât să luptăm corect“, a spus Toma.

Mandic: Timişoara e la fel de bună ca Mediaşul

Andelko Mandic a punctat că adevăraţii profesionişti nu trebuie să se teamă de nici un adversar: „Se fac o grămadă de calcule. Eu, de când sunt la echipă, fie că au fost meciuri oficiale, fie amicale, am abordat partidele numai la victorie. Mâine (astăzi – n.r.), cu siguranţă vom juca la victorie, dar nu pot garanta că vom câştiga. Pot spune că vom face tot ce ne stă în putinţă să ne impunem. Suntem echipa care va decide liderul şi ocupanta locului doi, dar nu ne interesează. Dacă batem, vom încheia pe locul patru sezonul regulat. Depinde numai de noi, nu de alte rezultate. Vom juca pentru prima dată în play-off. Avem obligaţia, în primul rând, ca jucători profesionişti, să ne propunem victoria. Toţi au contract să încerce să câştige un meci, nu să piardă. Vreau să chem iubitorii echipei la sală, să ne susţină. Avem nevoie pentru că înfruntăm echipa clasată pe primul loc, una bună. Cei de la Oradea nu vin să piardă. Opt luni au fost lideri şi nu cedează aşa uşor. Sunt motivaţi“, a declarat tehnicianul sârb.
Toma a adăugat că, indiferent dacă SCM-U va întâlni în prima etapă din play-off pe Mediaş sau Timişoara, ambele echipe vor mai avea de susţinut până atunci două meciuri în Final Four-ul Cupei României, ceea ce ar constitui un mic avantaj pentru olteni, care ar fi mai odihniţi.
Mandic crede că Timişoara este la fel de puternică precum Gaz Metan Mediaş: „Timişoara e la fel ca Mediaş, care e diferenţa? Acum joacă rău, dar nu cred că îi va ţine mult“.
Fost căpitan al echipei CSM Oradea, Mandic nu consideră partida de astăzi ca fiind una specială pentru el: „Nu este un meci special. Am prieteni acolo, dar la meci suntem adversari. Ca antrenor, nu cedez nimic nici propriului frate, darămite unei echipe adverse“.
Un bilet de intrare costă 5 lei, iar copiii sub 14 vor intra gratis.

Calculele

Cu o victorie, Craiova îşi asigură locul patru la finalul sezonului regulat. Dacă învinge în Bănie, Oradea îşi va asigura locul 1, iar dacă pierde, coboară pe locul 2, după ce a fost pe prima poziţie tot campionatul.
O înfrângere, în funcţie de celelalte rezultate, poate menţine Craiova pe locul 4, dar, în acelaşi timp, poate să o coboare pe locul 5.

Program şi clasament

Programul celorlalte meciuri din ultima etapă (ora 18.00): Energia Rovinari – Dinamo Bucureşti, BC Mureş – BC Miercurea Ciuc, CSS Giurgiu – CSU Ploieşti, Timba Timişoara – Gaz Metan Mediaş, Farul Constanţa – BC Timişoara, „U“ Mobitelco Cluj – BCM-U Piteşti, CSM Bucureşti – CSU Sibiu.
Clasamentul primelor opt, după 29 de etape: 1. CSM Oradea (52p), 2. BC Mureş (51), 3. CSU Ploieşti (51), 4. SCM-U Craiova (49), 5. Gaz Metan Mediaş (48), 6. BC Timişoara (48). 7. „U“ Mobitelco Cluj (48), 8. CSM Bucureşti (46).
În prima fază din play-off, echipele se vor împerechea astfel: locul 1 cu locul 8, locul 2 cu locul 7, locul 3 cu locul 6 şi locul 4 cu locul 5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS